Mannen zondag, 1, 2e klasse L

24 april 2016 14:00

Scheidsrechter

Schepen, H. van

20160424 – GVAV-Rapiditas boekte vandaag een duidelijke 5-2 zege op Actief, dat daardoor directe degradatie nog sterker op zich af ziet komen.

Binnen het halfuur bracht Rashid Conquet een zuivere hattrick op zijn naam maar door Sander Roelfsema kwam Actief nog terug tot 3-2. Ingmar Liezenga en Arco BarteIsman zorgden voor de 5-2 eindstand.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Noordster.

GVAV begon sterk aan de wedstrijd en al in de vijfde minuut was het raak. Rashid Conquet wist uit een onmogelijke positie de bal langs een verdediger en de keeper te schuiven (1-0). In de elfde minuut gaf hij een klein tikje tegen de bal na een schot van Ingmar Liezenga (2-0). In de 25e minuut was er een knappe redding van Remco Molenaar op een venijnig schot van Ennio Jansen voordat Rashid Conquet in de 28e minuut met een knappe kopbal de 3-0 liet aantekenen.
Wie nu dacht dat Actief zich gewonnen gaf, vergiste zich. De ploeg zette meer druk op GVAV en Sander Roelfsema maakte kort voor de rust gebruik van zwak verdedigend optreden bij een hoekschop (3-1). Na rust zette Actief nog een tandje bij maar net als in het laatste kwartier voor de rust stond het vizier bij de spelers van Actief niet op scherp: vrijwel alle schoten gingen over en/of naast.
In de 67e minuut zorgde een handsbal van Boyd Kooy voor een strafschop die door Sander Roelfsema werd benut (3-2). Zo’n doelpunt kan het keerpunt in een wedstrijd zijn maar drie minuten later was het verschil alweer twee doelpunten door een goal van Ingmar Liezenga (4-2). Kort hierna leek ook Patrick Venema een treffer te kunnen laten noteren maar zijn schot ging rakelings naast.
In de 86e minuut maakte ook Arco Bartelsman een doelpunt (5-2) en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. De veelkoppige jury voor man of the match bepaalde keuze op Rashid Conquet, hoewel verzorgster Els Kraaijenhagen vond dat het Lars Brouwer had moeten zijn.

GVAV-Rapiditas – Actief 5-2 (3-1)

Scoreverloop: 5, 11, 18. Rashid Conquet 1-0, 2-0 en 3-0. 43, 67. Sander Roelfsema 3-1 en 3-2. 70. Ingmar Liezenga 4-2. 86. Arco Bartelsman 5-2.
Arbiter: H. van Schepen.
Toeschouwers: 85.
Geel: Boyd Kooy (GVAV).
Man of the match: Rashid Conquet.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Mitchell van Dijken, Arco Bartelsman, Johan Brokaar, Roy Nijdam (80. Joël de Jong), Patrick Venema (87. Thom Rijzenga), Rashid Conquet.
Overige uitslagen
Titan – Roden 1-1. Groninger Boys – Valthermond 2-4. GRC Groningen – Annen 5-2. Amicitia VMC – Noordster 1-6. ZNC – Helpman 3-2. Dalen – Peize 0-1.