Ondanks nederlaag kan GVAV JO15-3 (C3) met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd.

GVAV-Rapiditas JO15-3JM

1 - 3

SV Bedum JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

8 oktober 2016 11:00

De eerste wedstrijd in oktober 2016 voor GVAV JO15-3 (C3), is tegen SV Bedum JO15-1 (C1). Vorige week is onze wedstrijd tegen Harkstede afgelast omdat Harkstede een klasse lager gaat spelen. Vandaag treffen onze boys het tegenovergestelde, namelijk een ploeg die juist een klasse hoger (hoofdklasse) wil spelen. Best een verschil dus en onze mannen gaan dan ook geen makkelijke ochtend tegemoet. Hans (oom van de trainer van Niek, als ik het goed begrepen heb) legt de match digitaal vast dus Niek kan de wedstrijd altijd nog analyseren en daar verbeter punten uithalen ;).

Na de rust hebben onze boys 35 minuten om te laten zien wat zij in huis hebben. Bedum is meteen de aanvallende partij. Selmar laat zich niet gek maken, houdt zijn ogen op de bal en onderschept deze maar kan ‘m helaas niet naar een medespeler krijgen. In de 6e minuut van de tweede helft zien we Mathijs op de keep van Bedum afstormen, hij neemt de bal goed aan en geeft die bal zo’n keiharde poeier dat ie achter de keep in net beland. Mooie score voor GVAV. Bedum heeft het lastig in deze helft want ze krijgen de bal er niet in. Voor onze boys gold: de dood of de gladiolen en zo werd er ook verdedigt, prachtig om te zien! Selmar deed het in de tweede helft top, net ff op een andere positie en hij was daar helemaal op zijn plek. Dyeon is ontzettend snel en een lange pass van Tristan bereikt hem goed. Dyeon loopt 3 tegenstanders eruit maar de keep van de paarse mannen gooit zich vol in de strijd en houdt zo onze 2e treffer tegen. Bedum blijft aandringen en heeft de meeste kans op een treffer maar ze verzaken en dat heeft mede te maken met onze achterhoede. Justin, Tristan (later Bob) en Selmar houden erg goed stand en samen met Ilje die het nog nooit zo druk heeft gehad dit seizoen, houden ze het doel schoon in deze helft. Selmar’s verre ingooi bereikt Dyeon. Hij wil snel doorpassen maar deze is net te strak voor Mathijs, en daarmee is de kans op een verdubbeling van onze treffer, verkeken. De prima leidende scheids fluit af en dat betekent dat onze boys met 1-0 de tweede helft hebben gewonnen. Super goed gedaan.
De oplettende lezer vraagt zich nu natuurlijk af hoe er dan toch verloren kon worden? En de nog oplettendere lezer mist een eerste helft. Okee, okee, er was inderdaad ook nog een eerste helft. En hoe die verliep zal ik ook opschrijven, maar deze doet niet af aan dat mijn gevoel na de wedstrijd was alsof we ‘m gewonnen hadden. Bedum speelt een stuk makkelijker dan GVAV en zijn fysiek ook (sportief) sterker. De gasten vinden elkaar en passes komen lekker aan. Achterin staat het aardig goed bij ons maar het middenveld lijdt veel balverlies en aanvallen kunnen moeilijk worden opgezet. Daarentegen werkt iedereen zich de naad uit het lijf en dat is mooi om te zien. Bedum krijgt in de 17e minuut een vrije trap mee, door een miscommunicatie tussen Ilje en Justin, beland deze rechtstreeks in het doel, 0-1. GVAV laat zich niet gek maken en twee minuten na het doelpunt krijgt Dyeon de kans op de gelijkmaker. De uitkomende keeper en de druk van de verdedigers van Bedum maken dat er naast geschoten wordt. Vlak daarna krijgt Dyeon de bal goed aangespeeld van Bob, een sliding van een Bedumman voorkomt wederom een treffer. Justin verdedigt voor God en Vaderland en werpt zich vol in de strijd als een aanvaller wil doorkomen. Bedum is de betere maar de doelpunten blijven (nog) uit. GVAV moet de bal beter bij zich houden en als er balverlies op het middenveld geleden wordt is dat de inleiding voor de 0-2. De ruimtes voor GVAV zijn klein in tegenstelling tot die voor Bedum waardoor Bedum de aanvallen wat relaxter op kan zetten. Ilje doet het goed vandaag maar kan niet voorkomen dat het toch 0-3 wordt op slag van rust. Hoe het vergaat na de rust heeft u al gelezen. Onze boys hebben het vandaag absoluut niet weggegeven. Bedum mag eigenlijk niet tevreden zijn met deze uitslag en volgens mij hadden ze daar van te voren ook geen rekening mee gehouden. Toch hebben zij de 3 punten, en zeker terecht, maar we zijn niet weggespeeld en dat is ook wat waard!