Lycurgus JO15-1

66'

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

8 april 2017 11:00

Na mijn writers block van vorige week, heb ik vandaag geen enkel blokkade-gevoel en kunt u de wedstrijd van onze C3 nalezen op de site van GVAV. Wouter D. kon vandaag niet meedoen ivm een afliggende teennagel (gauw) en Mathijs deed mee met C1. Lycurgus speelt ook in blauw dus onze mannen dragen vandaag een rode outfit, mooi passend bij hun sokken. Lycurgus had wat goed te maken jegens ons want daar werd door ons gewonnen met 1-2, waarin Lycurgus niet zijn beste wedstrijd speelde en waarin wij gewoon prima stonden te verdedigen. De eerste helft is duidelijk voor Lycurgus. Ilje redt een paar keer heel fraai en ook de verdediging (Simon, Kenan, Milan en Justin) doen goed werk. Een mooi 1, 2-tje tussen Tristan en Justin  gaat tot aan de 16 meter maar dan stokt de aanval. Tristan krijgt voor rust nog een goede kans op een doelpunt als de keeper de bal loslaat maar de bal wil er niet in.

RUST.

Na rust komen de mannen goed de kleedkamer uit. Een aanval van Lycurgus wordt door Milan, die vol in de sprint moet, vakkundig weggewerkt terwijl 2 Lycurgus spelers het hem lastig maken. Ilje redt weer op een schot van de blauwhemden. GVAV speelt een stuk beter de tweede helft, ze strijden voor de bal en werken voor elkaar. Dan in de 66e minuut is het toch raak voor Lycurgus. Na een corner staat hun verdedigster klaar om de bal in te schieten, 0-1. Ilje en Deyon zorgen daarna dat het geen 0-2 wordt en GVAV probeert zit te herpakken. Het lijkt even te gaan lukken als Justin en Joey een aanval opzetten. De bal komt bij Tristan maar de keep staat in de weg. Jesse laat zien dat hij ontzettend hoog kan kicken, maar zorgt daarmee wel dat de bal net voor het strafschopgebied weggewerkt is. GVAV komt weer voor het doel van Lycurgus, helaas is de bal te geklutst en resulteert dit in een corner. Na die corner komt de bal weer helemaal bij Milan terecht die op onze eigen helft staat. hij passed de bal hoog en ver naar Tristan die ‘m er niet in kan koppen. Lycurgus neemt meteen de aanval over, gelukkig is Ilje nog steeds bij de les. Dan het eindsignaal……verloren dus…..heel jammer want oh wat deden de mannen het goed. Teleurstelling alom en begrijpelijk. Lycurgus is door het oog van de naald gekropen en gaan met de 3 punten aan de haal. Ook al nemen zij de punten mee, GVAV kan echt terug kijken op een goede wedstrijd. Ook al verlies je deze pot, het was een leuke wedstrijd met aantrekkelijk voetbal.