45'
50'

27 maart 2021 12:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO15-3JM

Een wedstrijd op echt gras: het is al een tijdje geleden. Uw jo15-3 heeft een weekend vrij van de interne jo13/15 competitie (die in zijn geheel op kunstgras wordt bevochten), maar heeft in onze eigen jo13-2 toch een tegenstander gevonden om ook deze bewolkte, buiige zaterdag weer aan te kunnen treden voor een potje voetbal op het door de meeste spelers wat onderschatte echt-gras-met-echte-lijnen-veld 5. In een sterk 'afgeslankte' vorm welliswaar: met Rutger, Jayden, Chenairo, Calvin, Ewyn en Umut afwezig en Ishmail en David actief op een ander veld blijven er dankzij het debuut van aspirant-lid Ioannis (spreek uit: Yannis) juist voldoende helden over om alle posities op het veld te vullen.

Tegenstander jo13-2 is er één van formaat: de talentjes van trainer Kevin zijn wat jonger dan onze helden (onder 13....), maar spelen hun wedstrijden onder normale omstandigheden wel 5 klasses hoger dan wij. Een team waar veel 'voetbal'  in zit dus: aan uw jo15-3 dus de opdracht om daar de lont uit  te halen door vroeg en fanatiek te storen. Daar hebben onze mannen met name de eerste 10 minuten veel moeite mee, met als gevolg dat de achterstand binnen no-time al 4 doelpunten telt. Door zelf te scoren wordt weer wat hoop geput en de ruggen gerecht, maar het jongere team blijft het overgrote gedeelte van de tijd heer-en-meester in deze wat eenzijdige oefenpot: eindstand 2-8.

Zoals vermeld begint de wedstrijd desastreus voor de jo15-3. Veel meer dan blauw-witte pionen om omheen te slalommen zijn we de eerste tien minuten voor de in het zwart gestoken tegenstanders eigenlijk niet en het doet het spelbeeld dan ook recht dat het na slechts 10 minuten al 4-0 staat. Er ontbreekt moed om de duels met de benodigde inzet aan te gaan, we komen te laat of helemaal niet om passes te onderbreken, laten gaten vallen waar de tegenstander gretig gebruik van maakt en kunnen ook in balbezit eigenlijk geen vuist maken. Dat verandert wat als debutant Ioannis na pakweg een kwartier alleen richting de keeper mag en beheerst afrondt (4-1): er staan her en der in het team nieuwe 'leiders' op (de gebruikelijke kandidaten voor die functie zijn allen afwezig vandaag...) die hun medespelers bij de hand nemen en er vanaf dat moment iets meer een wedstrijd van proberen te maken. We blijven het ook daarna lastig hebben tegen deze getallenteerde tegenstanders, maar we worden niet helemaal meer overlopen. Beide teams scoren nog 1x deze helft: ruststand 5-2.

We beginnen het 2e bedrijf met de dit seizoen bijna standaard penalty tegen. De tegenstander gebruikt de ruime voorsprong om eens wat spelers op voor hen ongebruikelijke posities te proberen en in combinatie met de bij onze helden hervonden wil om er wel een wedstrijd van te maken maakt dat dat een verdere doelpuntregen uitblijft.  Er wordt nog wel twee keer gescoord (beiden aan de voor ons verkeerde kant) en we blijven het lastig hebben, maar in tegenstelling tot hoe we wedstrijd begonnen doen we deze tweede helft wel echt mee: uitslag 8-2.

Excuses voor de ruime verliesbeurt zijn er voldoende (geen wissels, veel van de gebruikelijke sterkhouders afwezig, meer dan prima tegenstander). Je kunt echter ook constateren dat we dit soort wedstrijden begin seizoen in een volledige bezetting zonder zelf te scoren met dubbele cijfers verloren en bovendien staan er vandaag nieuwe leiders op in de groep: er is dus wel degelijk ook vandaag weer vooruitgang geboekt, individueel en als team. Kunnen we ook goed gebruiken: volgende week gaat de interne competitie weer verder met de 2e ontmoeting met mede-koplopers Oosterparkers.