Mannen zondag, 1, 2e klasse L

23 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Bierma, D.H.S.

20170423 – GVAV-Rapiditas moest zondagmiddag met een 3-2 nederlaag de punten laten aan Hoogezand.

Sebastiaan Wollinga opende de score voor Hoogezand (1-0). Patrick Venema en Ramon Nijdam zorgden voor een 1-2 voorsprong voor GVAV-Rapiditas. Op slag van rust maakte Sebastiaan Wollinga zijn tweede doelpunt (2-2). In de 56e minuut zette Peter van Son de 3-2 eindstand op het scorebord.
Volgende week komt Beilen op bezoek op Sportpark Kardinge.

GVAV zette vanaf het begin veel druk op de tegenstander maar het was Jeffrey van der Veen van Hoogezand die na een kwartier de eerste serieuze kans van de wedstrijd kreeg. Zijn schot werd bekwaam gekeerd door Remco Molenaar en Van der Veen moest daarna geblesseerd worden vervangen. In de 26e minuut was er een venijnig schot van Roy Nijdam dat maar net naast ging.
In de 29e minuut kwam er aan de linkerkant van GVAV iemand door en de voorzet werd snoeihard ingekopt door Sebastiaan Wollinga die na een flinke sprint ongedekt op de juiste plaats opdook (1-0).
Twee grote fouten aan de kant van Hoogezand zorgden ervoor dat GVAV de leiding kon nemen. Linksback Junior Vos vergiste zich in een heel eenvoudige bal waardoor Patrick Venema alleen op keeper Job van der Linde af kon gaan en deze trip doeltreffend wist af te sluiten (1-1). In de 41e minuut nam Ramon Nijdam een vrije trap vanaf de middellijn en gedragen door de wind ging de bal over alles en iedereen heen, inclusief Job van der Linde (1-2). In de blessuretijd van de eerste helft zagen de toeschouwers de tweede goal die een kopie leek te zijn van de eerste goal. Ook nu was Sebastiaan Wollinga met een kopbal succesvol (2-2).
Na de rust had Hoogezand aanvankelijk wat meer van het spel. In de 56e minuut was het Peter van Son die de tweede bal strak over de grond tegen de binnenkant van de linkerpaal stuurde (3-2). Hierna was het duel in evenwicht. In de 69e minuut kon Junior Fanny Cisse de bal van dichtbij inkoppen maar hij raakte de bal volkomen verkeerd. Kort hierna maakte Sebastiaan Wollinga bijna zijn derde kopgoal maar de bal ging tegen de lat. Tot een echt slotoffensief kwam het niet bij GVAV, doordat er in de slotfase in de opbouw nogal wat ballen geheel onnodig over de zijlijn gingen en er daardoor geen tempo meer in de wedstrijd zat.

Hoogezand – GVAV-Rapiditas 3-2 (2-2)

Scoreverloop: 29. Sebastiaan Wollinga 1-0. 38. Patrick Venema 1-1. 41. Ramon Nijdam 1-2. 45+2. Sebastiaan Wollinga 2-2. 56. Peter van Son 3-2.
Arbiter: D.H.S. Bierma.
Toeschouwers: 145.
Geel: Marcal Pinheiro (Hoogezand).
Man of the match: Manuel Kallenkoot.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Rowin Liefers (31. Dennis Veenstra), Arco Bartelsman, Manuel Kallenkoot, Leon Knol, Shantony Cecilia (59. Junior Fanny Cisse), Roy Nijdam, Patrick Venema.

Overige uitslagen

Noordster – Helpman 4-3. Rolder Boys – Amicitia VMC 3-3. Valthermond – Forward 3-2. Beilen – ZNC 3-0. Germanicus – Raptim 3-1. FC Assen was vrij.