GVAV-Rapiditas JO15-3JM

Dyeon Scoop (schot)

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

17 september 2016 13:00

Zaterdag.....uurtje of 13......zonnetje schijnt.....geen Niek.....wel 13 boys die willen winnen (uiteraard willen de tegenstanders dit ook maar ik ben nu eenmaal voor GVAV ;) ).....en Frits die de boel mag begeleiden.
Tegenstander van vandaag is fc Lewenborg C1, we spelen ook op hun veld dus het is bijna een thuiswedstrijd. Her en der wat bekende gezichten en zo ook Fred Stokroos, vader van Thom, spelend bij fc Lewenborg C2. Na bijgekletst te hebben gaan de boys van start. Ik hoorde de aanhang van fc Lewenborg zeggen: we rekenen op 3 pnt. Nou, dat doen wij ook ;). Lewenborg begint sterk aan de match maar al gauw neemt GVAV het stokje over. Selmar draait mooi weg van z'n tegenstander en schiet de bal naar voren. De aanval komt niet tot een treffer en het oranje team kan een tegenaanval opzetten, gelukkig hebben wij Justin en Tristan achterin staan. Jesse en Mats zetten een aanval op links op maar helaas schiet Mats de bal net te ver voor zich uit. In de 16e minuut trapt Tristan de bal ver vooruit richting Dyeon, hij sprint naar de goal, ziet een uitkomende keeper op zich af komen maar schiet de bal er heel netjes in, ook al zit de keeper er nog met zijn handen aan, 0-1. Lewenborg laat zich niet gek maken en gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker, hun schot komt tegen de paal en Justin ruimt daarna op. Dan een snelle aanval van onze boys, het is Dyeon die kan schieten maar het is naast. Lewenborg neemt de aanval over en dit eindigt in een raar, hoog, gevaarlijk schotje die gelukkig gevangen wordt door Mathijs. De aanvallen gaan wat over en weer en na een prachtige steekpass van Jesse naar Selmar, schiet laatstgenoemde in t zijnet. RUST
Na de rust is t taak voor GVAV om de voorsprong te behouden en liefst uitbreiden want Lewenborg geeft de winst niet zomaar uit handen. Een overtreding op Mats wordt 'beloond' met een vrije trap die Justin in 1x neemt, helaas zo in de handjes van de oplettende keep. Selmar deelt weer een mooie, dit keer een, breedte-pass naar Milan, hij schiet jammer genoeg hoog over. Een goede actie van een speelster van de thuisploeg zet Justin op het verkeerde been en lijkt zelfs tot een blessure te leiden, gelukkig kan hij doorspelen (om even later toch geblesseerd t veld te verlaten) . Milan laat een mooie manoeuvre zien en laat zo 2 tegenstanders achter zich. Toch is het Lewenborg die het sterkste is in de 2e helft. Het lijkt wel een beetje op PSV - fc Groningen, maar nu GVAV dat vol in de verdediging moet. Zal GVAV 't doel ook schoon houden? Een overtreding op Jesse wordt gelukkig gezien door de scheids want anders was het 1-1. Enige kans die onze boys krijgen in de 2e helft is die van Ilje maar hij treft de keeper. Mathijs heeft het druk. Lewenborg probeert uit alle macht te scoren maar GVAV, met Mathijs aan het hoofd, vecht voor wat ze waard zijn en houden het doel leeg. Eindstand 0-1. Boys, jullie hebben goed stand gehouden, super gedaan!