GVAV JO17-1 pakt belangrijke punten bij HSC '21 JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie D

4 februari 2017 13:00

Driessen, G.J.M.

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-1

04-02-2017 - Na bijna twee maanden zonder competitiewedstrijden traden de mannen van Leudi vandaag weer aan voor een gooi naar de prijzen in de derde divisie. Onder toeziend oog van een tevreden trainer wisten onze jongens net als in de thuiswedstrijd met één doelpunt verschil te winnen van HSC '21 JO17-1.

Na onnodig balverlies kwam HSC '21 JO17-1 in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong. Sam Kuipers maakte in de 26e de gelijkmaker wat tevens de ruststand betekende. HSC '21 scoorde in de 46e minuut via een vrije trap de 2-1 waarna GVAV JO17-1 via een penalty van Ricardo Postema en een schuiver van Martijn Bodenstaff de drie punten toch mee naar Groningen kon nemen.

VOORAF
GVAV JO17-1 speelt dit seizoen in een zeer spannende Derde Divisie; het verschil in verliespunten tussen de nummers één (Flevo Boys) en negen (ACV) is slechts zeven punten! In de tweede seizoenshelft zal zodoende bepaald worden welke ploeg kampioen wordt en rechtstreeks promoveert naar de Tweede Divisie en welke ploegen zich plaatsen voor de nacompetitie om via deze route promotie af te dwingen.
GVAV JO17-1 heeft qua uitslagen een wisselvallig seizoen. Als enige ploeg in de competitie werd er nog niet gelijkgespeeld. Zeven keer wonnen de blauwhemden dit seizoen en zes keer werd de overwinning aan de tegenstander gelaten. Frappant is overigens dat er gewonnen werd van de nummers één (Flevo Boys) en drie (Olde Veste '54) maar weer verloren van de nummer negen (ACV) en elf (Oranje Nassau).
Tegenstander HSC '21 staat slechts één punt achter onze mannen maar verloor van ons op Sportpark Kardinge met 2-1. Geen wedstrijd werd ruim gewonnen of verloren en een plaats in de (zeer grote) middenmoot is dan ook de stand die tot de winterstop is opgebouwd. Als (amateur-)voetbalvereniging kan HSC '21 prachtige cijfers overleggen: In 1999 werden zij algeheel Nederlands amateurkampioen. De meeste jeugdteams (JO15-1, JO17-1 en JO19-1) spelen in de Derde Divisie en doen 't naar behoren.

1e HELFT
Het begin van de wedstrijd was verre van optimaal. Ondanks de hoge trainingsintensiviteit en duidelijk zichtbare groei bij het team en de individuele spelers waren onze jongens niet 'wakker' aan de wedstrijd begonnen. Het bekende verhaal van 'vertrouwen' en 'betrouwbaar' was wellicht typerend voor de eerste 25 minuten van de wedstrijd: Wij vertrouwen elkaar volledig (intentie) maar de betrouwbaarheid in uitvoering (keuzes) was ver te zoeken.
Een verkeerde inspeelpass is zodoende ook de basis voor de eerste tegengoal in de competitie na de winterstop. De vaardige linksbuiten maakt handig gebruik van de verkeerde pass, bedient hun rechtsbuiten en laatstgenoemde bedenkt zich geen moment en schiet de openingstreffer tegen de touwen: 1-0 HSC '21 JO17-1. Onze mannen kregen een aantal corners maar konden hierin weinig tot geen gevaar stichten.
Na bijna een half uur loopt onze middenvelder Sam slim tussen de linies door en weet André van achteruit een prachtpass over de verdediging te geven. Heel rustig schuift Sam de bal langs de keeper en tekent zo voor de gelijkmaker: 1-1 GVAV JO17-1!! HSC '21 speelt compact en is zeer gevaarlijk bij de omschakeling. Maar.. met nog mooie kansen voor Omar en Kimani en een afstandschot van André weten we uiteindelijk met een gelijke stand de rust te bereiken.

2e HELFT
Met de nodige aanpassingen in de tweede helft (zowel wissels er in als positieveranderingen) werd de nadruk in de tweede helft gelegd op meer geduld bij balbezit, nadenken waar de vrije man en ruimte ligt en op welk moment onze vrije verdediger moet doorschuiven naar het middenveld. Daarnaast hoe we voorin de bal beter kunnen vasthouden zodat de andere linies ook positioneel meer van waarde kunnen zijn.
Mooie woorden en plannen natuurlijk, maar een communicatiefoutje zorgt ook in het begin van de tweede helft ervoor dat deze plannen moeten worden uitgevoerd vanuit een achterstand. Eerst is er onduidelijkheid bij de ingooi wat leidt tot een vrije trap en bij deze vrije trap gaat de muur uit elkaar waardoor keeper Hugo kansloos is en de tweede keer de bal uit het net moet vissen: 2-1 HSC '21 JO17-1. Waar de kopjes in zulke situaties kunnen gaan hangen, laten onze mannen zien dat ze elkaar juist positief coachen en er harder voor gaan werken. Als Tom niet veel later in zijn rug wordt geduwd, wijst de scheidsrechter naar de stip. De inmiddels ingevallen Ricardo weet wel raad met zo'n buitenkans en schiet voor de tweede maal voor GVAV de gelijkmaker binnen: 2-2 GVAV JO17-1!!
GVAV JO17-1 is nu de bovenliggende partij en met kansen voor o.a. Sam (schot tegen de paal). Als niet veel later topscoorder Rick binnen de lijnen komt, laat hij direct zijn meerwaarde voor het team zien. Na een verre ingooi van Tom weet hij de bal goed bij zich te houden en de ingelopen Martijn op maat te bedienen. Martijn bedenkt zich niet en schiet feilloos de 'winnende' in de linkerhoek: 2-3 GVAV JO17-1!! HSC '21 drong nog aan en kreeg een drietal vrije trappen, maar keeper Hugo bleef de baas in zijn 'zestien'.

Bij vlagen een goede wedstrijd, mentaal gezien een enorme overwinning door de positieve coaching bij tweemaal een achterstand en met drie punten in deze spannende competitie ook zeker een goed resultaat. HSC '21 JO17-1 heeft andermaal laten zien een enorm sterke tegenstander te zijn en de verwachting is ook dat zij het nog menig topploeg (wellicht volgende week al bij ATC '65) lastig gaan maken dit seizoen.

Wij willen uiteraard HSC '21 bedanken voor hun gastvrijheid en leuke wedstrijd, scheidsrechter Driessen voor het goede fluiten en de meegereisde ouders voor het rijden en supporten van onze jongens.

Volgende week zaterdag (11 februari) ontvangen wij om 1430u Quick '20 JO17-1. De wedstrijd in Oldenzaal eindigde in een gevoelige 5-1 nederlaag en een overwinning zou dus zowel goed voor de ranglijst als voor het wegspoelen van de eerste wedstrijd goed zijn.

Tot volgende week!

HSC '21 JO17-1 – GVAV JO17-1    2-3 (1-1)
Scoreverloop: 13. HSC '21 1-0, 26. Sam 1-1, 46. HSC '21 2-1, 57. Ricardo 2-2, 70. Martijn 2-3
Toeschouwers: 45.
Opstelling GVAV JO17-1: Hugo, Tom, Dylan (62. Rick), Andre (52. Jordi), Marnix (40. Stijn), Martijn, Jorn (52. Ricardo), Sam, Kimani, Omar, Garyson

UITSLAG UIT DE VERVROEGDE 15e SPEELRONDE (04-02-2017)
HSC '21 JO17-1 - GVAV JO17-1 2 - 3

STAND NA 13e SPEELRONDE (+ 1 gespeelde wedstrijd uit 15e speelronde)