35'
62'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

15 oktober 2016 10:30

‘De schade beperkt houden’, was Justin zijn visie op de wedstrijd van vandaag, 15 oktober. Frits, die de plek van Niek innam, deelde voor de wedstrijd mee: ‘onder mij is nog niet verloren’. Twee uiteenlopende visies op de wedstrijd maar wetende dat onze boys tegen Lycurgus C1 moesten, en deze ploeg nog geen verliespunten heeft, en dus bovenaan staat, kwam mijn gevoel meer bij die van Justin in de buurt dan bij onze coach. GVAV begint aardig goed aan de wedstrijd en beide teams tasten even wat af maar al gauw is te zien dat Lycurgus het gevaarlijkst is. Dit is vooral te zien aan het feit dat het met name druk is in het strafschopgebied van Mathijs. Als Justin een goede uittrap geeft richting Dyeon, heeft Dyeon het lastig tegen 2 tegenstanders en is de kans op een doelpunt verkeken. Lycurgus blijft de aanval opzoeken maar als in de 12e minuut de bal bij Dyeon komt (Frits, de hele reserve bank en ik hebben niet gezien wie hem die bal aanspeelde, maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Mathijs de bal goed uittrapte) haalt Dyeon in 1x vol uit, en ja hoor….het staat zowaar 0-1. Buiten de verwachting om staan we gewoon voor, jemig dat is ff lekker zeg. Ik vraag meteen aan de lijnrechter van Lycurgus of we de wedstrijd niet af kunnen laten fluiten maar helaas is dat niet mogelijk, raar dat dat niet mag ;). Er zijn nog vele minuten te spelen en de thuisploeg knalt de bal hard tegen de lat maar gelukkig niet in het net. Wouter K. en Jesse K. laten een knap staaltje verdedigen zien en ontregelen zo de aanval van de ploeg die het echt niet leuk vindt om tegen een achterstand aan te kijken. GVAV is niet tevreden met die ‘ene’ treffer en Milan zorgt daarom dat de bal perfect gepasst bij Dyeon komt. Deyon haalt weer uit maar de bal belandt nu naast het doel. Heerlijk om te zien dat iedereen keihard werkt, niemand verslapt, niemand heeft geen zin, niemand gooit er met de pet naar en iedereen werkt voor elkaar. Lycurgus geeft natuurlijk niet op en een schot kan door Bob en Selmar van de doellijn gehaald worden en blijft de stand dus 0-1. Achterin heeft GVAV een goed front staan en als Lycurgus doorkomt dan weet Justin een zeer nette tackle in te zetten en is het gevaar geweken. Met, dit keer, toch wel een breed scala aan wissels in de dug-out, was het lastig om het wissel-beleid, zoals die door Niek was doorgegeven, aan te houden. En bovendien moet je toch tijdens de wedstrijd kijken wat handige wissels zijn, tenslotte wil je alle spelers speeltijd geven maar wil je niet dat posities bemand worden door spelers die beter uit de verf komen elders in het veld. Dit betekent niet dat je (lees: Niek) geen lijstje af moet geven, want een leidraad is altijd handig. Ilje en Coen komen het veld in voor Keenan en Wouter K. Ilje kan de bal richting het doel van de koplopers trappen maar het is te ver. Mathijs laat vandaag zien een zeer goede keeper te zijn en komt snel uit zijn doel als een aanvaller op hem afkomt. Coen staat deze wedstrijd achterin en verdedigd volgens het boekje waardoor er geen corner weggegeven hoeft te worden maar een doeltrap voor ons. Dan lijkt het alsof er hands gemaakt wordt in ons strafschopgebied, door de thuisspelers, waardoor onze boys even van slag zijn. In tweede instantie wordt de bal op doel geschoten en is het raak, 1-1. Jammer dat dit op slag van rust gebeurt en laat het een les(je) zijn: ga altijd door ook al denk je dat de scheids moet fluiten voor (in dit geval) hands. Rust en Thee.

Aan de zijde van GVAV zijn we tevré, want gelijk staan tegen Lycurgus is een goede prestatie. Kunnen we dit vasthouden? Na rust is het eerste gevaar aan de zijde van Lycurgus dmv een schot, wederom tegen de lat. Dan komt GVAV beter in hun spel. ‘En opeens zijn we aan het voetballen’, roept Thomas (vader van Mathijs). Mathijs kan ook aardig voetballen en dat laat hij zien als hij ver uit zijn doel komt en beheerst de bal naar Bob schiet die de bal verder mee naar voren neemt. Even later krijgen we een vrije trap mee, die genomen wordt door Joey, hij schiet richting Ilje maar die staat helaas buiten spel. Joey laat zien dat hij prima ver kan trappen en zijn volgende trap komt in het strafschopgebied terecht, daar hebben onze boys het lastig met de verdediging van Lycurgus en is niet goed te zien of zij een overtreding maken en daarmee een strafschop zouden veroorzaken. Goed, maakt ook niet uit, gewoon doorgaan! Wouter D. zet op het juiste moment een sliding in en weg is het gevaar van de tegenstander. Coen loopt goed mee met zijn tegenstander en tikt een corner tegen, maar alles beter dan een tegentreffer. Tristan, die, al de hele tweede helft, achterin de gelederen is komen versterken, weet in de 62e minuut een PP (prachtige poeier) naar Dyeon te schieten. Het lijkt of de tegenstander sneller is dan Dyeon, maar schijn bedriegt, want nadat hij eerder bij de bal is en goed uithaalt, staat het 1-2. Ja ja, u leest het goed, we staan gewoon weer voor. Met een gelijke stand was menigeen al tevreden geweest maar nu we weer voor staan mag er ook wel gewonnen worden. Bob en Justin vormen achterin een front tegen een snelle Lycurgus aanvaller en als diezelfde aanvaller even later weer, vanaf rechts, de aanval opzet, weet Bob het zelfs alleen op te lossen. GVAV blijft niet alleen uitstekend verdedigen maar nemen zo af en toe ook de aanval mee waardoor ze gevaarlijk blijven in de vorm van Ilje en Dyeon. Het slotakkoord is voor Lycurgus, middels 2 corners proberen ze de stand nog gelijk te trekken. Als de scheids lang genoeg door heeft laten spelen fluit hij af en gaan de welverdiende 3 punten mee met GVAV. Teleurstelling en blijdschap zijn de emoties die overheersen en u mag zelf uitvogelen wie welke emotie had……