1 - 12

GVAV-Rapiditas JO13-4JM

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 35

17 september 2016 13:45

21/09/2016 - Afgelopen zaterdag stond voor GVAV-Rapiditas JO13-4 de eerste echte wedstrijd van het seizoen op het programma. Daarmee werd de aftrap van de competitie gegeven tegen GORECHT JO13-5 uit Haren.

Op een wat ongewoon tijdstip aan het begin van de middag verzamelt het team zich voor deze uitwedstrijd op het gebruikelijke trefpunt voor de sporthal van het Alfa-college op Kardinge. Vandaaruit vertrekken we gezamenlijk om 12:45 naar Haren.

Nadat we daar de nodige procedures hebben doorlopen zoekt het team de kleedkamers op en maakt het zich klaar voor de wedstrijd. Tijdens het omkleden blijkt al snel dat de routine er nog even weer in moet slijten zo mist Sen een essentieel kledingstuk met noppen en komen de coaches er plots achter dat er ergens wat minuutjes weggelekt zijn en dat we nog maar beperkt tijd hebben voor een warming up. In de kleedkamer nog even snel de opstelling en aandachtspunten doorgenomen en toen snel naar het veld voor een korte warming up.

Na de warming up geeft de scheidsrechter het start signaal voor de wedstrijd. GVAV heeft er duidelijk zin en pakt al snel het initiatief. De spelers laten leuke combinaties en diepte passes zien en spits Samvel krijgt direct de nodige kansen om de score te openen. Als Samvel het zichzelf wat gemakkelijk had gemaakt met simpele ballen spellen had hij zeker de score kunnen openen. Uiteindelijk is de linksvoor spelende Olaf die de score opent en een voorzet van Noud ongeveer op de doellijn in het doel werkt. De coaches hebben de afgelopen weken aandacht besteed aan snelle keuzes maken en af en toe een balletje terug leggen voor een diepe pas of schot op doel. Dat zien we met name in de eerste fase ook zeker terug. Het team speelt ongeveer 95% van de tijd op de helft van de tegenstander en al snel na de openingstreffer zet Mees GVAV op een 0 – 2. Het team heeft erg veel kansen om de voorsprong uit te bouwen en naar mate de eerste helft vordert wordt het spel wat minder georganiseerd.. In de eerste helft scoren beide partijen nog een keer, Nemo doet dat namens GVAV. De verdediging van GVAV en keeper Tom helpen de tegenstander een handje wanneer bij een vrije trap de verdediging te ver zakt en niet scherp is als een tegenstander door de laatste linies breekt. Onze keeper komt tijdig uit maar mist de bal. Ruststand 1 – 3.

Bespreking tijdens de rust

Tijdens een korte pauze op het veld hebben de coaches het vooral over het feit dat het team zich zelf in de wegloopt. De drang om zelf te scoren is zo groot dat we het veld te klein maken en dus geen ruimte creëren om te voetballen. Spelers herkennen wat er gebeurt en in de tweede helft gaat het zeker in het begin weer wat beter en wordt er flink gescoord. Jesse, Ricardo, Tijn, Bennis, Samvel en Sen krikken de score aardig op waarna Olaf, Meike en Noud zorgen voor een slotakkoord en zetten de teller op 1 – 12. Hier en daar wel wat geholpen doordat zowel de tegenstander als de arbitrage nog even moesten wennen aan het concept buitenspel.

Slotconclusie bij de nabespreking: Prima uitslag, maar het positiespel kan wel wat aandacht gebruiken. Want uiteindelijk liepen we eind eerste- en tweede helft vooral elkaar in de weg. Qua score had er nog wel meer ingezeten.