GVAV JO13-1 speelt met 3-3 teleurstellend gelijk tegen een sterk SV Schalkhaar JO13-1

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

01-10-2016 - GVAV JO13-1 heeft in een spannende wedstrijd na zowel een achterstand als voorsprong uiteindelijk genoegen moeten nemen met een 3-3 gelijkspel. GVAV JO13-1 was vandaag de betere ploeg op het veld maar had in de laatste minuut van de wedstrijd ook nog zonder punten naar huis kunnen worden gestuurd.

Ian en Jeroen maakten in de eerste helft de achterstand ongedaan, Jayden scoorde in de tweede helft de 2-3 en uiteindelijk was 't doelman Helge die in de laatste minuut kordaat optrad bij een gevaarlijke uitval van Schalkhaar.

VOORAF
SV Schalkhaar komt uit een aan Deventer gelegen mooi en groen dorp. Op een mooi sportpark hebben zij het afgelopen decennium mooie stappen gemaakt met hun jeugdopleiding. In totaal zijn er 51 jeugdelftallen en op de A-junioren na spelen alle 1e selectieteams in de landelijke divisies. Sterker, hun JO13-1, JO15-1 én JO17-1 strijden in hun landelijke competitie met onze JO13-1, JO15-1 en JO17-1. Twee bekende (FC) Groningers komen uit de opleiding van SV Schalkhaar: Zowel oud-speler en hoofdscout Henk Veldmate als Mister FC Groningen Jan van Dijk zijn hun voetbalcarrière bij SV Schalkhaar begonnen.

De JO13-1 van SV Schalkhaar heeft een vergelijkbare start van het seizoen als onze blauwhemden. In de beker wisten zij zich echter wel te plaatsen voor de eerste knock out ronde waar zij op zaterdag 22 oktober profclub VVV Venlo JO13-1 treffen. In de competitie werd er thuis gewonnen van Urk JO13-1, werd er uit gelijkgespeeld tegen de eerstejaars van FC Groningen en werd er uit verloren van de eerstejaars van FC Emmen. Qua verliespunten staan zij gelijk met onze jongens.

GVAV JO13-1 zit in een hele goede fase van het seizoen. Willem bereidt de trainingen goed voor en zet deze goed uit, de jongens leren zichtbaar een boel en de uitslagen spreken voor zich; HZVV werd met duidelijke cijfers opzij gezet in de Jeugdcup, Frisia werd met 4-0 verslagen in de competitie en Achilles 1894 werd makkelijk verslagen in een oefenwedstrijd. Clubman Frank Bots heeft in de afgelopen weken hemel en aarde bewogen om de sponsorkleding te bestellen, te laten drukken en uit te delen aan onze jongens. Deze bestelde kleding zorgt er ook voor dat de professionele instelling gecombineerd wordt met een professionele uitstraling.
Helaas hebben we inmiddels ook een eerste blessure tijdens de competitie. Aaron heeft een buikspierblessure en moest vandaag in zijn nieuwe kloffie zijn maatjes vanaf de bank aanmoedigen.

1e HELFT
Binnen vijf minuten ligt de bal in het SV Schalkhaar doel. Ian heeft vandaag echter een "Fuera de juego" dag. De positieve gretigheid bij Ian wint vandaag iets te vaak van het geduldig (af-)wachten en buitenspel omzeilen. Eerste goal dus (terecht) afgekeurd.
In de zesde minuut is de eerste kans van SV Schalkhaar echter wel meteen raak. Een afstandschot vliegt hoog over onze doelman Helge maar helaas onder de lat: 1-0 SV SCHALKHAAR JO13-1. GVAV JO13-1 heeft even de tijd nodig om te herstellen maar krijgt deze tijd niet. De fysiek zeer sterke linksback van SV Schalkhaar (nog groter dan onze Jeroen!) passeert iedereen aan de zijlijn en vindt de vrijstaande spits voor de goal. Deze bedenkt zich geen moment en tikt in de tiende minuut ook de tweede Schalkhaar goal binnen: 2-0 SV SCHALKHAAR JO13-1. Met de wetenschap dat onze jongens alleen in de oefenwedstrijd tegen SV Bedum JO13-1 van een achterstand zijn teruggekomen, zijn er toch de nodige zorgen bij de meegereisde supporters.
Deze zorgen worden gelukkig in de daaropvolgende minuten gelukkig weer weggenomen. In dezelfde tiende minuut van de 2-0 weten onze jongens de aansluitingstreffer al te noteren. Uit een assist van Jeroen weet Ian de Schalkhaar keeper met een uitgekiende lob te verschalken: 2-1 GVAV JO13-1! Nog geen 90 seconden later is de stand weer gelijk en ditmaal met het nodige geluk. Een vrije trap van Jeroen wordt door iedereen gemist en stuitert (on-)fortuinlijk over de verbouwereerde doelman van Schalkhaar heen: 2-2 GVAV JO13-1!
In het tweede kwart van de wedstrijden zijn er verschillende mogelijkheden voor GVAV te noteren. Zo is er een fraaie aanval en dito voorzet van Jayden die helaas net niet op waarde wordt geschat door spits Ian en in de vierentwintigste minuut weet Ian wederom het net te vinden vanuit buitenspelpositie.

2e HELFT
Terwijl de koffie nog te heet was om te drinken, was de eerste voorsprong voor onze jongens al een feit. In de derde minuut na rust en uit wederom een (vrije trap) voorzet van Jeroen was het Jayden met een geplaatste treffer: 2-3 GVAV JO13-1!! Verschillende kansen stapelen zich op waardoor het wachten lijkt op het afstand nemen van SV Schalkhaar JO13-1. Tygene ziet zijn afstandschot helaas niet binnen vallen, Rowen ziet een derde GVAV treffer (terecht) worden afgekeurd wegens buitenspel en Ian schiet 1-op-1 met de keeper op de lat. Juist deze laatste kans is de inleiding voor een doelpunt voor onze tegenstanders. In een snelle en goed uitgespeelde tegenstoot scoort SV Schalkhaar de gelijkmaker: 3-3 SV SCHALKHAAR JO13-1.
Een gevaarlijke Nigel, een getergde Ian en een ingevallen Bob zijn allemaal dicht bij de winnende treffer maar het mag allemaal niet meer baten. In de laatste minuten wordt het zelfs nog billenknijpen wanneer er verschillende vrije trappen en corners voor SV Schalkhaar ook nog verkeerd voor onze jongens kunnen uitpakken. In de laatste minuut houdt ook keeper Helge ons nog op de been waardoor de eindstand wat teleurstellend 3-3 is.

Hoopgevend is dat wij hebben laten zien te beschikken over veerkracht. Vanuit een 2-0 achterstand zijn we rustig en verzorgd blijven voetballen en hebben we de kopjes niet laten hangen. Verder is er bij een teamsport nooit echt een individuele speler die het verschil maakt en zeker niet bij een sterk collectief als GVAV JO13-1. Vandaag waren er weer meerdere spelers die zeer sterk speelden waar Rowen en Romano het meest in het oog sprongen. Allebei zeer gedreven, sterk aan de bal en bij het opjagen van de tegenstander en ook allebei echte teamspelers.

Wij willen uiteraard tegenstander Schalkaar JO13-1 bedanken voor de spannende wedstrijd, de scheidsrechter bedanken voor het goede fluiten, meneer Parlayan bedanken voor het goede vlaggen en de aanwezige supporters voor het rijden naar Deventer en aanmoedigen van onze jongens!

Aanstaande maandag wordt er in de Jeugdcup de echte Groningse derby gespeeld: Onze jongens zullen het op gaan nemen tegen de leeftijdgenoten van 1e divisionist Be Quick 1887 JO13-1. Daar willen wij uiteraard graag iedereen voor uitnodigen om te komen kijken én aanmoedigen!

SCHALKHAAR JO13-1 – GVAV JO13-1          3 – 3 (2 – 2)
Scoreverloop: 6. Schalkhaar 1-0, 10. Schalkhaar 2-0, 10. Ian 2-1, 12. Jeroen 2-2, 33. Jayden 2-3, 43. Schalkhaar 3-3
Toeschouwers: 45.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Mardo, Victor, Romano, Jeroen (50. Alain), Tygene, Alain (42. Jhaz), Jayden, Rowen (45. Bob), Ian, Chavier (38. Nigel)