2 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Dalen, B. van

20170402 – GVAV-Rapiditas won zondagmiddag met 3-1 van FC Assen.

Shantony Cecilia zette GVAV-Rapiditas in de 19e minuut op een 1-0 voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Raymond Ouderdorp voor de gelijkmaker (1-1). In de 79e minuut maakte Leon Knol de 2-1. In de blessuretijd bezegelde Ingmar Liezenga het lot van de koploper (3-1).
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij ZNC.

Koploper FC Assen speelde op de winst en probeerde vanaf het begin druk te zetten en dat lukte heel aardig zonder dat dat leidde tot uitgespeelde kansen. Aan de andere kant waren er wel mogelijkheden. Ingmar Liezenga legde de bal in de 13e minuut op de bovenkant van de lat. In de 19e minuut was het wel raak. Door een misser in de achterhoede van FC Assen rolde de bal voor de voeten van Shantony Cecilia die geen moment aarzelde (1-0).
Daarna kreeg FC Assen ook enkele mogelijkheden. Een verraderlijk schot van Martijn Vos in de 30e minuut kon ternauwernood over de lat getikt worden door Remco Molenaar. Tien minuten later was er een enorme scrimmage voor het GVAV-doel maar met kunst en vliegwerk kwam het niet tot een gelijkmaker. In de 44e minuut had Arco Bartelsman de tweede goal op zijn schoen maar Morten Otto had een prima redding in huis. De gelijkmaker kwam toch nog in de eerste helft. Deznan Sarkinovic’, de ijzersterke spits van FC Assen, won zijn enige duel van ‘tank’ Boyd Kooy en passeerde daarna nog twee man voordat hij de bal aflegde op de inkomende Raymond Ouderdorp (1-1).
Na de rust probeerde FC Assen door te drukken maar gaandeweg kwam de wedstrijd in evenwicht en kreeg GVAV het betere van het spel. De bekroning kwam in de 79e minuut toen Leon Knol in een twee-tegen-tweesituatie besloot zelf te schieten. Vanaf de rand van het strafschopgebied verdween de bal achter keeper Morten Otto (2-1). Een slotoffensief van FC Assen leverde geen enkele kans op en in de blessuretijd belandde de bal na een counter uiteindelijk voor de voeten van Ingmar Liezenga die de raar stuiterende bal toch in één keer in het net wist te krijgen (3-1).

GVAV-Rapiditas – FC Assen 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 19. Shantony Cecilia 1-0. 45+1. Raymond Ouderdorp 1-1. 79. Leon Knol 2-1. 90+2. Ingmar Liezenga 3-1.
Arbiter: Bjorn van Dalen.
Toeschouwers: 120.
Geel: geen.
Man of the match: Leon Knol.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: Luca Buurman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Leon Knol, Manuel Kallenkoot (70. Joël de Jong), Shantony Cecilia (88. Sharon Lasut), Ingmar Liezenga, Junior Fanny Cisse (59. Roy Nijdam).

Overige uitslagen

Raptim – Helpman 1-0. Hoogezand – Beilen 1-0. Forward – ZNC 2-4. Noordster – Germanicus 1-1. Rolder Boys – Valthermond 2-1. Amicitia VMC was vrij.