15'
21'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

10 september 2016 9:45

De eerste wedstrijd van seizoen 2016/2017. Veel nieuwe gezichten, nou ja nieuw…..veel ken ik al van vorige seizoenen, maar voor mijn gevoel is het een heel nieuw team die weer helemaal aan elkaar moet wennen. 3 trainingen van een uur qua voorbereiding is niet veel maar Niek heeft zijn uiterste best gedaan om de boys wedstrijd-klaar te maken. Ons team is nog niet compleet dus er moest ‘ geleend’  worden van C4. Met Dyeon en Tristan werd C3 aangevuld en deze spelers zijn absoluut C3 waardig. Het begin van de wedstrijd is voor beide teams wat aftasten en Gorecht heeft hierin het meeste balbezit. In de 6e minuut is het Gorecht C2 die een corner meekrijgt die in het strafschopgebied valt. Een speler van de gasten weet de bal over de grond in de linkerhoek te schieten en zo staat de stand op 0-1. Als even later onze keep, Ilje, de bal richting onze andere keep (ja dit kan echt ;) schiet, kan Mathijs behoorlijk wat meters maken voor dat hij voor kan zetten. Helaas is de keep van Gorecht alert en wordt onze aanval gestopt. Tristan een paar minuten later de bal onderscheppen en zet een korte solo in richting het doel van Gorecht, daarna passed hij recht door het midden maar Dyeon kan er net niet bij. Justin en Milan hebben even de handen vol aan een speelster van Gorecht maar al gauw is dit gevaar voorbij. Mathijs doet het prima zo ver vanaf zijn vaste plekje ;). Hij heeft bijna de 1-1 op de slof na een vrije trap van Justin. Na een kwartier spelen zien we een hele mooie aanval van GVAV. Jesse passed naar Mathijs, en Mathijs legt terug op Joey, et voila….de 1-1 staat genoteerd. Het is mooi weer. beetje aan de warme kant zelfs en beide ploegen spelen rustig wat over en weer. Wouter laat nog even een staaltje kop-kunst zien. Justin schiet een lange bal op Mathijs en het publiek wordt getrakteerd op de 2-1. Althans dat denken we, de scheids luistert naar de buitenspel-vlag van de lijnrechter en het doelpunt wordt afgekeurd. GVAV doet het verdedigend prima en Ilje blijft ook alert. Dyeon knalt de bal nog op de paal en even later is het: Rust

Als we 2 minuten in de tweede helft bezig zijn hoor ik her en der wat klachten over het doel, deze zou wel 3 cm groter mogen zijn want Dyeon weet weer de paal te raken. GVAV komt goed uit de kleedkamer want we zien de boys prima aanvallen en fel aan de bal. GVAV krijgt een vrije trap mee en wie zou deze nemen? Tristan, Justin en Selmar staan startklaar, het is Selmar die ‘m neemt, de keep strekt zich uit en vangt de bal, jammer voor ons. In de daaropvolgende aanval perst Milan er een prachtige voorzet uit maar Mathijs is te verrast om hier iets mee te doen. Justin weet weer een verre pass te schieten en Mats geeft een mooie steekpass richting Mathijs, alleen kan Mathijs er net niet bij. Gorecht is duidelijk de mindere vandaag alleen weten zij wel de bal in het net te schieten waardoor het 1-2 komt te staan in de 21e minuut. Alle 10 zwartwitten, en hun keep, gaan nu achter de bal spelen en ik geef ze geen ongelijk na hun dikke verlies van vorige week. Vandaag gaan zij wel met de punten naar huis want ondanks een mooie aanval van Joey, Mathijs en Mats wordt er niet meer gescoord. Boys, jullie hadden vandaag absoluut kunnen (en misschien wel moeten) winnen maar jullie hebben een hartstikke leuke pot neergezet en hier kunnen jullie, en Niek, zeker op verder bouwen!