... (afstandschot)

Onder 15 zaterdag, JO15-3, 1e klasse 32

13 mei 2017 12:30

Oosterhuis, A.J.

Bijna zijn we aan het einde van de competitie en weten we of we in de eerste klasse mogen blijven. Hoogezand JO15-2 staat een puntje boven ons dus onhaalbaar is winst vandaag zeker niet. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de gasten, jemig wat komen die goed uit de startblokken. Binnen 2 minuten hebben ze er al 2 in liggen waarvan er 1 gelukkig afgekeurd wordt, 0-1 dus. Het doelpunt wat wel goedgekeurd werd, werd door Trienke al geteld nog voor ie in de netten lag. Achteraf had de scheids na die 2e minuut af kunnen fluiten want de stand zou niet meer veranderen. Onze mannen zijn na deze opening wel goed wakker. Wouter K krijgt de bal netjes terug gespeeld door Tristan en kan uithalen, maar naast. Milan is vandaag weer erg goed bezig achterin en ook over Coen hebben we niet te klagen. Als Hoogezand weer in ons doelgebied bezig is, lijkt het of Jesse vol uithaalt richting doel….achteraf bleek dit gewoon een nette opruimbal te zijn, precies gemikt…..naast het doel. GVAV doet zijn best alleen heeft Hoogezand ook een Justin achterin staan die samen met zijn teamgenoten niet wil dat er gescoord gaat worden. RUST.

Hopelijk komen de mannen scherp uit de kleedkamer en in de vorm van Jesse lijkt dat ook zo te zijn, helaas gaat zijn schot naast. Justin kan even later een vrije trap nemen, de keep heeft m in eerste instantie niet klemvast maar daarna wel. Geen treffer dus. Dan beslist de KNVB dat de wedstrijd stil gelegd moet worden ivm gedonder boven onze hoofden. Als de wedstrijd weer mag beginnen hoopt Martin dat het nu in het veld gaat donderen en roept dit naar de spelers. Nog 23 minuten te spelen waarin GVAV de stand gelijk kan trekken en liefst nog met de winst aan de haal kan gaan. Nee, nope, noppes, nada. Wat wel gebeurt is een gele kaart voor de gasten en zelfs 2 voor de thuisploeg. Mathijs weet het doel klein te maken en zorgt daarmee dat een doorgebroken Hoogezander naast schiet, waar bijna alle mensen aan Hoogezand-kant de teller al op 0-2 hadden gezet. Dan nog een mooie aanval beginnend bij Milan, hij passed loepzuiver naar Coen, hij zet voor op Mats maar de pass is net te scherp. Coen krijgt ook nog een kans op een treffer als hij tussen 3 tegenstanders de bal controleert maar vervolgens over schiet. Hoogezand krijgt toch zijn 2e treffer, maar ook deze is buitenspel. Ilje komt in de laatste aanval van Hoogezand 1 op 1 te staan met hun spits en stopt deze vakkundig af. Doordat Noordster gewonnen heeft van Scheemda zijn we een plaatsje gezakt. Volgende week tegen Gorecht de laatste wedstrijd, winnen we die en verliest Noordster van Hoogezand dan blijven we in de eerste klasse, met andere woorden: nog genoeg reden om scherp en gemotiveerd de laatste wedstrijd in te gaan!