2e klasse 05

9 november 2019 12:30

R. (Remko) Bezema

Opstelling

9 november 2019 - Afgelopen zaterdag stond voor het team van GVAV-Rapiditas JO17-4 de 6e wedstrijd van de competitie op het programma. Het team is er deze seizoenshelft nog niet in geslaagd om de volle 3 punten mee naar huis te nemen.

Het team is ingedeeld in een uitdagende competitie en hoewel de uitslagen anders doen vermoeden zit het team wel dicht tegen het benodigde niveau aan en was het in bijna geen enkele wedstrijd kansloos. Wellicht keren de kansen zich vandaag wanneer wij(de nummer laatst) en GRC (één na laatst) elkaar treffen op Kardinge ons thuishaven.

Voorafgaand aan de warming up bespreken we wat de aandachtspunten voor deze wedstrijd zijn die wijken niet veel af van de afgelopen wedstrijden. Maar de gewijzigde aanpak begint er inmiddels een beetje in te komen en vandaag is weer een moment om te laten zien dat we op de goede weg zijn.

Na een uitgebreide warming up geeft de scheidsrechter het startsein voor de wedstijd. Al in de eerste minuten valt af te lezen dat deze teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn. GVAV pakt de afspraken over de posities goed op. Het centrale duo Marijn en Joost hebben ook goede afspraken gemaakt.

Vrij snel krijgen we een goede kans om de score te openen helaas krijgt Samvel de bol nog niet tussen beide palen, en als we niet veel later nog een vergelijkbare kans krijgen, krijgen de supporters vertrouwen op een goede afloop. Jammer is het wanneer het dan toch GRC is die op voorsprong komt na een knappe kopbal uit een hoekschop. Even later volgt dan ook nog de 0-2- als er na een ingang ruimte is op het middenveld en GRC daar wel raadt mee weet.

GVAV geeft echter niet op en het is Samvel die vrijwel direct daarna de bal wel tussen de palen krijgt en de stand op 1 – 2 zet. Dat geeft de mannen van GVAV weer wat meer vuur de ‘tweede helft van de eerste helft’ is GVAV duidelijk de sterkere partij en maakt Olaf op aangeven van Noud de aansluitingstreffer. Bij beide doelpunten speelde middenvelder Sen een belangrijke rol in de opbouw van de aanval. Precies zoals we willen.

GRC laat het er echter niet bij zitten en weet nog voor het rust signaal weer gevaarlijk te worden wanneer we wederom op het middenveld wat veel ruimte weg geven. Zo gaan beide partijen met 2 -3 de rust in. GRC met een iets beter gevoel dan GVAV maar ook daar zijn ze optimistisch.

GRC lijkt na de rust iets beter uit de startblokken te komen en komt na ruim 17 minuten spelen op 2 – 4. Het speeltempo ligt behoorlijk hoog en met 1 wisselspel tegen 3 van GRC beginnen de mannen van GVAV het wel te voelen. Zo’n 10 minuten later brengt GRC de stand op 3 – 5. De spelers van GVAV laten de hoofden niet hangen en zo’n 5 minuten later zweept aanvoerder Olaf met een doelpunt uit een afstandsschot en luidde coaching het team nog even op. Met vereende kracht zet het team nog een eindsprint maar moet helaas de punten meegeven aan GRC.

Meer leeg gespeeld dan ooit te voren en met kramp in de benen lopen de spelers van het veld. Het team had zeker meer verdient en was dichter bij dan ooit. Dit was wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Het team zit als je het mij vraagt, maar geheel objectief ben ik niet, nog steeds in de lift. Wellicht moet het dan maar volgende week gebeuren wanneer de koploper thuis te gast hebben. Lijkt mij een geweldig moment.

Mannen: Top wedstrijd! Deze houden we vast!