Mannen zondag, 1, 2e klasse L

26 maart 2017 14:00

Schepen, H. van

20170326 – GVAV-Rapiditas kwam zondagmiddag bij Helpman niet verder dan 1-1.

Danny Dijkstra zette Helpman na tien minuten op een 1-0 voorsprong. In de 55e minuut kopte Boyd Kooy GVAV-Rapiditas naar 1-1. Een groot overwicht van GVAV-Rapiditas in de tweede helft leidde echter niet tot meer doelpunten, zodat het gelijke spel over de gehele wedstrijd bekeken wel terecht was.
Volgende week ontvangt GVAV-Rapiditas op Sportpark Kardinge FC Assen.

Vanwege het te hobbelige hoofdveld werd de wedstrijd op het kunstgrasveld gespeeld en hoewel beide ploegen altijd op kunstgras trainen, was het voetbal in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Een foutje van Daniël de Vries (goed gekeken naar het Nederlands elftal misschien?) gaf Danny Dijkstra voldoende vrijheid om Helpman na 10 minuten op 1-0 te zetten.
Een scrimmage voor het doel en een bal op de paal waren de enige wapenfeiten van GVAV in de eerste helft. Aan de andere kant verzuimde Helpman om een 2-0 voorsprong te nemen.
In de tweede helft stond er een heel ander GVAV in het veld. Helpman liep achteruit en er was van GVAV-kant ook echt voetbal te zien. Arco Bartelsman kwam al na een paar minuten op links vrij maar de bal ging via Helpman-keeper Harmen Uffels achter. In de 55e minuut nam Lars Brouwer vlak voorbij de middellijn vanaf links een vrije trap, riep tegen Boyd Kooy dat de bal voor hem bedoeld was en Boyd kopte de bal keurig in (1-1).
Nog geen halve minuut later had het 1-2 moeten zijn maar Ingmar Liezenga kon een één tegen één niet winnen van Harmen Uffels. GVAV kon het overwicht niet in doelpunten omzetten. De beste mogelijkheid kwam in de 85e minuut toen Ingmar Liezenga de bal van buiten het strafschopgebied in een flits over Harmen Uffels lobde maar de bal belandde bovenop de lat.
Op de bank zaten enkele spelers die ’s morgens al een wedstrijd in het tweede hadden gespeeld. Joël de Jong was als gevolg daarvan meer dan kreupel uit de auto gestapt bij de Esserberg maar na een zeker een halfuur warmlopen bleek hij toch fit genoeg om het laatste kwartier mee te doen.
Ondanks het gelijke spel blijft GVAV de eerste achtervolger van de vijf koplopers in deze klasse.

Helpman – GVAV-Rapiditas 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 10. Danny Dijkstra 1-0. 55. Boyd Kooy 1-1.
Arbiter: Harm van Schepen.
Toeschouwers: 110.
Geel: Etienne Kick, Joost de Graaf (Helpman).
Man of the match: Lars Brouwer.
Citaat van de dag: scheidsrechter Harm van Schepen.
Toen de prima fluitende scheidsrechter na afloop de bestuurskamer binnenkwam, besloot Jacob Bosman hem toch even te plagen: ‘En de scheidsrechter vandaag vond ik ook maar niks – komt-ie net binnen!’
De scheidsrechter: ‘Ik pas mij altijd aan aan het niveau van de uitspelende ploeg.’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy (68. Jaimy Pomstra), Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Leon Knol, Roy Nijdam (75. Joël de Jong), Serdan Bayrak (46. Shantony Cecilia), , Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

Amicitia VMC – Forward 3-1. ZNC – Noordster 2-4. Valthermond – Hoogezand 3-1. FC Assen – Germanicus 3-1. Beilen – Rolder Boys 1-1. Raptim was vrij.