Helpman 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

15 mei 2016 14:00

Dalen, B. van

20160515 – GVAV-Rapiditas leed vandaag op eigen veld een geflatteerde 1-4 nederlaag tegen Helpman.

Rudy Bossinga scoorde kort voor de rust tweemaal voor Helpman. Onmiddellijk na de rust maakte Roy Nijdam de enige treffer voor GVAV-Rapiditas. Danny Dijkstra scoorde de 1-3 uit een strafschop en Arnold Bos maakte het kwartet vol voor Helpman. Door deze overwinning ontloopt Helpman de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Voor GVAV stond niets meer op het spel vandaag maar Helpman liep bij een nederlaag kans op een nacompetitieplaats voor lijfsbehoud te belanden. Gelet op de andere uitslagen zou dat inderdaad gebeurd zijn.
GVAV was niet van plan Helpman de zege cadeau te doen en er was sprake van een gelijkwaardig duel. In de 13e minuut raakte Helpman tweemaal de paal maar een paar minuten later kon Arco Bartelsman alleen op Karim Khajjouf af, maar de keeper wist met zijn voet redding te brengen.
Op het halfuur was er een mooie aanval van GVAV op links maar de uiteindelijke voorzet werd door drie spelers van GVAV gemist. In de 39e minuut mocht Helpman een vrije trap nemen. Rudy Bossinga schoot de bal tegen de muur op die daardoor met een prachtige boog in de rechterbovenhoek verdween (0-1).
Op slag van rust was Bossinga opnieuw succesvol. Met een handige draai maakte hij ruimte voor zichzelf en legde hij de bal in de hoek van het doel (0-2). In de 49e minuut wist Roy Nijdam van dichtbij tegen te scoren. In de 58e minuut was er een scrimmage voor het doel van GVAV waarbij de bal van dichtbij tegen de arm van Lars Brouwer werd geschoten, die praktisch op de doellijn stond. Hij kreeg slechts geel en is daarmee even slecht af als wanneer hij rood gekregen had. Dit was namelijk zijn zesde gele kaart en daardoor is hij ook nu geschorst voor de eerste bekerwedstrijd van het volgende seizoen.
Danny Dijkstra benutte de strafschop en bracht de stand op 1-3. In de 75e minuut viel Arnold Bos (46, niet zijn rugnummer maar zijn leeftijd) in bij Helpman en die wist bij de eerste de beste aanval waarbij hij betrokken was, de bal langs Yarom Heeren te krijgen die er bij deze actie niet echt goed uitzag (1-4).
GVAV is hierdoor geëindigd op de zesde plaats en dat is een mooi resultaat na de degradatie uit de eerste klasse en het vertrek van vele spelers. Deze klasse heeft ook volgend seizoen minimaal vijf clubs uit de stad, want SC Stadspark neemt als kampioen van de derde klasse C de plaats in van GRC Groningen dat naar de eerste klasse F promoveert.

GVAV-Rapiditas – Helpman 1-4 (0-2)

Scoreverloop: 39 en 45. Rudy Bossinga 0-1 en 0-2. 49. Roy Nijdam 1-2. 59. Danny Dijkstra 1-3. 76. Arnold Bos 1-4.
Arbiter: B. van Dalen.
Toeschouwers: 105.
Geel: Lars Brouwer (GVAV).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Yarom Heeren, Lars Brouwer, Dennis Veenstra, Daniël de Vries, Mitchell van Dijken (62. Jaimy Pomstra), Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Thom Rijzinga, Ingmar Liezenga (46. Johan Brokaar), Patrick Venema (57. Renaldo Renes), Rashid Conquet.
Dalen – Noordster 2-2. ZNC – Valthermond 4-0. Amicitia VMC – Roden 2-2. Annen – Actief 2-0. GRC Groningen – Peize 3-3. Titan – Groninger Boys 2-0.
Kampioen: GRC Groningen. Nacompetitie om promotie: Noordster, Roden en Valthermond. Nacompetitie om lijfsbehoud: Annen en Dalen. Gedegradeerd: Actief en Titan.