GVAV JO13-1 speelt matig maar wint met 0-1 bij Flevo Boys JO13-1

5 november 2016 10:30

Scheidsrechter

Wiltens, K.

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

05-11-2016 - GVAV JO13-1 heeft op het kunstgras in Emmeloord, in een wedstrijd waarin vooral verkeerde keuzes werden gemaakt en onzuiver/onrustig werd gespeeld, met een miniem verschil gewonnen van Flevo Boys JO13-1.

De vroege goal van Rowen leek de basis voor een mooie voetbalwedstrijd van onze blauwhemden maar bleek het hoogtepunt van de gehele wedstrijd. Zowel GVAV als Flevo Boys hadden moeite om met verzorgd of opportunistisch voetbal de overkant te bereiken en zodoende werden er verder amper kansen gecreëerd.

VOORAF
Flevo Boys is een gerenommeerde amateurvereniging waarvan het vlaggenschip al ruim 20 jaar uitkomt in de Hoofdklasse van het amateurvoetbal. Het prachtige hoofdveld is iedere zaterdag weer het toneel van wedstrijden op niveau van het eerste elftal en/of de vele jeugdteams die op landelijk niveau acteren. De JO19-1 en JO13-1 strijden dit jaar tegen degradatie terwijl de JO17-1 en JO15-1 juist om promotie de degens kruisen met hun tegenstanders. Reservekeeper van Ajax Diederik Boer is als jeugdspeler ooit doorgebroken via de jeugdopleiding van Flevo Boys.

De JO13-1 van Flevo Boys heeft een zwaar seizoen. De website en facebookpagina van onze tegenstanders tonen direct aan dat het er professioneel aan toe gaat maar doordat er onder andere zeven! eerstejaars spelers in de selectie zitten delven ze dit seizoen iets te vaak het onderspit in de competitiewedstrijden.

Onze jongens hebben het na de goede start in de competitie nu wat moeilijker. Niet alleen zijn de uitslagen (en punten) minder dan in de openingswedstrijden, ook lijkt het voetbal op 't moment allemaal iets stroever te gaan. De intentie is goed, de werklust is goed en de kameraadschap is aanwezig maar de keuzes lijken wat vaker net verkeerd uit te pakken. Willem en zijn mannen snakken weer even naar een overwinning om hiermee weer een mooie 'reeks' te starten.

Na de verschillende sponsorkleding en -schoenen te hebben gekregen, was het afgelopen week weer raak voor onze JO13-1. Leider Redmer heeft prachtige GVAV tassen voor onze jongens geregeld.

1e HELFT
De start van de wedstrijd is meer dan hoopgevend. GVAV komt feller uit de startblokken en vooral onze eerstejaars Alain en Rowen laten duidelijk zien dat zij naar Emmeloord zijn gereisd om drie punten op te halen. In de vijfde minuut staan ook deze twee jongens aan de basis van de eerste kans van de wedstrijd. Alain verovert de bal op 't middenveld en vindt Jayden vlak naast hem. Jayden ziet de kans schoon om met een splijtende pass Rowen weg te sturen die eerst zijn tegenstander afschudt en daarna beheerst de bal in de verre hoek schuift: 0-1 GVAV JO13-1! Flevo Boys is zichtbaar aangeslagen en onze jongens ruiken de eerste competitie-overwinning sinds Frisia eind september werd verslagen. In de 10e minuut is een corner van onze tegenstander het eerste wapenfeit van Flevo Boys JO13-1 maar deze wordt door onze verdediging netjes onschadelijk gemaakt.
Na 10 minuten lijkt echter de angel uit het GVAV spel. Er wordt slordig gespeeld en zowel wij als onze tegenstanders grossieren vooral in balverlies en onzuivere passes. Geen speler op 't veld gooit er met de pet naar maar het lukt aan beide kanten gewoon niet. Er valt tot de laatste minuut van de eerste helft geen kans te noteren. Met een wat gelukkig verkregen vrije trap weet onze specialist Jeroen nog wel de paal te raken (waarna Alain net overschiet) maar dit blijkt na de openingsgoal van Rowen het enige wapenfeit van de eerste helft.

2e HELFT
De tweede helft blijkt helaas een kopie van de eerste helft waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Flevo Boys meer lef toont dan onze jongens en hierdoor ook meer aanspraak maakt op de gelijkmaker dan wij op de 2-0. De wedstrijd speelt zich in de tweede helft voornamelijk af in een groot blok rond de middencirkel. Er zijn veel (overigens sportieve) duels die vooral leiden tot onzorgvuldigheid aan beide kanten. Waar wij in de eerste helft bloed roken, zijn het nu de jongens van Flevo Boys JO13-1 en hun aanwezige aanhang die door hebben dat er punten te verdienen zijn. Onze verdedigende middenvelders en achterhoede zijn er gelukkig steeds net op tijd bij om te voorkomen dat keeper Helge het moeilijk krijgt. Met de inbreng van Bob, Aaron, Mardo en Jhaz verandert er verder weinig aan het spelbeeld. In de laatste minuten is het nog even billenknijpen met twee vrije trappen van Flevo Boys JO13-1 maar als deze allebei naast de goal gaan, weet Willem dat er vandaag misschien niet goed gevoetbald is maar dat hij met zijn mannen wel drie belangrijke punten meeneemt naar Groningen!

Wij willen uiteraard tegenstander Flevo Boys JO13-1 bedanken voor de gastvrijheid en spannende wedstrijd, de jonge scheidsrechter Wiltens bedanken voor het fluiten, meneer Parlayan bedanken voor het goede vlaggen en de aanwezige supporters voor het rijden naar Emmeloord en aanmoedigen van onze jongens!

Aanstaande zaterdag spelen we om 1100u thuis tegen koploper en profclub Cambuur Leeuwarden JO13-1. Voor deze wedstrijd willen we uiteraard iedereen uitnodigen om onze jongens te komen aanmoedigen!

FLEVO BOYS JO13-1 – GVAV JO13-1          0 – 1 (0 – 1)
Scoreverloop: 5. Rowen 0-1
Toeschouwers: 48.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Nigel (50. Mardo), Victor, Romano, Jeroen, Tygene (50. Jhaz), Alain, Jayden, Chavier (38. Bob),  Ian, Rowen (41. Aaron)