2 - 3

Mannen, 1, Groep 1 L106

23 augustus 2016 18:45

Venekamp, H.A.

20160823 – GVAV-Rapiditas was dinsdagavond met 2-3 de betere ploeg in de uitwedstrijd tegen Zuidhorn.

GVAV-Rapiditas ging de rust in met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Rashid Conquet. Kort na de rust maakte Erwin Siekman de 0-2. In de 74e minuut scoorde Jan Peter Steenbergen de aansluitingstreffer (1-2). Vijf minuten later was het 1-3 door Youri Wernet. Laurens Bloem bepaalde de eindstand op 2-3 uit een strafschop.
Komende zaterdag ontvangt GVAV-Rapiditas Drachtster Boys voor de derde bekerwedstrijd.

Ook deze bekerwedstrijd van GVAV ging tegen een zaterdagtweedeklasser die echter duidelijk van een minder niveau was dan Broekster Boys in de eerste bekerwedstrijd. Zuidhorn was in de eerste helft volstrekt kansloos tegen GVAV dat vlot combineerde en in de eerste helft goede kansen kreeg. Ingmar Liezenga miste er twee maar daar tussendoor scoorde Rashid Conquet in de 19e minuut (0-1).
Na de rust kreeg Zuidhorn aanvankelijk ook geen uitgespeelde mogelijkheden. In de 52e minuut schoot Erwin Siekman na een pass van Renaldo Renes de 0-2 binnen. Na een mooie aanval was Youri Wernet dicht bij de 0-3 maar good old Marcel Groothof redde bekwaam. In de 74e minuut viel er dan toch een goal voor Zuidhorn. Jan Pieter Steenbergen zorgde van dichtbij voor de 1-2. Een aansluitingstreffer zorgt altijd voor een psychologisch voordeel en diezelfde Steenbergen miste in enkele minuten tijd twee grote kansen.
Uit een vrije schop van Renaldo Renes nam Dennis Veenstra de bal op het hoofd zodat hij voor de voeten viel van Youri Wernet die in de 79e minuut succesvol was (1-3).
In een onschuldige botsing zag de scheidsrechter een strafschop die vakkundig verzilverd werd door Laurens Bloem (2-3).
GVAV miste in deze wedstrijd nog de keepers Remco Molenaar en Bas Schilstra maar Yaron Heeren deed zijn werk naar behoren. Boyd Kooy is voor drie wedstrijden geschorst en was er dus ook niet bij. Arco Bartelsman ontbrak omdat hij moest werken

Zuidhorn – GVAV-Rapiditas 2-3 (0-1)

Scoreverloop: 19. Rashid Conquet 0-1. 52. Erwin Siekman 0-2. 74. Jan Pieter Steenbergen 1-2. 79. Youri Wernet 1-3. 81. Laurens Bloem 2-3.
Arbiter: H.A. Venekamp.
Toeschouwers: 115.
Geel: Renaldo Renes, Rashid Conquet (GVAV). Ronnie Spijkerman, Ruben Kooistra, Laurens Bloem (Zuidhorn).
Man of the match: Renaldo Renes.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Yaron Heeren, Erwin Siekman, Dennis Veenstra, Daniël de Vries, Sharon Lasut, Stijn Houwers (46. Jordy Drommel), Leon Knol, Ingmar Liezenga (46. Renaldo Renes), Roy Nijdam, Patrick Venema (46. Youri Wernet), Rashid Conquet.

Broekster Boys – Drachtster Boys 0-1.