0 - 0

Noordster JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

29 oktober 2016 12:30

Lekker in het zonnetje, klaar voor een leuke pot voetbal. Helaas wil de tegenpartij niet meewerken aan door wisselen. We beginnen goed en hebben meteen een corner te pakken. Kenan zet voor maar de keeper van de tegenpartij pakt de bal voordat Mathijs er wat mee kan doen en trapt ‘m vervolgens bijna de 16 van GVAV binnen, wow….

Na een kluts komt de bal bij de tegenstander waarop er vervolgens een overtreding wordt gemaakt. Vrije trap voor Noordster. De muur wordt door Ilje opgesteld. De tegenstander schiet de bal hoog over.  De volgende vijf minuten wordt op het middenveld verwoed gezocht naar de 16 door beide partijen. De bal blijft echter op het middenveld hangen.

Na ongeveer 7 minuten gaat de scheids erbij zitten. Eh, hûh?? Hij voelde iets scheuren en kan niet verder. Hij strompelt naar de kant en laat zich daar op de grond zakken. De brancard wordt gehaald en de boys beginnen aan een ‘warm-blijf-sessie’. Er moet een nieuwe scheids worden opgetrommeld. Na bijna een kwartier staat iedereen, inclusief nieuwe scheids, weer op het veld en gaan we verder. Niet met een corner voor GVAV zoals iedereen dacht maar met een doeltrap van Noordster...?

Jesse en Wouter hebben vandaag verschillende kleuren schoenen aan, yes! Nu kunnen we ze goed uit elkaar houden ;-). Bij de trap van Justin naar Kenan springt er net een tegenstander voor maar die laat de bal over de zijlijn rollen. Kenan gooit in. De bal komt bij Mathijs maar die ziet zijn schot geblokt worden. Er vinden veel acties plaats op het middenveld. Selmar, Milan en tweeling Wouter en Jesse tikken de bal vakkundig naar elkaar over maar helaas worden Mathijs en Kenan niet bereikt. De pass naar voren wordt telkens onderschept door de tegenpartij. Een ingooi van Coen gaat via Tristan naar Joey die vervolgens een vrij trap krijgt na een overtreding. Tristan passt de bal naar Selmar. Via Wouter en Coen komt de bal bij Kenan die de bal net niet onder controle krijgt. Doeltrap Noordster. Er wordt onrustig gevoetbald. Er wordt te snel doorgetikt met balverlies als resultaat. Dat moet anders. De ranja is in zicht.

Na rust worden Mats, Dyeon, Wouter D en Tim ingebracht. De ranja was blijkbaar pittig… vol vuur start de 2e helft. Er wordt feller om de bal gestreden en af en toe wel erg op de man gespeeld. Via het middenveld komt de bal bij Mats die drie man tegelijk probeert uit te spelen. De tegenstander voert de druk op bevindt zich vaker op de helft van GVAV. Justin en Tristan laten regelmatig zien waarom juist zij achterin staan. Wouter D. krijgt en stevige beuk en gaat onderuit. Gewoon doorgaan vindt de scheids. Uit een vrije trap wordt het eerste echte schot op goal van de wedstrijd gelost door Noordster. Klem voor de keep. Een bal wordt hard in het gezicht van Wouter (tweeling) geschoten. Hij wordt er niet anders van … De scheids komt kijken en besluit toch even wat water aan Wouter te geven. Tristan schiet de bal naar voren maar is net wat te hard voor de pijlsnelle Dyeon. De uittrap van de keeper richting doelgebied van GVAV levert uiteindelijk een vrije trap op. De muur wordt neergezet maar de bal wordt naast geschoten. Desondanks liet Ilje een prachtige zweef zien. Meteen staan de boys weer onder druk maar Justin blijft cool. Selmar wil de bal schoppen (denk ik) maar schopt vol de tegenstander die geblesseerd blijft liggen… De vrije trap wordt hard op de lat geschoten. In de rebound schiet de tegenstander de bal in de handen van de keep. Wouter D. maakt een overtreding en als niet veel later Tristan fel de bal verdedigt heeft de scheids besloten dat het welletjes is. Hij stuurt Tristan met geel naar de kant. Niet terecht, er was bij zijn duel niet zo heel veel aan de hand. De gemoederen raken wat oververhit en de tegenstander krijgt wat kansen. Tristan mag weer meedoen voor het slotoffensief van de wedstrijd. Hij speelt een aantal keren de bal goed naar Dyeon die nog een paar grote kansen krijgt die helaas geen doel troffen.

Er is hard gewerkt door de boys maar de ruimtes waren klein op het drukke middenveld. Het eindigt in 0-0. Op naar BeQuick!