1 - 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

1 mei 2016 14:00

Beijert, F.

20160501 – GVAV-Rapiditas had vandaag een beter resultaat kunnen boeken dan de 1-1 bij Noordster.

In de zesde minuut maakte Ingmar Liezenga de openingstreffer (0-1). In de 40e minuut maakte Mark Wever de 1-1. Na de rust liet GVAV-Rapiditas een flink aantal kansen onbenut.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in Valthermond.

GVAV begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een mooie pass van Johan Brokaar kwam Ingmar Liezenga in de zesde minuut vanaf links in schietpositie en van daaruit gaf hij Kenny Koning het nakijken (0-1). Het laatste kwartier van de eerste helft was voor Noordster hoewel GVAV in de 35e minuut een tweede goal had kunnen maken. Rashid Conquet ging op links drie tegenstanders voorbij en legde perfect af op Ingmar Liezenga wiens pegel door Kenny Koning uit het doel geranseld werd. De overmacht van Noordster nam toe en na een scrimmage was het in de veertigste minuut Mark Wever die als laatste de bal toucheerde (1-1).
Na de rust kon Noordster niet meer de druk maken van voor de pauze. GVAV dat op de counter speelde, kwam er diverse malen goed uit. In de 55e minuut schoot Ingmar Liezenga tegen de keeper op en in de 62e minuut was hij ook de keeper voorbij maar redde een verdediger van Noordster met gevaar voor eigen leven op de doellijn. Zijn botsing met de paal bleef gelukkig zonder verdere gevolgen.
In de 67e minuut redde Kenny Koning bekwaam op een schot van Patrick Venema en in de 79e minuut leek Rashid Conqeut dan eindelijk de tweede goal te kunnen maken maar hij kopte recht in de handen van Kenny Koning.
Noordster was in die tweede helft niet geheel kansloos maar het waren voornamelijk speldenprikken en geen uitgespeelde mogelijkheden. In het slotkwartier vergat GVAV nog een aantal keren een drie-tegen-drie of een vier-tegen-vier uit te spelen, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.
GVAV staat met 34 punten op een veilige zesde plaats maar daaronder is het in deze klasse nog heel spannend.

Noordster – GVAV-Rapiditas 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 6. Ingmar Liezenga 0-1. 40. Mark Wever 1-1.
Arbiter: F. Beijert.
Toeschouwers: 160.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Mark Wever (Noordster)
Man of the match: Lars Brouwer.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Dennis Veenstra, Daniël de Vries, Mitchell van Dijken (83. Jaimy Pomstra), Arco Bartelsman, Johan Brokaar (59. Joël de Jong), Roy Nijdam (82. Serdan Bayrak), Ingmar Liezenga, Patrick Venema, Rashid Conquet.
Peize – Titan 3-1 (Titan gedegradeerd). Actief – ZNC 1-0. Helpman – Valthermond 2-0. Annen – Amicitia VMC 1-3. Roden – Groninger Boys 0-3. GRC Groninen – Dalen 2-0 (GRC Groningen kampioen).