Mannen zondag, 1, 2e klasse L

9 april 2017 14:00

Veen, P. van

20170409 – GVAV-Rapiditas speelde zondagmiddag met 3-3 gelijk bij ZNC.

De rust werd bereikt met een 1-2 stand na goals van Patrick Johannes (strafschop) en twee treffers van Roy Nijdam. Na nog een strafschop van Patrick Johannes stond het al heel snel na de rust 2-2. Joop Uuldriks zorgde voor de 3-2 maar in de slotfase benutte Patrick Venema ook een strafschop voor GVAV-Rapiditas (3-3).
Over twee weken gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Hoogezand.

GVAV bleef vandaag voor de zesde maal op rij ongeslagen, hoewel het daar in het begin van de wedstrijd helemaal niet naar uitzag. Emiel Staal kon in de tweede en de elfde minuut alleen op Remco Molenaar af maar de GVAV-goalie redde bekwaam. GVAV probeerde wel druk te zetten maar het wachten was op de voorsprong van ZNC. Na een overtreding van Daniël de Vries in de 27e minuut ging de bal op de stip en zorgde Patrick Johannes voor de 1-0.
Hierna kwamen er wel mogelijkheden voor GVAV. Bij een goede penetratie vanuit het middenveld kwam Arco Bartelsman in de 32e minuut voor de goal maar moest de bal wel opzij leggen voor Roy Nijdam die van dichtbij geen moeite had de bal over de doellijn te werken (1-1).
In de 41e minuut schoof de verder geheel onzichtbare Ingmar Liezenga de bal door naar Shantony Cecilia wiens voorzet ook nu weer door Roy Nijdam werd binnengetikt (1-2). In de rust moest Yoran Heeren de aan zijn schouder geblesseerd geraakte Remco Molenaar vervangen en kwam Joël de Jong in de plaats van Ingmar Liezenga.
ZNC zette na de rust onmiddellijk aan. Bij een voorzet duwde Daniël de Vries een tegenstander te nadrukkelijk tegen de grond en Patrick Johannes mocht voor de tweede maal deze middag een strafschop verzilveren (2-2). In de 58e minuut kwam GVAV bijna weer op voorsprong. Nadat de bal bij een hoekschop niet heel ver weggewerkt was, kwam Patrick Venema heel schuin voor het doel dicht bij keeper Tom van Dijk maar zijn lob belandde bovenop de lat. In de 73e minuut viel er wel een doelpunt. Na balverlies op het middenveld kwam de bal vanuit het gezichtspunt van ZNC op links bij Joop Uuldriks die doeltreffend uithaalde (3-2).
Met Boyd Kooy in de frontlinie probeerde GVAV de gelijkmaker te forceren en dat lukte in de 86e minuut. Roy Nijdam werd in de mangel genomen door twee verdedigers en de derde strafschop van de wedstrijd was een feit. Patrick Venema schoot niet zo best maar wel hard genoeg binnen.
In de slotminuten gingen beide teams nog voor de volle winst maar de scheidsrechter die nogal gul was met kaarten, maakte na weinig extra tijd een einde aan de wedstrijd.

ZNC – GVAV-Rapiditas – FC Assen 3-3 (1-2)

Scoreverloop: 27. Patrick Johannes 1-0. 32 en 41. Roy Nijdam 1-1 en 1-2. 47. Patrick Johannes 2-2. 73. Joop Uuldriks 3-2. 86. Patrick Venema 3-3.
Arbiter: P. van Veen.
Toeschouwers: 108.
Geel: Ingmar Liezenga, Boyd Kooy, Patrick Venema (GVAV). Delroy Duurman, Ronald Lugtenburg, Joop Uuldriks (ZNC).
Man of the match: Leon Knol.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (46. Yaron Heeren), Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Leon Knol, Shantony Cecilia (75. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga (46. Joël de Jong), Roy Nijdam.

Amicitia VMC – Hoogezand 0-4. Germanicus – Rolder Boys 3-1. Helpman – Forward 2-3. FC Assen – Raptim 4-0. Valthermond – Noordster 0-5.

Gehaktballentest 2016-2017

Tussenstand.
De bal van ZNC komt van een echte slager en dat was duidelijk te merken. Geserveerd op een bord met bestek (zie de foto) en dat voor maar € 2. Dus ook deze bal gaat naar de gedeelde eerste plaats.