3 - 3

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

7 mei 2017 14:00

Gerbrandy, H.M.

20170507 – Noordster mocht zondag de handen dichtknijpen met een 3-3 gelijkspel tegen GVAV-Rapiditas.

Rik Wubs en Jordi Sanders zorgden al snel voor een 2-0 voorsprong voor Noordster. Daarna was het gedaan met de mannen uit Oude Pekela. In de 33e minuut maakte Roy Nijdam de 2-1. Na de rust zorgde Boyd Kooy met een kopbal voor de 2-2 en niet lang daarna kwam de stand op 2-3 door Arco Bartelsman. Tien minuten voor tijd gaf scheidsrechter Gerbrandy Noordster een strafschop cadeau die door Kees Dun werd benut (3-3).
Volgende week sluit GVAV-Rapiditas de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Germanicus.

GVAV had in de beginfase de beste kansen om een voorsprong te nemen. Al in de vijfde minuut kon Arco Bartelsman achter een mooi passje aan maar zijn inzet ging naast. Twee minuten later kwam ook Roy Nijdam door maar hij stuitte op keeper Damy Sinot die in de loop van de wedstrijd uitgroeide tot de man van de wedstrijd voor Noordster.
In de negende minuut trof een pegel van Rik Wubs aan de andere kant wel doel (1-0). Bij een counter van Noordster in de 17e minuut gingen drie man van GVAV op de man met de bal af en niemand op Jordi Sanders die de bal aangespeeld kreeg en doeltreffend uithaalde (2-0).
In de 23e minuut kopte Patrick Venema net naast en in de 30e minuut redde Damy Sinot op een kopbal van Roy Nijdam. In de 33e minuut viel de verdiende aansluitingstreffer. Na een briljant passje van Manuel Kallenkoot kon Arco Bartelsman op Sinot af maar Arco zag de keeper steeds breder worden en legde de bal daarom af op Roy Nijdam die de 2-1 liet aantekenen. Navraag bij de vader van Manuel leerde dat zijn vader niet met zekerheid kon zeggen of dit passje helemaal bewust was. Uiteindelijk hielden we het met zijn allen op ‘briljant’.
Kort voor de rust was er een karakteristieke slalom van Patrick Venema maar van dichtbij schoot Roy Nijdam tegen de keeper op. Na de rust was er maar één ploeg die echt voetbal liet zien. In de 58e minuut viel de verdiende gelijkmaker uit een kopbal van Boyd Kooy (2-2). In de 67e minuut leek de bal het laatst geraakt te worden door Arco Bartelsman (2-3). Scheidsrechter Gerbrandy vond het niet de moeite waard om bij de grensrechter van Noordster te informeren waarom hij de vlag omhoog hield.
In de 79e minuut was er pas weer een mogelijkheid voor Noordster. Rik Wubs ging op Remco Molenaar af maar schoot de bal naast. Een minuut later kwamen de spits van Noordster en Boyd Kooy bij de achterlijn zij aan zij tegen elkaar en dan is het volkomen logisch dat zo’n spits omvalt. Tot ieders verbazing (ook van het ‘slachtoffer’ en de Noordster-supporters) ging de bal op de stip. Boyd kreeg ook nog een gele kaart, waardoor hij de slotwedstrijd van de competitie tegen Germanicus zal moeten missen. Kees Dun had weinig moeite het cadeautje te verzilveren (3-3).
Noordster pakte het punt waardoor het officieus ontsnapt is aan de nacompetitie voor degradatie én tegelijkertijd de tweede periodetitel behaalde waardoor het mee kan doen aan de nacompetitie voor promotie.
Bij het kiezen van de man of the match had de jury het moeilijk. Verschillende spelers hadden een heel goede dag maar de keuze viel uiteindelijk op Boyd Kooy.

Noordster – GVAV-Rapiditas 3-3 (2-1)

Scoreverloop: 9. Rik Wubs 1-0. 17. Jordi Sanders 2-0. 33. Roy Nijdam 2-1. 58. Boyd Kooy 2-2. 67. Arco Bartelsman 2-3. 80. Kees Dun 3-3.
Arbiter: H.M. Gerbrandy.
Toeschouwers: 200.
Geel: Boyd Kooy (GVAV). Christian Drent (Noordster)
Man of the match: Boyd Kooy.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rowin Liefers (20. Dennis Lo), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Manuel Kallenkoot, Leon Knol, Shantony Cecilia (46. Junior Fanny Cisse), Roy Nijdam (79. Joël de Jong), Patrick Venema.

Beilen – Raptim 1-2. FC Assen – Amicitia VMC 1-0. Valthermond – Helpman 1-3. Rolder Boys – Hoogezand 5-2. Germanicus – Forward 0-0. ZNC was vrij.

Eindstand gehaktballentest 2016-2017

De bal bij Noordster was een redelijke bal: 6,8.
Aanzienlijk minder gesteld was het met de thee. Vrijwel overal krijg je als theedrinker een glas of een plastic beker heet water en kun je je thee zelf regelen. Deze thee kwam uit een thermoskan en was helemaal zwart. Wat nog veel erger was, was dat in die thermoskan overduidelijk al vele malen koffie gezeten had. De thee bij Noordster krijgt dus een 1.0.