GVAV JO13-1 moet zijn meerdere erkennen en verliest met 1-3 van Be Quick 1887 JO13-1 in de Jeugdcup

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

1 - 3

Be Quick 1887 JO13-1

1'
... (kopbal)
4'
8'
... (intikker)
37'

3 oktober 2016 18:30

Opstelling

03-10-2016 - GVAV JO13-1 heeft in de tweede wedstrijd van de Jeugdcup het onderspit moeten delven tegen stadgenoot en voetbalrivaal Be Quick 1887 JO13-1. Na een desastreuze start waarin Be Quick 1887 JO13-1 liet zien waarom zij een klasse hoger voetballen dan onze blauwhemden was het in de tweede helft vooral redden wat er te redden viel.

Binnen 8 minuten stond Be Quick 1887 JO13-1 op een, na later bleek, niet meer in te halen voorsprong van 0-3. Jeroen wist in de tweede helft de eindstand wat draaglijker te maken door van afstand onberispelijk de 1-3 tegen de touwen te jagen.

VOORAF
Onze tegenstander van vandaag is niemand minder dan concurrent Be Quick 1887. Als één van Nederlands oudste verenigingen zijn zij nog steeds een toonaangevende club in het noorden van het land. Het eerste elftal speelt inmiddels in de nieuw opgezette 3e divisie (en doet het hier naar behoren met een 2e plaats) en de jeugdafdeling heeft in de afgelopen jaren de weg omhoog ingezet waardoor al hun jeugdselectieteams op 1e of 2e divisieniveau voetballen.

Be Quick 1887 JO13-1 is samen met de JO15-1 het team dat op 1e divisieniveau voetbalt en praktisch alleen maar BVO's (Betaald Voetbal Organisaties) als tegenstander kent dit seizoen. Er werd met ruime cijfers verloren van jeugdgrootmachten Ajax JO13-1 (5-0) en AZ JO13-1 (5-1) maar er werden ook al punten verzameld tegen Nederlands grootste kweekvijver (zie verhaal Kenny Tete) Zeeburgia JO13-1 (1-1) en FC Volendam JO13-1 (3-2 winst!). Veel van de Be Quick 1887 JO13-1 en GVAV JO13-1 jongens kennen elkaar al jaren, hebben bij elkaar in het team gevoetbald of al tegen elkaar gevoetbald in jongere elftallen.

GVAV JO13-1 begint steeds meer haar draai te vinden. Na wat 'afstraffingen' in de beker zijn er daarna vooral overwinningen en goed voetbal troef geweest. Het onnodige gelijkspel afgelopen weekend tegen SV Schalkhaar JO13-1 betekent wel weer dat de wedstrijd van vandaag kan worden gebruikt om verder te finetunen.

1e HELFT
Wat schrijf je over een eerste helft als binnen acht minuten de wedstrijd geen wedstrijd meer is? Be Quick 1887 JO13-1 laat in de eerste helft twee dingen aan onze jongens zien: 1. dat zij niet zomaar zijn gepromoveerd naar de 1e divisie en 2. dat zij hun niveau hebben opgekrikt door de tegenstand in de 1e divisie.
We zijn precies zestig seconden onderweg als het eerste wapenfeit van Be Quick 1887 ook meteen dodelijk effectief blijkt. Het maatje en oud-teamgenootje van Bob die de stap van Winsum naar Be Quick 1887 heeft gemaakt, snelt onze verdediging voorbij en legt de bal panklaar op het hoofd van hun spits. Het inkoppen blijkt een koud kunstje en de bal ligt er binnen een minuut in: 0-1 BE QUICK 1887 JO13-1. Na 4 minuten is het hetzelfde maatje en oud-teamgenootje van Bob (vanaf nu maar even hun ' nr 7' genaamd) die van afstand uithaalt en Helge aan de grond genageld laat: 0-2 BE QUICK 1887 JO13-1. Terwijl wij proberen te kijken hoe we tegen het snelle inzakken en nog snellere groot maken van Be Quick 1887 moeten opereren, is het wederom de nr 7 die een mooie actie doet volgen met een mooie voorzet. De nummer 11 tikt de bal voor de derde keer in acht minuten langs Helge: 0-3 BE QUICK 1887 JO13-1.
In de tiende minuut zijn wij eindelijk aan de beurt. Een goede pass van Jayden vindt het volgend station Chav. Zijn schot schuift voorlangs. Na weer tien minuten waarin vooral Be Quick 1887 JO13-1 via gevaarlijke uitvallen het onze verdediging moeilijk maakt, krijgen onze jongens in de laatste minuten voor rust nog een aantal kansen die niet aan Victor en Bob besteed zijn.

2e HELFT
De tweede helft is gelukkig een andere helft dan de eerste helft. Het mag gezegd worden: trainer Willem wisselt het gehele seizoen netjes alle jongens door en uit de statistieken blijkt dat op keeper Helge na alle spelers evenveel minuten hebben gemaakt. Dat zie je op divisieniveau bijna nergens. Alle eerstejaars spelen de hele wedstrijd en in de tweede helft wisselen tweedejaars Jeroen, Romano en Ian de wacht met Jayden, Tygene en Victor.
In de zevende minuut van de tweede helft verovert Jeroen de bal en haalt verwoestend uit en tekent zo voor de eerste GVAV JO13-1 treffer van vandaag: 1-3 GVAV JO13-1! GVAV JO13-1 voetbalt verzorgder, komt voetballend ook makkelijker de middenlijn over maar vergeet (tijdig) de veelal vrije zijkanten te zoeken. Hierdoor eindigen de aanvallen vaak voordat er een trekker kan worden overgehaald. Na een fantastische en splijtende pass van Jeroen weet vleugelspits Nigel de andere vleugelspits Bob te bereiken die zijn inzet net naast ziet gaan. Romano laat in de tweede helft een aantal malen zien hoe hun nr 7 af te stoppen en ook Helge laat zien uit het juiste keepershout gesneden te zijn.
Een goede tweede helft maakt de einduitslag niet goed maar het gevoel wel. Terecht verloren maar wel de rug gerecht en beseft dat (en wellicht zelfs hoe!) er nog meer stappen gemaakt moeten worden als wij bovenin de tweede divisie willen meedoen.

Wij willen uiteraard onze stadsrivalen uit Groningen-Zuid feliciteren met de terechte overwinning, meneer Agter bedanken voor het goede vlaggen en de verschillende ouders en andere supporters voor het aanmoedigen van onze jongens.

Na vele weken van twee wedstrijden per week is er voor de komende zaterdag wellicht een dag waar een aantal ouders naar smachten: VOETBALVRIJE ZATERDAG! Wij zien elkaar weer op 15 oktober om 1030u wanneer onze jongens van de JO13-1 de degens kruisen bij en tegen FC Emmen JO13-2.

PS. Het schijnt dat de schoenmaten van de jongens vandaag zijn opgemeten. Zou dit voor Sinterklaas zijn of zit er wat anders in het vat?

GVAV JO13-1 – BE QUICK 1887 JO13-1    1-3 (0-3)
Scoreverloop: 1. Be Quick 1887 JO13-1 0-1, 4. Be Quick 1887 JO13-1 0-2, 8. Be Quick 1887 JO13-1 0-3, 37. Jeroen 1-3
Toeschouwers: 40.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Mardo, Victor (30. Romano), Rowen, Alain, Tygene (30. Jeroen), Jhaz, Jayden (30. Ian), Nigel, Chavier, Bob