Amicitia VMC 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

19 maart 2017 14:00

Lemstra, R.

20170319 – GVAV-Rapiditas pakte zondagmiddag met een 3-2 overwinning op Amicitia VMC opnieuw drie belangrijke punten.

Na ruim een halfuur kwam Amicitia VMC op 0-1 door Jasper Schaank en kort na de rust kwam de ploeg op 0-2 door Tim van Dalfsen. Na de snelle aansluitingstreffer door Roy Nijdam zorgde Patrick Venema voor de 2-2. Ingmar Liezenga bezorgde GVAV-Rapiditas de overwinning uit een strafschop (3-2). Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij hekkensluiter Helpman.

Een zwaar veld, wind, regen en nauwelijks toeschouwers inspireerden beide teams tot een draak van een eerste helft waarin Amicitia in de 35e minuut op 0-1 kwam door Jasper Schaank. Amicitia had in het begin van de tweede helft een kort overwicht en na een hoekschop in de 49e minuut was het uiteindelijk Tim van Dalfsen die voor de 0-2 zorgde.
Hierna bleek GVAV toch de minst slechte van de twee ploegen. In de 52e minuut belandde een voorzet voor de voeten van Roy Nijdam (1-2). Door deze snelle tegentreffer kreeg GVAV de overhand en de spelers van Amicitia kregen het moeilijk met de omstandigheden. De bal ging bij GVAV vaker naar een medespeler dan bij Amicitia en dat leidde tot wat kleine kansjes. In de 65e minuut was het enige hoogtepunt van het duel te zien toen Patrick Venema met een magistraal schot voor de 2-2 zorgde.
Patrick Venema was indirect ook verantwoordelijk voor de overwinning. Hij ging over de knie bij een verdediger van Amicitia en Ingmar Liezenga benutte de toegekende strafschop (3-2). Roy Nijdam kopte even later in kansrijke positie ver naast en Ingmar Liezenga zag enkele malen vrijstaande medespelers over het hoofd want anders had de score hoger uit kunnen vallen.
Opvallend was nog dat de twee gele kaarten in dit duel naar elk van de beide keepers gingen.
Door deze zege is GVAV opgeklommen naar de zesde plaats.

GVAV-Rapiditas – Amicitia VMC 3-2 (0-1)

Scoreverloop: 35. Jasper Schaank 0-1. 49. Tim van Dalfsen 0-2. 52. Roy Nijdam 1-2. 65. Patrick Venema 2-2. 77. Ingmar Liezenga 3-2.
Arbiter: R. Lemstra.
Toeschouwers: 40 (25 buiten, 5 op het balkon en 10 binnen).
Geel: Remco Molenaar (GVAV). Sebas Ribbers (Amicitia).
Man of the match: Patrick Venema.
Pupil van de week: Emir Charfi.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers (55. Serdan Bayrak), Arco Bartelsman, Leon Knol, Manuel Kallenkoot (46. Shantony Cecilia), Roy Nijdam (85. Daniël de Vries), Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

Ook vandaag vielen er weer veel doelpunten en was er ook een monsterscore.
Hoogezand – ZNC 6-0. Forward – Raptim 9-2. Noordster – Beilen 3-1. Rolder Boys – FC Assen 1-0. Germanicus – Valthermond 3-1. Helpman was vrij.