29'

Onder 11, JO11-1, Groep 1 25

9 september 2017 10:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Op deze bijzonder regenachtige zaterdagochtend treedt uw jo11-1 voor de tweede maal deze week aan in het KNVB beker toernooi en net als afgelopen dinsdag gaat de reis naar Hoogezand: ditmaal om daar de jo11-1 van de vv Hoogezand te treffen. Een interessante wedstrijd, want we treffen in dit team Marouane die voor de zomerstop een paar keer met onze jongens heeft meegegespeeld, maar uiteindelijk toch besloot bij zijn oude team te blijven.
Het werd (ondanks de regen) een heel aardig schouwspel waarin GVAV met een redelijk veldoverwicht uiteindelijk toch een punt aan de thuisploeg moest laten: eindstand 1-1.

Als de bal om 10 uur voor het eerst gaat rollen moeten beide ploegen duidelijk nog even aan elkaar wennen: het duurt enkele minuten voordat GVAV er als eerste in slaagt van het middenveld af te komen en een aanval op te zetten. De rood-zwarte tegenstander treft eigenlijk steeds in een eerder stadium al één van onze mannen op het pad en komt dan ook nauwelijks op de helft van de jo11-1. Het is een fysieke wedstrijd (van beide kanten), maar ondanks een soms behoorlijk lengteverschil houdt GVAV gemakkelijk stand. Bilal, Matthias, Richiano, Senna en Rojairo winnen (vaak op inzet) het merendeel van hun duels en de ballen die er eventueel nog wel langs komen worden door Damian en Rai gemakkelijk verwerkt. Keeper Joost heeft het dan ook rustig in deze fase van de wedstrijd. De tegenstander is echter wel duidelijk van een wat hoger niveau dan afgelopen dinsdag en dat dwingt de blauw-wit-roden tot een wat fraaier soort voetbal: hier staat een team!
Na 6 minuten worden onze mannen voor hun inzet beloond: Senna kan doorlopen richting de keeper, houdt het overzicht en bedient de meegelopen Rojairo op maat. De twijfelt niet en de verdiende 0-1 is een feit. Er volgen nog meerdere kansen voor GVAV, maar tot scoren komen we niet meer. Aan de andere kant van het veld dringt de tegenstander helemaal aan het einde van de eerste helft nog wat aan, maar ook die komen niet tot scoren: ruststand 0-1.

Hoe anders begint de tweede helft! Hoogezand komt ogenschijnlijk veel gemotiveerder dan onze mannen uit de kleedkamer en drukt GVAV vanaf de aftrap gelijk in de verdediging. De eerste paar pogingen konden de paal en/of Joost nog keren, maar al na 4 minuten spelen verdwijnt de bal in de touwen en staat het weer gelijk: 1-1. GVAV oogt ontredderd, speelt op alle linies veel slordiger dan in de eerste helft en ontsnapt zelfs nog een paar keer aan een achterstand.
Na een minuut of 10 keert de rust echter in de ploeg terug en zien we weer hetzelfde wedstrijdbeeld als in de 1e helft:  met veel controle vanuit het middenveld en de verdediging kunnen we weer aanvallen.  De Hoogezandster keeper moet flink aan het werk en weet alles te keren: eindstand 1-1.

Een hele andere wedstrijd dan afgelopen dinsdag, waarin de jo11-1 eigenlijk (ondanks de mindere uitslag) veel beter voor de dag komt. Door op deze lijn!