Loran Vrielink

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

20 maart 2016 14:00

Jansen, A.

20160320 – Net als in de eerste wedstrijd dit seizoen hielden GVAV-Rapiditas en Amicitia VMC elkaar op 1-1.

In de 30e minuut maakte Loran Vrielink de 0-1 en in de 75e minuut maakte Luciano Matulessy de 1-1.
Tweede Paasdag speelt GVAV-Rapiditas het inhaalduel in en tegen Peize.

Als ‘slachtoffer’ van de griepepidemie had uw verslaggever vorige week bij de uitwedstrijd tegen Titan verstek moeten laten gaan. Door een ongelukkige botsing als gevolg van het zeer slechte veld aldaar liep Ramon Nijdam in die wedstrijd een afgescheurde kruisband op. GVAV moet daardoor een jaar lang een van zijn steunpilaren missen. Na de noodzakelijke operatie wacht een speler met zo’n blessure een lange en ontzettend saaie revalidatieperiode. Ramon is echter een echte sportfanaat en we gaan ervan uit dat hij deze periode goed door zal komen.
GVAV startte scherp aan de wedstrijd en kreeg in de derde minuut al een grote kans toen Amicitia-keeper Patrick Schoonbergen ernstig in de fout ging. De bal kon na de inzet van Ingmar Liezenga echter van de doellijn worden weggekopt.
In de zesde minuut zag Koen Blansjaar zich, liggende op de grond, gedwongen de bal net buiten het strafschopgebied met de hand tegen te houden. Hoewel hij hiermee GVAV afhield van een vrije doortocht naar de keeper, kreeg hij van de scheidsrechter niet de rode maar slechts een gele kaart. De toegekende vrije schop leverde niets op.
Het gemopper van trainer Jacob Bosman over deze beslissing leidde ertoe dat hij achter de afrastering moest plaatsnemen en weer eens een sigaartje tijdens de wedstrijd op kon steken. Ook Amicitia mocht zich beklagen toen de scheidsrechter in de 20e minuut een overtreding van Boyd Kooy weigerde met een strafschop te belonen. Voor het overige had de scheidsrechter het niet zo moeilijk omdat beide ploegen in deze sportieve wedstrijd respectvol met elkaar om bleven gaan.
Op de Facebookpagina van GVAV hadden Ruben Duijff en Loran Vrielink voorafgaand aan deze wedstrijd enkele ‘stekeligheden’ met elkaar uitgewisseld en het was uitgerekend Vrielink die na goed doorzetten na een halfuur de 0-1 maakte. Ook na deze treffer bleef GVAV de iets betere ploeg maar het had moeite uitgespeelde kansen te creëren.
Na de rust bleef het spelbeeld lang hetzelfde: GVAV was iets sterker en Amicitia probeerde met counters succesvol te worden maar echte kansen en goals bleven uit. In de 62e minuut kwam Ingmar Liezenga vanaf links vrij op de goal af maar, zoals vaker dit seizoen, ging zijn inzet voorbij de tweede paal naast. In de 75e minuut was wel raak. Luciano Matulessy maakte met een schuiver de 1-1. Hierna gingen beide ploegen voor de winst en werd Amicitia opeens een stuk gevaarlijker. Men kwam regelmatig voor de goal van Remco Molenaar maar het benutten van halve kansen was aan de roodzwarten niet besteed. In de 86e minuut kon Renaldo Renes door een fout bij Amicitia achterin alleen op Patrick Schoonbergen af. Hij schoot echter te zwak in waardoor de keeper het punt voor Amicitia veilig kon stellen.

GVAV-Rapiditas – Amicitia VMC 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 30. Loran Vrielink 0-1. 75. Luciano Matulessy 1-1.
Arbiter: A. Jansen.
Toeschouwers: 85.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Koen Blansjaar (Amicitia VMC)
Man of the match: Daniël de Vries.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Mitchell van Dijken (80. Joel de Jong), Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (64. Renaldo Renes), Rashid Conquet, Thom Rijzinga (46. Luciano Matulessy).
Groninger Boys – Annen 0-1. Helpman – GRC Groningen 2-7. Noordster – Peize 3-1. Roden – Actief 2-2. Valthermond – Dalen 1-1. ZNC – Titan 2-0.