69'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

11 maart 2017 11:00

Slijper, M.J.

Een prachtige zonnetje en een prachtig kunstgrasveld en een prachtige bal en twee prachtige teams en een prachtig publiek waren de ingrediënten voor de return wedstrijd tussen GVAV JO15-3 en Be Quick JO15-2. Alles was prachtig alleen de einduitslag nou net ff niet. Okee, okee, Be Quick is/was de betere vandaag maar we hebben bij vlagen een leuk en goed spelend GVAV gezien dus het gevoel na de wedstrijd kwam bij lange na niet bij het gevoel dat overheerste na de eerste ontmoeting tussen deze teams dit voetbalseizoen. Gooi daar nog een prima fluitende scheidsrechter bij op en gekeken kan worden naar een wedstrijd waarin het team dat gewonnen heeft dit ook echt verdiende en dus heerste een aardig goed gevoel aan het eind van deze pot.

Mats neemt de aftrap en heeft er kennelijk zin in want hij begint volgens de scheids te snel dus de trap moet overgenomen worden. Milan, die vandaag echt een top wedstrijd speelt, maakt een mooie schijnbeweging waarin hij zijn tegenstander passeert, maakt wat meters en passed goed door. Daarna strand de aanval. Ilje, die vandaag ook in het rijtje van uitblinkers thuis hoort, blijft scherp bij een aanval van BQ en stompt het schot weg naar een corner. Het begin van de eerste helft speelt zich met name voor ons doel af. Kenan mag de rechterkant bewaken en het dit met verve. Milan komt goed voor zijn tegenstander en onderschept de bal en passed naar Mats. Verder komt de bal niet en BQ neemt de aanval weer over. Ilje wordt goed bezig gehouden en waar het schot uit deze aanval nog naast gaat wordt in de aanval daarop het eerste schot nog gekeerd door de paal maar daarna volgt een harde poeier en daarmee de 0-1. Joey doet zijn stinkende best op het middenveld en onderschept menig bal. Tristan gaat met bal en al door naar voren maar kan dan Mats niet bereiken, jammer. Jesse verdedigd goed maar moet wel een corner weggeven. Ook Simon staat achterin zijn mannetje. Dan weer een aanval van GVAV, via Tim en Wouter K. zou de bal bij Selmar komen als zijn tegenstander daar niet een stokje….eehm voetje voor steekt. BQ krijgt in de 25e minuut een corner mee waar de 0-2 uit voortvloeit. Jesse K. stopt weer een aanval van BQ maar als BQ even later een vrije trap krijgt, zien we over links een BQ-speler naar voren rennen die de 0-3 inschiet. Dit doen ze vaker dus daar wordt duidelijk op getraind en het loont. Vlak voor rust kan de scheids niet anders dan een penal meegeven aan BQ. Ilje doet wat we hopen dat ie doet: tegenhouden! Frits loopt langs en geeft zijn eindstand voorspelling: 6-3. Zou het…..?

Na rust heeft Wouter D wat materiaal pech. Hij lost dit op door de schoenen van Tim aan te doen en zo kan ook hij aantreden binnen de lijnen. De coach van BQ wisselt nog een woordje met de scheids en dan begint de tweede helft. Al gauw mag Justin een vrije trap nemen vanaf ruim 20 meter en hij schiet deze zeer mooi en geplaatst richting goal. De lat zit net 1 cm te laag anders had ie erin gezeten. GVAV speelt lekker in het begin van de tweede helft maar kan niet voorkomen dat BQ weer een penal meekrijgt. Deze wordt wel benut, 0-4. GVAV blijft aanvallen en Jesse krijgt de bal bij Deyon, hij rent richting strafschop gebied en legt de bal af. Daarna wordt er te lang gepield en zijn we de bal kwijt. BQ zet de stand naar 0-5 in de 55e minuut. Wouter D weet de bal te onderscheppen, bij de zoveelste BQ aanval, en passed naar Tristan die een steekpass geeft aan Deyon maar helaas staat hij buitenspel. In de slotfase is GVAV de felheid een beetje kwijt en kan BQ er ook nog 0-6 van maken. Eindconclusie: Frits zijn voorspelling was bijna goed ;).