Mannen zondag, 1, 2e klasse L

6 maart 2016 14:00

Scheidsrechter

Mulder, H

20160306 – GVAV-Rapiditas en Annen deelden met een 2-2 uitslag de punten in een bijzonder matige wedstrijd.

In de 23e minuut kwam Annen uit een hoekschop op 0-1 door (vermoedelijk) Rick Huizing. Kort na de rust scoorden Dennis Veenstra en Ingmar Liezenga de twee treffers van GVAV-Rapiditas (2-1). In de 65e minuut scoorde Egbert Mulder namens Annen rechtstreeks uit een hoekschop (2-2). In de slotminuut was een fenomenale redding van Remco Molenaar noodzakelijk om Annen van de overwinning af te houden.
Volgend week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij het onderaan staande Titan.

Misschien in slaap gesust door de zeer gemakkelijke 0-5 overwinning in Annen kwam GVAV bijzonder matig uit de startblokken. Annen was heel wat scherper en overleefde de enige serieuze kans voor GVAV in de 9e minuut toen Ingmar Liezenga alleen voor de keeper de bal naast schoot.
Annen stelde daar gevaarlijke hoekschoppen tegenover en bij de derde daarvan was het raak. In de kluts leek Rick Huizing het laatste tikje te geven (0-1). Annen bleef de betere ploeg en het was aan Remco Molenaar te danken dat het bij 0-1 bleef.
Net als bij de wedstrijd tegen GRC Groningen kwam vicevoorzitter Karlijn van der Walle in de rust op het sportpark. Tegen GRC Groningen bracht dat de ommekeer in de wedstrijd teweeg en vandaag leek dat weer te gebeuren. In de 51e minuut was GVAV ook succesvol uit een hoekschop: Dennis Veenstra kopte heel fraai in (1-1). Drie minuten later werd het zelfs 2-1 toen Ingmar Liezenga de bal in de kruising schoot.
Hierna bleek het Karlijn van der Walle-effect echter uitgewerkt, want GVAV kon niet doordrukken en moest toezien dat Annen weer mogelijkheden kreeg. Uitblinker op het veld was middenvelder Egbert Mulder van Annen wiens indraaiende hoekschoppen de defensie van GVAV voor de grootst mogelijke problemen stelden. In de 65e minuut nam hij een hoekschop zo goed dat bal rechtstreeks in het doel verdween (2-2).
Het bleef over en weer erg matig maar diep in blessuretijd veerden de toeschouwers op toen Annen met twee man vrij op Remco Molenaar afkwam. Ze liepen elkaar wat in de weg maar Bart Kranenborg leek de overwinning voor Annen mee naar huis te nemen. Remco Molenaar gokte echter op de juiste hoek en wist de ingeschoten bal te pareren.

GVAV-Rapiditas – Annen 2-2 (0-1)

Scoreverloop: 23. Rick Huizing 0-1. 51. Dennis Veenstra 1-1. 54. Ingmar Liezenga 2-1. 65. Egbert Mulder 2-2.
Arbiter: H. Mulder.
Toeschouwers: 106.
Geel: Ingmar Liezenga (GVAV).
Man of the match: Remco Molenaar.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman (87. Joel de Jong), Roy Nijdam, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (46. Jaimy Pomstra), Rashid Conquet.
Overige uitslagen
ZNA – Dalen 6-1. Noordster – Roden 0-4. Groninger Boys – GRC Groningen 0-7. Titan – Amicitia VMC 0-1. Helpman – Actief 1-0. Valthermond – Peize afg.