9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Aan het begin van deze competitie meldden we het al eerder: deze voorjaarscompetitie bestaat uit een flink aantal wedstrijden waarin of uw jo17-3, of de tegenstander iets 'goed' te maken heeft ten opzichte van een eerdere ontmoeting tussen beide teams. De afgelopen wedstrijden was dat 'rechtzetten' al twee keer aan onze helden (1x daadwerkelijk gelukt en 1x kansloos verloren); vandaag is het vermoedelijk juist de tegenstander die naar een in een voorzichtig voorjaarszonnetje badend Kardinge is gekomen om een beter resultaat dan de vorige keer te halen.
In december waren de heren van SGV namelijk ook al eens te gast: het werd toen ondanks een fors verschil in positie op de ranglijst 2-2 (verslag). Voor dat resultaatje (vanuit GVAV bekeken) waren toen bij de bezoekers wel redenen te noemen, redenen die nu niet meer opgaan (zoals weken lang niet getraind hebben vanwege de toen geldende corona avondklok) en het gevoel vooraf zal bij de groen-wit-oranje Schildwolders toch haast wel zijn dat het beter kan en moet.

Aan GVAV zijde noteren we vooraf wederom een overvolle 'lappenmand': beide keepers zijn vandaag niet beschikbaar en daarnaast moeten ook Max, Kevin, Jorn en Semih deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig kunnen we (mede) dankzij de voor onze jo17-4 afgelaste wedstrijd wel rekenen op steun vanuit de rest van de club en zo kunnen we dankzij David, Kayne, Sofyan, Junmar en Dorian toch gewoon beginnen aan de tweede ontmoeting met deze tegenstander. Dank heren!

De wedstrijd zelf valt vandaag uiteen in 2 ongelijke delen: vanwege een vervelende blessure bij Mats (beterschap!) wordt het 1e deel na 25 minuten bij 0-0 gestaakt en daarom duurt de tweede helft iets langer dan normaal. GVAV toont zich de gehele wedstrijd de betere ploeg en komt na een paar minuten in die tweede helft op een verdiende voorsprong die daarna eigenlijk nauwelijks meer in gevaar komt: eindresultaat een gedegen 1- 0 overwinning voor onze mannen.

Dat (lichte) overwicht voor ons blauw-wit-rood toont zich eigenlijk gelijk al vanaf het het moment dat om 14:30 de bal voor het eerst over veld 3 rolt. Onze mannen combineren gemakkelijker dan de bezoekers en zijn feller bij balverlies: beide redenen waarom het balbezit grotendeels voor GVAV is. Echte kansen weten we echter niet te creeren: veel meer dan wat schoten uit de tweede lijn wordt er uiteindelijk uit al dat balbezit niet geproduceerd. Aan de andere kant van het veld is het zo mogelijk nog rustiger voor het doel van inval-keeper Dorian: de tegenstander weet de voorhoede bijna niet te bereiken en als dat al wel eens een keertje lukt wordt dat vrij moeiteloos door onze scherpe verdedigers opgelost. Een slag rond de middellijn dus, die als gezegd na 25 minuten bruut wordt onderbroken door een vervelende blessure: Mats valt na een felle, maar correcte tackle vervelend op zijn schouder en geeft gelijk al duidelijk aan dat het niet goed zit. In onderling overleg besluiten beide partijen (en de scheidsrechter) dat dit aanleiding is om vervroegd te pauzeren en zo gaan we na 25 minuten met 0-0 naar de kleedkamer.

De tweede helft lijkt op een hoop manieren op de eerste: het is GVAV dat het spel maakt, maar we komen uiteindelijk maar weinig voor het doel van de tegenstander. Eén belangrijk verschil: na 7 minuten scoren we wel! Een corner wordt in eerste instantie nog door de bezoekende doelman weggewerkt, maar SGV weet de bal niet uit de zestienmeter te krijgen.  Via een paar Groninger voeten belandt het leer bij Di Feng die met uiterste precisie het enig beschikbare gaatje weet te vinden: 1-0! Ietsje later scoren we nogmaals, maar de overduidelijke buitenspel die daar aan vooraf ging maakt dat die goal het boekje van de scheids niet bereikt en de eerste uiteindelijk ook de enige zal blijken te zijn.
GVAV blijft ook daarna de wedstrijd controleren en de winst komt komt ondanks dat we dankzij een domme gele kaart de wedstrijd met 10 man eindigen niet meer in gevaar: eindstand in de 2e ontmoeting met SGV 1-0.

Een fijne en gedegen overwinning waar onze mannen trots op kunnen zijn. In tegenstelling tot veel van de voorgaande wedstrijden zaten er vandaag weinig zwakkere periodes in, werd en zowel in aanval als verdediging goed aangesloten en was het middenveld eens goed zichtbaar (is ook wel eens anders geweest...) Zo doorgaan!