66'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

18 maart 2017 9:00

Uildriks, R.

Qua tijdstip voelde de wedstrijd van vandaag aan als een JO9 wedstrijd want om 8.00 uur stond het team van Niek, inclusief ouders, in de kantine van Bedum. De kantine stroomde om 8.00 uur al lekker vol dus het barpersoneel hoefde zich zeker niet te vervelen. Om 8.00 uur werden de eerste kopjes koffie en thee besteld en menigeen kon om 8.00 uur nog even ontwaken. Ook werd de hond van Simon om 8.00 uur nog even uitgelaten, niet door Simon zelf natuurlijk. Waarom nou aldoor die vermelding van die 8.00 uur zou u misschien denken……nou dit tijdstip had namelijk veel weg van de einduitslag van onze wedstrijd….08-00. Ik had dus liever gespeeld om 00.00 uur maar denk niet dat de KNVB daar aan mee wil werken ;).

Een dikke nederlaag dus voor JO15-3. Was het dan echt aldoor kommer en kwel? Nou nee, helemaal niet. De eerste helft stond het namelijk ‘maar’ 2-0. Dit kwam mede door een zeer goed keepende Ilje en een GVAV die het achterin best heel netjes deed. En eerlijkheidshalve gebied mij ook te zeggen dat Bedum het verzaakte om (meer) te scoren die helft. In de 4e minuut werd het 1-0 maar pas in de 28e minuut werd het 2-0. GVAV kwam er eigenlijk niet aan te pas voor (en ja ook na) rust.

In de tweede helft deed Bedum wat ie moest doen: scoren. Einduitslag, zoals al vermeld, 8-0. Nooit leuk, zo dik verliezen, maar ze waren gewoon beter, punt. Onze mannen gooiden er, ondanks de stand, niet met de pet naar en dat wordt gewaardeerd door het publiek. Ik wist trouwens niet dat Bedum skyboxen (lees:kleedkamergang met raam) had ;) (paar ouders zochten deze namelijk op omdat ze bang waren weg te waaien….).