... (e.d.)

2e klasse 03

2 november 2019 10:45

Opstelling GVAV-Rapiditas JO14-1JM

Als coach probeer je elke wedstrijd een opdracht mee te geven: dingen als "linies aansluiten", "veld breed houden" of "minimaal 1 goal uit een standaard situatie". In de aanloop naar de wedstrijd van vandaag had dat "geen tegendoelpunten, de nul houden" moeten worden, maar omstandigheden haalden ons  de afgelopen week op een dergelijke manier in dat we met een uiterst minimale bezetting (precies 11 spelers, geen wissels)  afreizen naar Assen en allang blij mogen zijn als iedereen er aan het einde van de wedstrijd nog staat.
Zonder Jorn, Roan, Morris of invallers uit een ander team en met de geblesseerde Joost als assistent-coach lijkt de opdracht aangepast te moeten worden. "Heel blijven" en "je krachten verdelen" klinkt het door de kleedkamer op het Catawiki Sportpark, maar uw jo14-1 hoort kennelijk toch de oude, hun onbekende opdracht ook: na 2x 35 minuten vrij éénzijdig voetbal stapt niet alleen iedereen heel van het veld, maar kunnen we met een 0-8 overwinning ook onze eerste tegendoelpuntloze wedstrijd noteren.

Tegenstander ACV hadden we thuis al eens ontmoet. Een spannende 1e helft, gevolgd door een blauw-witte wervelstorm van een tweede leverden toen een monsterscore op: 12-2 (verslag).  Op voorhand lijkt het ondanks de minimale personele bezetting dus wel mogelijk om de 3 punten op te halen die we nodig hebben om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Maar je moet het wel even doen...

Dat lijkt vanaf het eerste fluitsignaal van de fair, maar zeer strikt leidende scheidsrechter (correct ingooien!) wel te gaan lukken. De thuisploeg laat ons het spel maken, probeert slechts heel af en toe hun lange spits te lanceren, maar slaagt daar eigenlijk op geen moment echt in. Een paar minuten en wat nog niet helemaal loepzuivere pogingen later staat het overwicht ook op het scorebord: goalgetter Justin tekent voor de 1e van 5 vandaag. Dat doet hij na een pauze van bijna een kwartier aan het einde van de 1e helft nog 3 keer, waarbij de 2e het opmerkelijkst is: een doeltrap van Timo landt zo in de voeten  van onze spits (ruim op de 'vijandelijke' helft) die vervolgens vrij doorgang heeft. De 4 mans achterhoede met Timo, Emin, Lars en Arda wordt zo nu en dan wel een beetje getest, maar het harde werk en de scherpe passing van aanvoerder Parsa, de als altijd hardwerkende Amro, een stabiele en betrouwbare Di Feng en de pijlsnelle Ryvano op het middenveld maken dat Justin en Keanu het aanvalsduo zijn dat de wedstrijd maakt vandaag. 4-0 en rust.

Voor de tweede helft besluiten we, net als bij de thuiswedstrijd een paar weken geleden, om met een man minder te gaan verdedigen. Dat oogt de eerste minuten van het 2e bedrijf soms wat onwennig en was achteraf gezien de enige periode in de wedstrijd dat de thuisploeg had kunnen/moeten scoren. Dat doen ze mede door attent mee voetballen van keeper Dorian niet en als wij dat na wat schoten op het houtwerk na 9 minuten via Emin wel (weer) doen is het verzet gebroken.  GVAV voetbalt bijna uitsluitend op de helft van de tegenstander, wisselt af en toe onderling van positie en scoort nog 3x, waarbij het 6e doelpunt het fraaist is: vanaf de hoekvlag halfhoog voorgezet door Ryvano en in een vliegende volley gescoord door Keanu. Eindstand:  0-8.