Mannen zondag, 1, 2e klasse L

30 april 2017 14:00

Valkema, J.

20170430 – GVAV-Rapiditas verloor zondagmiddag met 0-1 van Beilen.

In de 25e minuut kopte Mark Hollemans de bal binnen uit een hoekschop en dat bleek de beslissende treffer te zijn. Beilen en GVAV-Rapiditas zijn door dit resultaat veilig. Helpman is gedegradeerd en Forward kan beide ploegen niet meer achterhalen. ZNC zou in één wedstrijd een doelsaldoverschil van 29 goals moeten goedmaken.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Noordster.

GVAV trad vandaag aan zonder de gebroeders Nijdam die in Spanje zaten vanwege het 50-jarige huwelijksjubileum van grootvader Henk Dalmolen. Of het nu door hun afwezigheid kwam of niet, maar GVAV maakte in de eerste helft niet de indruk dat er nog iets op het spel stond. Beilen zat er kort op en liet GVAV niet aan voetballen toekomen. Veel passes bij GVAV kwamen niet aan of gingen het veld uit. Beilen kwam er steeds gevaarlijk uit en was gevaarlijk bij elke hoekschop die de ploeg mocht nemen. Bij een van die hoekschoppen kopte Mark Hollemans de bal binnen (0-1).
Kort voor de rust had Alwin Hendriks de 0-2 op zijn schoen maar Remco Molenaar redde bekwaam. Na rust kreeg GVAV drie mogelijkheden. In de 51e minuut was er een mooie rush van Arco Bartelsman maar Ingmar Liezenga vergat achter de bal te blijven toen hij de bal toegespeeld kreeg en binnenschoot. Vijf minuten later was er een bijna identieke situatie. Liezenga kreeg de bal er deze keer niet in maar ook dan had de treffer niet geteld wegens buitenspel. Ingmar zal in de laatste twee wedstrijden van dit seizoen geen enkele keer voor buitenspel worden afgefloten omdat hij tegen zijn zesde gele kaart opliep en dus die twee wedstrijden geschorst zal zijn.
In deze overigens zeer sportieve wedstrijd liep Tim Beugels van Beilen in de 58e minuut tegen zijn tweede gele kaart in deze wedstrijd aan. Ook tegen tien man leek het er niet op dat GVAV nog langszij zou komen. Zelfs toen Beilen de laatste tien minuten helemaal opgebrand leek, werd GVAV nog maar één keer gevaarlijk. In de blessuretijd schoot Arco Bartelsman rakelings naast.
Hoewel hij alleen maar de tweede helft speelde, werd de net achttienjarige debutant Dion Paapst de man of the match met een vlekkeloos optreden op het middenveld.

GVAV-Rapiditas – Beilen 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 25. Mark Hollemans 0-1.
Arbiter: J. Valkema.
Toeschouwers: 55.
Geel: Lars Brouwer, Ingmar Liezenga (GVAV).
Rood: Tim Beugels (2x geel, Beilen).
Man of the match: Dion Paapst.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Rowin Liefers, Arco Bartelsman, Manuel Kallenkoot (46. Dion Paapst), Leon Knol, Shantony Cecilia (46. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

Raptim – Noordster 1-4. Amicitia VMC – Valthermond 3-1. Helpman – Rolder Boys 1-2. Forward – Hoogezand 5-7 (na een 4-1 tussenstand). ZNC – FC Assen 0-7. Germanicus was vrij.