21 september 2019 12:35

Scheidsrechter

P. (Patrick) Vreeman

Opstelling

Eindelijk was het dan zover. Dan een reeks oefenwedstrijden begon afgelopen zaterdag dan toch echt de competitie. GVAV-Rapiditas JO17-4 speelt die dag tegen stadsgenoten s.v. Lycurgus JO17-3. In de oefenreeks werd nog geoefend tegen een anders team van s.v. Lycurgus toen werd verloren, een klein beetje eerherstel zou wel fijn zijn.

Voordat de wedstrijd van start gaat hebben we even wat foto’s gemaakt en na wat wisseltruukjes met rode- en blauwe shirt zoeken we snel het speelveld op waar het team de strijd aan zal gaan met de opponenten van s.v. Lycurgus.

Vanaf de eerste minuten lijkt het erop dat de partijen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams laten mooi spel zien waardoor ook de supporters langs de kant goed vermaakt worden. Na 29 minuten komt ons team op voorsprong na doelpunt van Samvel. Dat doet het team goed, als lijkt het wel even wat onwennig en s.v. Lycurgus zet flink aan, het middenveld en verdediging van het team sluiten in deze fase iets minder goed bij. En wanneer een aanval van GVAV wordt afgeslagen is er te veel ruimte ontstaan op het middenveld, dat geeft s.v. Lycurgus de kans om te scoren te komen en dan is het ineens met 1 – 1 weer alle hens aan dek.

Met deze evenwichtige stand gaan we de rust in. Beide teams pakken het in de tweede helft weer op zoals de eerst helft eindigde. Na een kleine kwartiertje in de tweede helft, verliezen we op het middenveld de bal wanneer een combinatie van het onbreken van coaching een persoonlijke fout en geen rugdekking wederom leidt tot balverlies op het middenveld en grijpt de tegenstander de kans om er 1 – 2 van te maken met beide handen aan.

Een kleine 10 minuten later verliezen we na een uittrap wederom op het middenveld de bal, de middenvelders staan te ver uit elkaar om snel druk te zetten op de bal en wanneer s.v. Lycurgus komt tot een voorzet bij de tweede paal lijkt wordt Marijn even professioneel vast gehouden en kunnen Marijn en Xavier niet voorkomen dat de tegenstander op 1 – 3 komt te staan.

Nu moet GVAV op jacht naar de gelijkmaker en dat blijft het team met volle overgave doen, er valt tegen deze tegenstander namelijk zeker iets te halen. Er valt dan een fase waarin GVAV wel enigszins domineert, diepe ballen, cross-passes alles wordt uit de kast getrokken. De keeper van s.v. Lycurgus laat de kans niet onbenut om zich van z’n beste kant te laten zien. Ook een fantastische bijna Ziyech achtige vrije trap van Nemo, weet hij uit zijn goal te houden. We schakelen met een switch van 4-3-3 naar 3-4-3 nog even een tandje bij.

De klok wordt onze belangrijkste vijand, vlak voor het einde weet Samvel toch nog een gaatje in de verdediging van de tegenstander te vinden en voor de tweede maal te scoren. Dat brengt de eindstand op 2 – 3.

Coaches van beide teams vinden dat een gelijkspel meer recht had gedaan aan het spel. De spelers van hadden zeker meer verdiend. Maar dat mocht niet zo zijn.

Snel zet de coach de pet van trainer op en kijkt dan nog eens naar het behaalde resultaat, en eigenlijk valt er dan best veel te juichen. Goed samenspel, betere afwisseling in de aanvalstactiek en geoefend waarop we hebben getraind. En we hebben iets om aan te werken: voorkomen en omgaan met balverlies op het middenveld.

Geschreven door: Pascal