... (intikker)
55'

Hoofdklasse P

22 september 2018 11:00

Na een druk oefenprogramma en drie bekerwedstrijden is het vandaag de opening van de competitie voor de o13-2.  De 'reis' brengt ons naar het zuiden van de stad, Corpus den Hoorn, waar GRC de eerste tegenstander is. Een oude bekende, want twee weken geleden stonden beide teams voor de beker ook al tegenover elkaar. De strijd eindigde toen in 2-0 (verslag) en ook vandaag trekt GVAV aan het langste eind:  na 2x 30 minuten niet-al-te-fraai voetbal gaat een 1-2 overwinning voor onze mannen in de boeken.

Die overwinning lijkt de eerste helft bepaald niet zeker. Waar GVAV twee weken geleden in de eerste helft domineerde is het vandaag de wit-rode thuisploeg die heerst op het rugby/voetbal veld.  Geholpen door een scheidsrechter die veel toe laat wordt met een fysiek spel veel druk op met name het middenveld gelegd. Onze mannen gaan daar in mee, maar winnen de gretig aangegane duels niet genoeg om de voorhoede al te vaak in stelling te kunnen brengen. De wedstrijd speelt zich daardoor grotendeels op de helft van GVAV af, hoewel ook GRC maar zelden de hele weg richting de goal weet af te leggen met een veldslag net voorbij de middenlijn als gevolg. Het gevoel dat de eerste treffer van de thuisploeg niet lang meer op zich laat wachten neemt echter wel vat langs de lijn, maar het lot beslist anders: vlak voor rust waait een hoge voorzet pardoes achter de zichtbaar verraste GRC keeper en kunnen onze mannen een beetje tegen de verhoudingen in toch nog met de kleinst mogelijke voorsprong (0-1) de rust in.

De tweede helft laat grotendeels hetzelfde beeld zien, met als verschil dat de  vermoeidheid aan beide kanten een rol gaat spelen. Dat levert (nog) meer opzichtige overtredingen (aan beide kanten) op, maar ook ruimte om te voetballen waarvan met name GVAV profiteert. Al na 6 minuten met een doelpunt zelfs: de voorzet die uit een prima actie over de zijlijn volgt wordt onzelfzuchtig door Riemer verlengt en door Matthias rustig binnen getikt: 2-0. Bij de tegenstander lopen spelers daarna op elkaar te mopperen en de wedstrijd lijkt een gelopen race. Het staartje wordt toch nog even spannend als GRC door een misverstand tussen onze keeper en verdediging een goal cadeau krijgt (1-2), maar het blijkt niet genoeg: na 2x30 minuten gaan de eerste drie punten van deze competitie mee naar Kardinge.

Zo'n overwinning is fijn, zeker als er zo voor gevochten is. Het vandaag geboden spel laat echter nog wel ruimte voor verbetering over: om te beginnen komende donderdagavond al, als de 013-2 om 18:30 op Kardinge aantreedt voor een oefenwedstrijd tegen Marum 013-1.