Terechte nederlaag GVAV-Rapiditas bij ZNC

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

3 april 2016 14:00

Stundebeek, B.

20160403 – GVAV-Rapiditas verloor vandaag de uitwedstrijd tegen ZNC met 2-0.

In de tiende minuut kopte René Schuppert ZNC naar een 1-0 voorsprong. Een uitstekend halfuur voetbal leverde GVAV-Rapiditas daarna geen goals op. In een tweede helft zonder echt grote kansen maakte Patrick Johannes de 2-0 uit een strafschop.
Volgende week wacht GVAV-Rapiditas de uitwedstrijd bij Groninger Boys.

Zonder topscorer Ingmar Liezenga (nog enkele weken uitgeschakeld) moest GVAV wel wat wennen aan het hobbelige veld in Zuidbroek. Door een dekkingsfout kon René Schuppert de bal in de tiende minuut uit een hoekschop ongehinderd inkoppen (1-0). Hierna had GVAV tot aan de rust een groot overwicht en verscheen het vaak voor het doel van ZNC. De grootste kans was in de 32e minuut voor Luciano Matulessy die alleen op de keeper af kon gaan maar zijn inzet tegen de paal zal belanden. Op slag van rust had Roy Nijdam de gelijkmaker op zijn schoen maar Jasper Weisenbach redde bekwaam.
Na de rust leken de eerste minuten een vervolg van de eerste helft maar na het uitvallen van Boyd Kooy in de 52e minuut moesten er wat verschuivingen in het elftal plaatsvinden en was de flow bij GVAV verdwenen. ZNC toonde weer wat meer initiatief waardoor er wel twee ijverige ploegen aan het werk te zien waren maar waarbij grote kansen uitbleven. ZNC maakte van de twee teams wel de meest dreigende indruk.
In de 68e minuut was er weer zo’n typisch geval van hands waarover eindeloos gediscussieerd kan, maar de bal ging op de stip en Patrick Johannes voltrok het vonnis (2-0). Remco Molenaar bleef lang genoeg zeuren om tegen zijn vierde gele kaart aan te lopen en mag volgende week vanaf de zijlijn toekijken.
Met de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk wel beslist en als er nog een doelpunt was gevallen, had ZNC daarop de meeste aanspraak kunnen maken.

ZNC - GVAV-Rapiditas 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 10. René Schuppert 1-0. 68. Patrick Johannes 2-0.
Arbiter: B. Stundebeek.
Toeschouwers: 150.
Geel: Lars Brouwer, Remco Molenaar, Mitchell van Dijken (GVAV).
Man of the match: Daniël de Vries.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy (52. Joel de Jong), Daniël de Vries, Mitchell van Dijken, Arco Bartelsman, Dennis Veenstra (75. Tony Maduro), Johan Brokaar, Roy Nijdam, Patrick Venema, Luciano Matulessy.

Dalen – Helpman 0-1. Amicitia VMC – Groninger Boys 2-1. Annen – Roden 2-1. GRC Groningen – Valthermond 2-1. Actief – Peize 0-4. Titan – Noordster 4-6.