GVAV JO13-1 verliest met 1-2 van Quick '20 JO13-1 en wordt met gelijke munt terugbetaald

Opstelling

28-01-2017 - Bij de hervatting van de competitie zijn onze jongens tegen een onnodige nederlaag tegen Quick '20 uit Oldenzaal aangelopen. De zeer goede eerste helft eindigde in een 1-1 ruststand (doelpunt Jayden) en de mindere tweede helft kende alleen een (overigens prachtig) doelpunt van onze gasten.

Het goede en verzorgde spel uit de eerste helft biedt veel houvast voor de komende weken waarin andere ploegen uit de grote middenmoot tegenstand gaan bieden aan GVAV JO13-1.

VOORAF
Het mooie aan de 'tweede speelhelft' van de competitie is dat je de tegenstander al ontmoet hebt, dat je weet waar hun krachten (en onze mogelijkheden) liggen maar ook dat je kan kijken welke van de twee ploegen de meeste progressie heeft doorgemaakt in de afgelopen 4 a 6 maanden.
VERSLAG QUICK '20 JO13-1 - GVAV JO13-1   0 - 1    (03-09-2016)
De eerste wedstrijd tegen Quick '20 JO13-1 was de openingswedstrijd van het seizoen. Ondanks de flinke druk van Quick '20 in de laatste twintig minuten van de wedstrijd 'stalen' onze jongens de drie punten mee uit Oldenzaal waar een gelijkspel een betere afspiegeling van het spelbeeld zou zijn geweest.

Quick '20 is na de eerste seizoenshelft 'geevalueerd' en bestempeld als één van de betere amateurverenigingen uit de competitie. Leuke en fysiek sterke ploeg, goede keeper en de wil om voor elkaar te werken. Halverwege het seizoen staan zij net als vele ploegen in de zeer grote middenmoot en wordt het ook voor hen spannend of ze in het linker- of rechterrijtje gaan eindigen.

Onze jongens kennen dit seizoen een zogeheten 'bumpy ride' met opleidingstechnisch gezien een duidelijke groei maar qua uitslagen wisselende wedstrijden en zelfs gehele maanden (zie ook de maandupdates). In de competitie staan we halverwege in het rechterrijtje met zicht op het linkerrijtje maar ook besef dat de ploegen onder ons met een goede reeks over ons heen kunnen. Met deze ploeg mogen we overigens absoluut niet om de degradatieplaatsen spelen!

1e HELFT
De start van de wedstrijd laat zien dat er twee teams verzorgd voetbal willen spelen. Binnen twee minuten probeert Quick '20 met een venijnige pass de verdediging van onze jongens uit elkaar te trekken maar Victor trekt tijdig aan de noodrem en tackelt de bal over de zijlijn. Na deze frisse start van Quick '20 zal GVAV de bovenliggende partij blijken in de eerste helft. De achterhoede is aanspeelbaar en rustig aan de bal, het middenveld is met Tygene, Alain en Bob heel veel in beweging, Jayden is als spits continu over de grond aanspeelbaar en Rowen en Jhaz proberen achter de rug van hun backs ruimte te zoeken. De eerste helft is voor de GVAV supporter gewoon heel leuk om naar te kijken! De power van (eerstejaars!) Alain bij zowel balbezit GVAV als balbezit Quick '20, de (positieve) coaching en rust aan de bal van Jeroen en de dreiging van buitenspelers Jhaz en Rowen springen het meest in 't oog maar alle spelers scoorden een hele goede voldoende!
Het verzorgde spel leidt tot een aantal prachtige kansen voor onze jongens. In de zevende minuut kan Quick '20 een kans nog stoppen door een corner weg te geven maar deze zelfde corner komt via een hoofd van Quick '20 op de rechter van onze topscoorder Jayden. Ook de zwakke(re) rechter van Jayden verzaakt niet en hij schiet het leer mooi tegen de touwen: 1-0 GVAV JO13-1!!
Via prachtig één keer raken via Victor, Bob en Jayden komt Rowen niet veel later alleen op de keeper af maar deze laatste redt bekwaam. Ook twee vrije trappen van Jayden en een één-op-één van Jhaz resulteren niet in een grotere tussenstand.
Na twintig minuten wisselt Quick '20 en komen er drie fysiek sterke jongens in bij de tegenstanders die ook nog eens goed kunnen voetballen. Één van deze jongens maakt direct een mooie actie over de rechterzijkant waarna Victor de bal over de achterlijn moet schieten. De verkregen corner komt in twee instanties op 't hoofd van één van hun grote jongens en die kopt de bal netjes binnen: 1-1 QUICK '20 JO13-1. Veel kansen tegen weinig maar wel een 1-1 stand.
Als vlak voor tijd Jayden tegen de keeper aan schiet die vervolgens los laat, volgt een enorme kans voor Tygene in de laatste minuut voor de rust. De normaal zo rustig spelende Tygene schrikt van de kans en schiet de bal hard naast het doel.

2e HELFT
Vol goede moed snellen de supporters richting het kunstgrasveld om ook de tweede helft te mogen aanschouwen. Romano, Ian en Chavier vervangen Alain,  Bob en Rowen en de intentie van onze jongens is in de tweede helft niet anders dan in de eerste helft. Echter tapt tegenstander Quick '20 uit een ander (en wat beter) vaatje, gooit er nog meer strijd tegen aan en probeert GVAV hierin mee te krijgen. En zo geschiedde.
De tweede helft was veel meer gelijkwaardig en de kansen - zeker voor ons - een stuk schaarser. Voetballend wordt het doel niet meer gevonden en het zijn vooral de 'standaardsituaties' zoals corners en vrije trappen die voor enig gevaar zorgen.
Helge pakt eerst nog een mooi ingeschoten vrije trap maar in de achtste minuut van de tweede helft wordt een duel op rand zestien niet beslist en rolt de afvallende bal voor de voeten van één van de opgekomen middenvelders van Quick '20. Zonder zich te bedenken vuurt hij de bal de kruising in: 1-2 QUICK '20. Prachtdoelpunt.
De laatste twintig minuten spelen zich vooral op 't middenveld en door de lucht af. Weinig tot geen uitgespeelde kansen en vooral vrije trappen die de zestien in worden gepompt. Quick '20 is fysiek wat sterker dus het leidt niet tot echte kansen voor onze jongens helaas. In de laatste minuut loopt de spits van Quick '20 nog handig door richting Helge maar gebruikt hier gelukkig voor ons net te veel zijn handen voor waardoor de afgepakte en in het lege doel geschoten bal (terecht) wordt afgekeurd. De wedstrijd eindigt hiermee in een 1-2 overwinning voor onze tegenstanders uit Oldenzaal.
Wij hebben daar twee punten gestolen en wellicht heeft Quick '20 ons vandaag met gelijke munt terugbetaald door minimaal twee en op basis van de eerste helft wellicht zelfs drie punten terug te stelen. Dat is ook voetbal.

Wij willen tegenstander Quick '20 feliciteren met hun goede wedstrijd en overwinning, scheidsrechter Heitema bedanken voor het goede fluiten, vader Casier bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het aanmoedigen van onze jongens.

Aanstaande zaterdag is er wederom een leuke wedstrijd: ATC '65 JO13-1 - GVAV JO13-1. Veruit het beste amateurteam in de tweede divisie ontvangt onze jongens in Almelo. De eerste wedstrijd GVAV - ATC '65 was een spektakelstuk eindigend in een 3-3 gelijkspel.

GVAV JO13-1 – QUICK '20 JO13-1    1-2 (1-1)
Scoreverloop: 7. Jayden 1-0, 22. Quick '20 1-1, 38. Quick '20 1-2
Toeschouwers: 42.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Aaron, Jeroen, Victor, Mardo (54. Rowen), Tygene, Alain (30. Romano), Bob (35. Ian), Rowen (35. Chavier), Jayden, Jhaz