GVAV JO13-1 laat zichzelf in de steek en verliest terecht met 3-0 van Drachtster Boys JO13-1

Drachtster Boys JO13-1

3 - 0

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e divisie D

17 september 2016 10:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

17-9-2016 - GVAV JO13-1 ziet een sterker Drachtster Boys JO13-1 in de tweede helft uitlopen naar een terechte 3-0 eindstand. Waar in de eerste helft beide ploegen rommelig speelden en er niet werd gescoord, waren de Friezen in de tweede helft - in tegenstelling tot onze blauwhemden - wel bij de les en wonnen zij ook hun derde wedstrijd in de 2e divisie.

In tegenstelling tot de afgelopen twee competitiewedstrijden tegen Quick '20 JO13-1 en ATC '65 JO13-1, was het vandaag gewoon niet goed bij GVAV JO13-1. Zowel in balbezit, balbezit tegenstander en de omschakeling was het te mat en onzorgvuldig aan onze zijde. Maar zonder dalen ook geen pieken en wellicht kunnen we deze wedstrijd juist gebruiken om de puntjes op de i te zetten in de volgende wedstrijd a.s. zaterdag tegen Frisia JO13-1.

VOORAF
Tegenstander Drachtster Boys is één van de bekendere verenigingen uit het noorden des lands. Foppe de Haan heeft 3 seizoenen training gegeven aan Drachtster Boys, Henk de Jong en Pieter Huistra komen er uit de jeugdopleiding en momenteel is oud GVAV- en FC Groningen-speler Bjorn Schilder er assistent trainer van het eerste elftal. Met 46 jeugdteams waarvan de selectieteams allemaal op divisieniveau uitkomen, zijn zij als club net als GVAV en onze vorige twee tegenstanders zowel kwalitatief als kwantitatief een club van formaat.

Drachtster Boys JO13-1 is net als GVAV JO13-1 in de beker uitgeschakeld en daarin werd onder andere met 0-1 verloren van GVAV JO13-1. In de competitie gaat het de Friezen wel voor de wind met twee 2-0 overwinningen op Frisia JO13-1 (zie verslag) en Dronten JO13-1.

GVAV JO13-1 heeft er flink wat voetbaldagen en -weken op zitten. Deze week werd er maar liefst vier keer gevoetbald met drie trainingen en de Indoor Soccer Cup op woensdag. In de competitie werd knap gewonnen van Quick '20 en knap gevoetbald (maar helaas gelijkgespeeld) tegen ATC '65. Er gaat het gerucht dat er een sponsor gevonden is die een bijdrage gaat leveren aan de verdere aankleding van onze heren dus er gonzen vooral positieve geluiden om onze JO13-1 heen.

1e HELFT
Zowel GVAV JO13-1 als Drachtster Boys JO13-1 kennen een hele rommelige eerste helft. Balverlies lijkt het thema bij beide ploegen en de kansen zijn zeer spaarzaam. Drachtster Boys JO13-1 krijgt een kans in de schoot geworpen na onnodig balverlies bij een ingooi van GVAV JO13-1 en Romano weet zich sterker dan drie aanvallers van Drachtster Boys wanneer deze zich in rap tempo richting onze goal melden. Krijgen wij helemaal geen kansen? Jawel, na een mooie actie van Tygene weet Jayden zijn schot gepareerd door een zeer bekwame doelman van Drachtster Boys. In de 23e minuut is er een mooie combinatie tussen Ian en Tygene en valt de afvallende bal voor de voeten van onze topscorer en vaak leider van het team Jeroen. Echter weet hij zich geen raad met deze kans en vuurt de bal over het vangnet. Met een 0-0 ruststand kunnen beide ploegen niet tevreden zijn maar recht op meer hebben ze beide ook niet.

2e HELFT
In de tweede helft tapt Drachtster Boys JO13-1 helaas wel uit een ander vaatje waar GVAV JO13-1 blijft grossieren in verkeerde keuzes en wellicht een geknakte mentaliteit. In de 33e minuut ziet Victor zijn schot uit een corner gekraakt worden en is de afvallende bal een prooi voor de Friezen. Binnen drie passes wordt de vrouwelijke pijlsnelle aanvaller van Drachtster Boys gevonden en zij weet zich in twee instanties van keeper Helge te ontdoen. Met een rustige schuiver schiet ze het leer in het open doel: 1-0 DRACHTSTER BOYS JO13-1. Aaron en Nigel komen Mardo en Chavier vervangen en even later zijn Bobby en Jhaz de vervangers van Rowen en Tygene maar alle wissels blijken lood om oud ijzer. Onze boys blijven slordig en kijken vooral naar elkaar. Er valt geen wanklank maar helaas staat ook geen van onze jongens op om de wedstrijd te doen kantelen.
Drachtster Boys JO13-1 daarentegen ruikt bloed en begint wel te voetballen. Onder aanvoering van hun zeer sterk spelende nummer 6 worden verschillende aanvallen opgezet en kansen gecreëerd. Tot tweemaal toe weet Helge een 1-op-1 situatie in zijn voordeel te beslissen maar hij moet zich ook tweemaal gewonnen geven. In de 42e minuut wordt een corner kort genomen en schiet hun nummer 6 onberispelijk de bal in het doel: 2-0 DRACHTSTER BOYS JO13-1. In de 54e minuut valt het doek definitief wanneer de sterke spits van Drachtster Boys eerst Victor en vervolgens Helge het nakijken geeft: 3-0 DRACHTSTER BOYS JO13-1. Tussen deze twee goals in was Bob nog met een zeer knappe kopbal op een dito pass van Alain dicht bij maar was het wederom de sterke Drachtster doelman die adequaat kon reageren.

Voor Willem en zijn mannen stof tot nadenken. Vandaag was 't gewoon niet goed genoeg en hebben we onszelf een beetje in de steek gelaten. Dit gebeurt echter overal (zie Ajax onder Bosz) en is ook niet erg. Het gaat er immers niet om hoe hard je valt, maar hoe snel en goed je weer opstaat. Dat is aan onze jongens om volgende week tegen Frisia te laten zien en ik ben er van overtuigd dat we er dan weer als één front staan en met drie punten de wedstrijd zullen eindigen.

Wij willen uiteraard Drachtster Boys JO13-1 feliciteren met hun terechte overwinning, de scheidsrechter bedanken voor het zeer goede fluiten, meneer Bonevacia bedanken voor het goede vlaggen en de vele supporters voor het rijden en aanmoedigen van onze jongens.

Volgende week wacht weer een wedstrijd met een ploeg boven ons: Frisia JO13-1 komt naar Groningen waar om 1100u de scheidsrechter de wedstrijd zal doen aanvangen.

DRACHTSTER BOYS JO13-1 – GVAV JO13-1          3 – 0 (0 – 0)
Scoreverloop: 33. Drachtster Boys 1-0, 42. Drachtster Boys 2-0, 54. Drachtster Boys 3-0
Toeschouwers: 72.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Mardo (36. Aaron), Victor, Romano, Jeroen, Tygene (43. Jhaz), Ian, Alain, Chavier (36. Nigel), Jayden, Rowen (43. Bob)

Zie hier het wedstrijdverslag op de website van Drachtster Boys.