70'
73'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

5 november 2016 10:30

Ik begin met het gevoel die overheerste aan het einde van de wedstrijd: zeer teleurgesteld en behoorlijk 'Boos'. Klopt, ik ben partijdig als het gaat om wie ik graag zie winnen maar ik kan best toegeven als iets wel of niet terecht is.

Op de eerste zaterdag in november gaan onze boys naar de Esserberg voor de stadsderby tegen Be Quick (BQ). BQ is altijd een lastige tegenstander en zeker die van vandaag aangezien BQ C2 koploper is. Maar niets is onmogelijk want ook (ex)koploper Lycurgus werd met 1-2 van de mat ‘geveegd’ ;). Frits overlegd nog even met de trainer/coach van Be Quick over het door wisselen en hun trainer/coach vindt onze ploeg niet goed genoeg dus we mogen door wisselen, ja echt waar zo werd dit gezegd, echt ontzettend sportief! Maar prima, wij wisselen graag door zodat iedereen speelminuten krijgt. BQ begint de wedstrijd strijdvaardig en het is met name in de 16 rondom Mathijs het drukst. BQ krijgt een corner maar die wordt weggekopt door Tristan, de aanval meteen daarna kan door Mathijs met zijn vingertopper ongevaarlijk gemaakt worden, zij het wel door een corner. Deze corner komt bij een BQ-er en hij haalt vol uit maar weet daarna meteen dat met Mathijs niet te sollen valt. Deyon kan vandaag zijn snelheid weer laten zien en moet door 3 tegenstanders gestopt worden. Kort daarna kan GVAV weer een aanval opzetten, via Deyon komt de bal bij Ilje, hij legt terug op Mats maar Mats heeft een polletje over het hoofd gezien met als resultaat dat hij het polletje nu van heel dichtbij kan bekijken. Justin gebruikt zijn lichaam goed waardoor zijn tegenstander geen kant op kan. De keep van BQ staat erg ver uit zijn doel en moet met veel moeite Deyon stoppen door het weggeven van een corner. Het gaat lekker over en weer in dat eerste stuk van de match. In de 23e minuut krijgt GVAV een corner mee, Joey schiet m voor het doel en Tristan kan zijn schoen ertegenaan zetten en de 0-1 is een feit. Zo, daar hadden sommigen weinig rekening mee gehouden waarschijnlijk. BQ zint op een tegentreffer en krijgen een vrije trap mee die door Justin weggekopt wordt. Joey zet goed druk op zijn tegenstander en versiert een ingooi. GVAV werkt hard en goed, met en voor elkaar, top om te zien. Milan wil een aanval vanaf het middenveld op gaan zetten alleen staat er niemand linksvoor, en is de bal weer voor BQ. BQ gaat meer druk zetten en de scheids laat erg lang door spelen. Justin werkt met een acrobatische trap een bal weg maar gelukkig wordt er niet meer gescoord, ook al kreeg BQ zo’n 7 min! extra speeltijd, althans naar ons (idee mits er om 11.30 uur gestart is). Helaas had niemand de tijd echt goed bijgehouden dus in de tweede helft zou Harno de stopwatch indrukken zodra de scheids floot.

Zo gezegd zo gedaan. De stopwatch is net ingedrukt of onze boys zijn al aan het aanvallen, Deyon schiet over en Ilje loopt nog geen 20 sec daarna  letterlijk en figuurlijk tegen de keep op. Liam (broertje van Milan) heeft de zomer nog in zijn koppie, gezien het ijsje wat hij in zijn handen heeft. BQ wil geen flater slaan op eigen veld en voert de druk op onze boys op. Een corner wordt door Tristan weggekopt en Mathijs kan vakkundig de bal over de zijlijn laten gaan en hiermee een ingooi meekrijgen. Milan wil weer een aanval opzetten op het middenveld maar vindt helaas geen aansluiting. Tristan kan met bal aan de voet door het middenveld naar voren stormen en doorpassen naar Deyon, vanaf daar wordt de bal net te ver voor zich uit geschoten, dus weg bal. BQ voert de druk nog meer op maar het is Deyon die scoort. De scheids keurt ‘m af ivm buitenspel, jammer. We zien nog een mooi 1,2-tje tussen Mats en Jesse/Wouter (wie t weet mag t zeggen ;) ). BQ speelt de bal lekker rond en je zou denken dat ze geen hulp van de scheids nodig hebben, maar het tegendeel bleek waar deze dag. Eerst zorgt Keenan er voor dat een BQ-er niet tot schieten kan komen en de corner die daaruit komt wordt meteen overgenomen door GVAV. Het schot dat gelost wordt gaat voorlangs. In de 26e minuut zie je toch wat meer frustratie bij de thuisploeg ontstaan en een hard schot komt vol op Mathijs terecht. De scheids zie je ook al loeren op een ‘mooie’ manier om BQ wat kansen te geven als ze niet op eigen kracht door onze verdediging kunnen komen. Met nog minder dan 5 minuten te gaan wordt een vrije trap door Justin weggewerkt. GVAV voelt de druk zijn hoogte punt bereiken en ja hoor, met nog een minuutje te gaan (ik heb de stopwatch gezien) krijgen we een onterechte penal tegen. Iets met hands terwijl de armen aan het lijf geplakt zaten, knappe beslissing. Gelukkig hebben wij Mathijs in het doel staan en wat ik hem al vaker heb zien doen doet hij vandaag weer: tegenhouden van die, in dit geval, onterechte penal. Ontlading alom zowel binnen als buiten de lijnen. Je merkt dat onze boys uit hun doen zijn en de organisatie is even weg. Hier maakt BQ gebruik van en een goed uitgespeelde aanval zet de stand gelijk, 1-1. De bal wordt uitgenomen en we zijn inmiddels al behoorlijk in ‘blessure’ tijd (geen blessures gezien, geen oponthoud waargenomen, geen drinkpauzes passeerden de revue, geen algehele veter-strik-momenten hebben we mogen aanschouwen of enige vorm van natuurramp die de scheids ook maar enig recht had gegeven om zo lang door te spelen). BQ verovert de bal en…….scoort. In de 38e minuut wordt duidelijk dat GVAV met lege handen en een ongeloofwaardig gevoel van het veld af zou gaan. Na precies 38.55 minuten fluit de scheids dan toch maar een keer af en staan we verbouwereerd, teleurgesteld en pissed-off langs en in het veld. Zo kan het dus ook gaan, onvoorstelbaar jammer dit zeg!