GVAV-Rapiditas 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

10 april 2016 14:00

Lemstra, R.

20160410 – GVAV-Rapiditas verloor enigszins geflatteerd de uitwedstrijd tegen stadgenoot Groninger Boys met 4-1.

In de eerste helft kwam Groninger Boys op 0-1 door een eigen doelpunt van Boyd Kooy. Na de rust maakte Ingmar Liezenga de 1-1. In het laatste kwartier zorgden Fahim Bellghroub, Karim Layeb en Robert Oosterhof voor de 4-1.
Over twee weken speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen Actief.

GVAV begon deze wedstrijd met twee debutanten. Yarom Heeren stond vanwege de schorsing van Remco Molenaar in het doel. Time Out-kapper Olaf Pomstra geeft niet alleen 10% korting aan GVAV-leden maar hanteerde deze keer de vlag en dat deed hij net zo kundig als het hanteren van zijn kappersschaar.
GVAV ontwikkelde in de eerste helft een licht overwicht waardoor Groninger Boys gedwongen was om de bal talloze malen op keeper Erik Meijer terug te spelen. In de 25e minuut leek er een mogelijkheid te ontstaan voor Robert Oosterhof maar in zijn poging om onheil te voorkomen schoof Boyd Kooy de bal langs Yarom Heeren (1-0).
Het spelbeeld veranderde niet. GVAV bleef een licht overwicht houden zonder dat het echte kansen creëerde en Groninger Boys zag er bij uitvallen wat dreigender uit maar ook die ploeg kreeg geen uitgespeelde kansen.
Bij het begin van de tweede helft bracht trainer Jacob Bosman met Ingmar Liezenga en Luciano Matulessy twee aanvallers in. Roy Nijdam werd gewisseld en ook Johan Brokaar die in de eerste helft de beste middenvelder bij GVAV was, moest naar de kant. Het middenveld van Groninger Boys kreeg nu de overhand en het was GVAV dat het nu meer met uitvallen moest doen. In de 66e minuut maakte Ingmar Liezenga met een stuiterbal de gelijkmaker (1-1).
Groninger Boys zette een tandje bij en Patrick Venema was de enige bij GVAV daar heel veel inzet tegenover stelde maar die inzet ook moest bekopen met iets wat lijkt op een hersenschudding na een kopduel met Selrou Bah. Bij een hoekschop in de 79e minuut werd door beide partijen gegokt. GVAV liet vier aanvallers voorin staan die maar door drie verdedigers van Groninger Boys werden bewaakt. Fahim Bellghroup kon de bal uit de hoekschop ongehinderd inkoppen (2-1).
Hierna was het open huis bij GVAV. Veel egoïstisch gedrag bij Groninger Boys verhinderde dat er een heel grote zege tot stand kwam. Bij zijn twaalfde rush richting GVAV-goal kwam Karim Layeb nu wel in schietpositie (3-1). In de blessuretijd maakte Robert Oosterhof de 4-1.
Onder de toeschouwers was na lange tijd Henk Lollinga weer eens te zien. Ook de 88-jarige opa van Ingmar Liezenga was aanwezig om zijn kleinzoon te bekijken. Ingmar maakte dan weliswaar een goal maar viel verder vooral op door schotpogingen in volstrekt kansloze posities.

Groninger Boys - GVAV-Rapiditas 1-0 (4-1)

Scoreverloop: 25. Boyd Kooy (e.d.) 1-0. 66. Ingmar Liezenga 1-1. 79. Fatim Bellghroup 2-1. Karim Layeb 3-1. Robert Oosterhof 4-1.
Arbiter: R. Lemstra.
Toeschouwers: 125.
Geel: Rashid Veenstra, Dennis Veenstra, Jaimy Pomstra (GVAV). Fahim Bellghroup (Groninger Boys).
Man of the match: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Yarom Heeren, Jaimy Pomstra (66. Tony Maduro), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Mitchell van Dijken, Arco Bartelsman, Johan Brokaar (46. Ingmar Liezenga), Dennis Veenstra, Roy Nijdam (46. Luciano Matulessy), Patrick Venema, Rashid Conquet.
Roden – GRC Groningen 0-2. Peize – Annen 2-1. Noordster – ZNC 2-1. Actief – Dalen 0-2. Helpman – Amicitia VMC 2-1. Valthermond – Titan 3-1.