GVAV JO13-1 wint ietwat geflatteerd met 4-0 van sterk LAC Frisia 1883 JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e divisie D

24 september 2016 11:00

Heidema, H

Opstelling

24-9-2016 - GVAV JO13-1 mag zich de winnaar noemen in een leuke en sportieve wedstrijd tegen LAC Frisia 1883 JO13-1. Door zowel in de eerste als in de tweede helft twee keer in de laatste minuten te scoren, eindigde de wedstrijd in 4-0 voor onze jongens. Deze ruime uitslag deed geen recht aan de gelijkwaardige strijd op het hoofdveld van GVAV.

Door doelpunten van Victor, Ian, Jayden en wederom Ian is ook het doelsaldo van GVAV JO13-1 weer in de plus. Het mooie weer, het in goede staat verkerende hoofdveld, de gelijkopgaande wedstrijd en eerlijke kansenverdeling maakten de wedstrijd vandaag zeer aangenaam om naar te kijken. Volgende week zal de uitwedstrijd tegen Schalkhaar JO13-1 belangrijk zijn of GVAV voor de topposities of middenmoot zal mee gaan doen.

VOORAF
LAC Frisia 1883 hoort bij de zes oudste voetbalclubs van Nederland. Zo zijn ze ouder dan alle clubs die momenteel in de eredivisie en Jupiler League spelen en de eerste voetbalclub opgericht in de noordelijke provincies. De vereniging wordt in Leeuwarden en heel Friesland gezien als een echte 'elite' club. Momenteel hebben ze ruim 1.000 leden en zelfs 60 jeugdelftallen. De selectie jeugdelftallen spelen allemaal in de landelijke divisies.

LAC Frisia 1883 JO13-1 is goed begonnen aan de tweede divisie. Er werd, net als door GVAV, verloren van Drachtster Boys maar daar staan twee overwinningen tegen respectievelijk Flevo Boys en Dronten tegenover. Met zes punten uit drie wedstrijden werd de competitiewedstrijd tegen onze jongens als gedeeld nummer vier aangevangen.

Onze jongens zijn na mooie wedstrijden tegen Quick '20 en ATC '65 afgelopen competitieronde weer even op de plaats gezet door Drachtster Boys. Met de sterke Jeugdcup wedstrijd tegen HZVV is er weer vertrouwen getankt waardoor we vandaag konden zien uit wat voor hout onze jongens gesneden zijn. Trainer Willem was voor de wedstrijd vol vertrouwen dat er goed gevoetbald zou worden en dat GVAV met goed voetbal altijd kans maakt om te winnen.

1e HELFT
In de eerste tien minuten is het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. LAC Frisia 1883 JO13-1 test de lat boven Helge en GVAV JO13-1 schiet rakelings over de dwarsligger aan de andere kant. Na tien minuten trekt GVAV JO13-1 de wedstrijd naar zich toe en valt het heerlijke balgevoel van middenvelders Jhaz en Ian op. Wellicht wat nonchalant maar met het gevoel waar menig eredivisievoetballer jaloers op mag zijn. Bij één van deze momenten weet Ian zijn man het bos in te sturen en de bal voor het doel te slingeren. Doordat deze bal tussen de verdediging en de keeper komt, is de situatie direct levensgevaarlijk. Helaas schrikt Nigel van de mogelijkheid en mist op een haar na de uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer te maken.
LAC Frisia 1883 JO13-1 wil voetballend bij onze goal komen en dit lukt tot onze laatste linie. Met fraai maar simpel voetbal weten zij de vleugelspitsen vaak te bereiken. Maar daar staan bij ons Aaron en Romano die ervoor zorgen dat zij het eindstation zijn van de aanvallen van LAC Frisia 1883 JO13-1.
Wanneer de toeschouwer al denkt met een 0-0 ruststand de koffie op te kunnen zoeken, gebeurt er nog een heleboel. Drie minuten voor de rust wint Victor uit een heerlijke corner van Bob van zijn directe tegenstander en ziet zijn bal tegen de touwen belanden: 1-0 GVAV JO13-1!! Amper bekomen van deze goal is het in de blessuretijd nogmaals raak. Een heerlijke actie van Ian komt via de behendige Chavier en de paal terug in zijn voeten en Ian - overigens in het Spaans aangemoedigd door zijn vader - bedenkt zich niet en rolt de volgende treffer over de doellijn: 2-0 GVAV JO13-1!!

2e HELFT
In de tweede helft gooit LAC Frisia 1883 JO13-1 er wat extra kracht tegen aan en ziet GVAV JO13-1 zich meermaals genoodzaakt om op onreglementaire wijze een einde te maken aan een Friese aanval. De scheidsrechter ontgaat helemaal niets en er liggen gedurende de tweede helft verschillende ballen klaar om afgevuurd te worden op onze Helge. Die blijkt vandaag echter een sta-in-de-weg voor alle in Geel-Blauw gehulde tegenstanders.
Ook in de tweede helft nemen onze jongens na een minuut of tien het heft weer in handen en wordt er van achteruit zeer verzorgd opgebouwd en weten wij keer op keer voetballend het middenveld te bereiken. Ons middenveld voetbalt sterk maar zoekt iets te vaak en te snel onze voorhoede waardoor we steeds net niet in scoringspositie weten te komen. Wederom vlak voor het einde van de helft gebeurt het wederom. Een snelle ingooi van Nigel op Jayden, een mooie passeerbeweging van Jayden en een vuurpijl van de sloffen van Jayden. Van ruim 25 meter en van een onmogelijk lijkende hoek schiet Jayden de bal over verdediging en keeper in de kruising: 3-0 GVAV JO13-1!! In de blessuretijd probeert Rowen eerst op Zidane-wijze zijn tegenstander te passeren (wat mislukt), waarna hij een paar minuten later een heerlijke pass van Alain ontvangt en een wat simpelere beweging uitvoert die veel effectiever blijkt. Rowen omspeelt zijn directe tegenstander en legt terug op Ian die zich niet bedenkt en met een gericht schot de eindstand op 't bord zet: 4-0 GVAV JO13-1!!

Onze jongens waren zeker de bovenliggende partij maar 4-0 is niet de juiste afspiegeling van de wedstrijd van vandaag. Maar na 9-1 in de jeugdcup en 4-0 tegen LAC Frisia JO13-1 zijn wij weer helemaal terug waar we eerder dit seizoen mee begonnen waren: Met verzorgd voetbal wedstrijden winnen, veel leren en er een fantastisch seizoen van maken. Na de wedstrijd kwam ook nog het goede nieuws dat de sponsorkleding allemaal besteld is en wellicht al voor de wedstrijd tegen Schalkhaar aanwezig zal zijn!

Wij willen uiteraard LAC Frisia 1883 JO13-1 bedanken voor de mooie pot, de scheidsrechter bedanken voor het zeer goede fluiten, meneer (en leider) Bouwman bedanken voor het goede vlaggen en de vele aanwezige supporters voor het aanmoedigen van onze jongens!

Volgende week wacht weer een interessante wedstrijd: Schalkhaar heeft evenveel verliespunten als onze jongens en zal om 1030u gastheer zijn van de volgende ronde in de tweede divisie.

GVAV JO13-1 – LAC FRISIA 1883 JO13-1          4 – 0 (2 – 0)
Scoreverloop: 27. Victor 1-0, 30. Ian 2-0, 51. Jayden 3-0, 60. Ian 4-0
Toeschouwers: 62.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Aaron (45. Mardo), Victor, Romano, Jeroen, Tygene, Jhaz (39. Alain), Ian, Nigel, Chavier (42. Jayden), Bob (35. Rowen)