Assist: Joey Liewes
62'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

24 september 2016 11:00

Vandaag, op zaterdag 23 september, mogen onze boys het opnemen tegen de jongens van Wildervank C1. Van te voren werd niet echt rekening gehouden met behalen van punten maar je weet maar nooit en tenslotte hoef je niet bij voorbaat de winst al uit handen te geven. Het is dan ook GVAV C3 die lekker van start gaat in de eerste 5 minuten. In die 5 minuten krijgen ze al vlot een corner mee waar niks uitkomt maar als even later Kenan druk geeft op zijn opponent en hierdoor balbezit krijgt, weet hij ‘m voor te zetten op Dyeon en is het zowaar 1-0. Tristan stopt in alle rust een aanval van een doorkomende Wildervank-man dus het gevaar is geweken. GVAV kakt een beetje in en het is taak om sneller te schakelen en niet te lief te zijn voor de tegenstanders. Dyeon is scherp voorin, troeft zijn tegenstander af en verovert de bal, helaas schiet hij vervolgens naast maar de actie was top. Wildervank komt beter in hun spel dus Ilje heeft het druk voor zijn doel en als Wildervank 3x heeft geprobeerd de bal in het net te krijgen, heeft Ilje ‘m gelukkig klemvast. Wildervank zet nog een tandje bij en na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben wordt het 1-1, het lijkt buitenspel maar we moeten er maar vanuit gaan dat ons-Martin niet omgekocht is door het andere team en dit dus een rechtsgeldig doelpunt was ;). Dan breekt een periode aan waarin GVAV de scherpte mist, het spel oogt wat paniekerig en de ballen komen niet lekker in de voetjes aan. Doordat Justin geblesseerd is staat Joey naast Tristan achterin en de mannen hebben het lastig. Wouter D. zet een mooie sliding in en voorkomt een aanval van Wildervank maar moet wel een corner weggeven. Deze mag nog een keer genomen worden en ook dan wordt de bal vakkundig weggewerkt. Jesse kan ook een schot op doel lossen, deze belandt jammer genoeg naast. GVAV krijgt een corner mee en die wordt weggetrapt door Wildervank, Tristan raced weer naar de andere kant en stopt een op stoom zijnde Wildervanker. Dan wordt het toch 1-2 doordat Wildervank hun aanval goed uitspeelt. Onze boys doen hun best maar zijn de bal vaak te snel kwijt wat inhoudt dat er eerder overgespeeld moet worden. Af en toe zien we dit ook en dat levert meteen prachtig spel op. Dyeon helpt ook mee in de verdediging en vandaaruit kan hij al solo-end naar het andere doel. Zijn voorzet bereikt de mee-gerende Mathijs niet. De daarop volgende aanval begint bij Tristan, hij trapt ver richting Dyeon, hij wil weer voorzetten op Mathijs maar de keeper is alert en pakt de bal ertussenuit. GVAV heeft nu een betere fase en als Dyeon vastgehouden wordt krijgen we een vrije trap mee op randje 16. Trienke (moeder van Ilje) weet me te vertellen dat Selmar zeer goede vrije trappen kan nemen, dus ik ben benieuwd. En ja, de trap is prachtig, kaatst wel tegen de lat maar komt bij Mathijs terecht, hij probeerd de bal erin te koppen, dit lukt niet en de bal komt bij zijn knie en de knie weet de bal wel in het doel te krijgen, 2-2. Hele fijne goal zo vlak voor rust. RUST

Na de rust keert vooral Wildervank erg goed terug en weet al in de 6e minuut weer op voorsprong te komen, middels een keihard schot wordt het 2-3. GVAV geeft te veel ruimte weg en daardoor kan het andere team lekker ballen. Een goede aanval met Joey en Mats komt in de handjes van de keeper terecht en toen was het uit met de pret. De vechtmentaliteit zit er heus wel in, vandaag alleen beetje verstopt. De dip die volgt resulteert in 2 tegengoals, 2-5. Als Mats niet was gestruikelt had hij nog een grote kans gehad op een treffer, de volgende keer lukt het wel! Aantal spelers zijn aan het eind van hun Latijn en her en der is er een lichte blessure. Joey is de tweede helft weer terug op het middenveld en daar doet hij het duidelijk beter, een goede pass gaat richting Dyeon en op snelheid gaat hij richting doel, hij blijft kalm en de uitgekomen keeper ziet de bal achter zich in het touw verdwijnen, 3-5. De eindstand zal 3-6 worden ondanks dat GVAV er in het slotakkoord wel voor gaat. Het mocht vandaag niet zo zijn…..

Milan en Wouter K., jullie heb ik niet genoemd maar natuurlijk horen jullie er ook bij!