3 - 1

Mannen, 1, Groep 1 L106

20 augustus 2016 17:00

Oosting, M.

20160822 – GVAV-Rapiditas leed vandaag in de eerste bekerwedstrijd tegen Broekster Boys een onnodige 3-1 nederlaag.

Nadat Ingmar Liezenga een strafschop gemist had, maakte Daniël de Vries in de eerste helft uit een hoekschop alsnog de 0-1. In de tweede helft maakte Juryan Dantuma de 1-1. Kort daarop kreeg Boyd Kooy de rode kaart waardoor Broekster Boys al snel de 1-2 kon scoren door Abe Dreijer. Dezelfde speler maakte ook de 1-3.
Aanstaande dinsdag speelt GVAV-Rapiditas in Zuidhorn de tweede bekerwedstrijd.

De eerste test voor GVAV in 2016-2017 was de bekerwedstrijd tegen zaterdagtweedeklasser Broekster Boys in Damwoude (Damwâld). GVAV was in de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg. In de 19e minuut ging Ingmar Liezenga over de knie bij een van de verdedigers en kreeg GVAV een strafschop toegekend. Ingmar nam de penalty zelf maar deed dat bijzonder slecht waardoor Erik Krol de bal eenvoudig kon stoppen. Precies op het halfuur legde Roy Nijdam de bal uit een hoekschop keurig op het hoofd van de Daniël de Vries die een fraaie treffer scoorde (0-1).
Na wat omzettingen bij Broekster Boys kwam GVAV in de tweede helft onder druk te staan en het wachten was op de gelijkmaker. Die viel in de 58e minuut maar daarbij werden elementaire fouten gemaakt. Bij een vrije schop schuin voor maar op een flinke afstand van het strafschopgebied werd een muur van drie man opgesteld. De voorzet komt toch nooit tegen zo’n muurtje aan en dus is een symbolische muur van één man meer dan genoeg. Wat nog veel erger was, is dat de drie beste verdedigende koppers de drie mannen in het muurtje waren. De gevolgen waren er ook naar. De bal werd uit de voorzet half weggewerkt en vanaf de andere kant direct weer opnieuw voorgezet zonder dat de drie koppers al weer terug waren. Juryan Dantema kon daardoor gemakkelijk inkoppen (1-1).
Kort daarop maakte Boyd Kooy een overtreding waarvoor de scheidsrechter eerder aan spelers van Broekster Boys een gele kaart getoond had. Boyd kreeg echter nu een directe rode kaart. GVAV was hierdoor een minuut of tien van slag en in die periode maakte Abe Dreijer de 2-1.
Hierna kwam GVAV weer terug in de wedstrijd maar slaagde er niet in om een gelijkmaker te forceren. In de 78e minuut wist Abe Dreijer nogmaals te scoren (3-1) en daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld.

Broekster Boys – GVAV-Rapiditas 3-1 (0-1)

Scoreverloop: 30. Daniël de Vries 0-1. 58. Juryan Dantema 1-1. 66 en 78. Abe Dreijer 2-1 en 3-1.
Arbiter: M. Oosting.
Toeschouwers: 160.
Geel: Ingmar Liezenga (GVAV). Hedzer Prins, Dirk Wijnsma, Juryan Dantuma (Broekster Boys).
Rood: Boyd Kooy.
Man of the match: Leon Knol.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Yaron Heeren, Erwin Siekman, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Sharon Lasut, Arco Bartelsman, Stijn Houwers (66. Jordy Drommel), Leon Knol, Ingmar Liezenga (67. Serdan Bayrak), Roy Nijdam (46. Patrick Venema), Rashid Conquet.

De andere bekerwedstrijd in deze poule tussen Drachtster Boys en Zuidhorn is uitgesteld. Naar verluidt omdat veel spelers van Zuidhorn naar Lowlands waren.

Gehaktballentest 2016-2017
De gehaktballen in de bekercompetitie worden wel getest maar doen niet mee in de rangschikking. De bal bij Broekster Boys viel toch wel tegen: te veel kruidnagel en enkele uren later nog proefbaar. Daardoor is een 6.0 het cijfer.
Buiten mededinging: Broekster Boys 6.0.