GVAV JO13-1 wint oefenwedstrijd vrij eenvoudig met 6-1 van hoofdklasser Achilles 1894 JO13-1

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

6 - 1

Achilles 1894 D1

26 september 2016 18:00

Henk Gorter (clubscheidsrechter)

Opstelling

26-09-2016 - GVAV JO13-1 heeft in een oefenwedstrijd tegen Achilles 1894 JO13-1 laten zien dat er toch wel een niveauverschil zit tussen de 2e divisie en de hoofdklasse. Tegen een goed voetballend en vol met 1e jaars talenten spelend Achilles 1894 wonnen onze jongens vrij eenvoudig met 6-1.

Door de vele oefenwedstrijden heeft Willem de mogelijkheid om ook getalenteerde jongens uit de JO13-2, JO13-3 en JO11-1 al te laten ruiken aan het niveau van de JO13-1. Ditmaal was keeper Rick Dijkman uit JO13-3 uitgenodigd om zijn kunsten te vertonen en dit deed hij grotendeels met verve!

VOORAF
Achilles 1894 is één van de bekendste en meest succesvolle verenigingen van Noord-Nederland. In 2000 werden zij onder leiding van trainer Ron Jans algeheel amateurkampioen van Nederland. Daarnaast hebben zij één van de mooiste clublogo's van Nederland; een logo dat veel overeenkomsten heeft met een ander bekend voetballogo in Nederland.

De jeugd (selectie-)teams van Achilles spelen bijna allemaal in de landelijke divisies. De JO13-1 is daarin helaas een uitzondering met een deelname in de hoofdklasse. Een deelname die dit seizoen ook nog niet gepaard gaat met goede uitslagen maar daar staat tegenover dat er wel getracht wordt verzorgd te voetballen en dat er meerdere 1e jaars spelers in de JO13-1 uitkomen.

Onze jongens hebben een zeer goede week achter de rug met een ruime overwinning op HZVV in de Jeugdcup en een goede doch ietwat geflatteerde overwinning op Frisia in de competitie.  De 13 goals voor en slechts 1 tegen geven ook goed weer dat er momenteel met goed en aanvallend voetbal de tegenstanders worden bespeeld.

Met belangrijke wedstrijden in de komende week voor de boeg (Schalkhaar in de competitie en stadsgenoot Be Quick 1887 in de Jeugdcup) is het voor onze jongens zaak om vandaag het niveau van de laatste wedstrijden te continueren en er zelfs meer vastigheden in te slijpen.

1e HELFT
Met Rick uit de JO13-3 in de goal, sterkhouders Helge, Victor, Jeroen en Tygene op de bank en Alain afwezig vanwege meetrainen met FC Groningen startten onze jongens toch zeer voortvarend. Net als in de afgelopen weken laat iedereen zien dat er geen grote verschillen zitten tussen de spelers onderling en dat trainer Willem alle wedstrijden een luxeprobleem heeft.
Binnen twee minuten valt de eerste kans te noteren. Een corner valt precies op het hoofd van Ian maar deze kopbal mist de precisie. Bij de tweede corner is het vervolgens wel raak. Iedereen mist de indraaiende corner van Jayden waardoor in de vierde minuut de eerste bal over de doellijn rolt: 1-0 GVAV JO13-1!! Daarna volgen twee gevaarlijke voorzetten van Nigel; de eerste wordt nog gemist maar bij de tweede voorzet weet Rowen raad met de buitenkans en schiet hij vanaf de 16-meter langs de keeper: 2-0 GVAV JO13-1!! De derde goal had veel weg van de tweede goal, nu echter met een andere hoofd- en bijrolspeler. Bob legt netjes af op Jayden die op zijn beurt van randje 16 de keeper van Achilles 1894 JO13-1 verschalkt: 3-0 GVAV JO13-1!! Net bekomen van deze goal mag Ian aanleggen voor een vrije trap en lijkt hij de bal voorlangs te schieten. Aaron ziet echter achter alle spelers zijn kans schoon om de bal van net naast de palen naar net binnen de palen te promoveren en maakt hiermee de vierde van de avond: 4-0 GVAV JO13-1!! Na een afgekeurde goal van Rowen en een prachtige actie met Bob (en uiteindelijk de Achilles 1894 keeper) als eindstation is het slotakkoord van de tweede helft voor Mardo. Een goed genomen corner van assistenkoning Bob weet hij goed op waarde te schatten en knikt Mardo tegen de touwen: 5-0 GVAV JO13-1!!

2e HELFT
Het is dit seizoen moeilijk om de zwakke punten van GVAV JO13-1 bloot te leggen. De offday en hierdoor terechte verlieswedstrijd tegen Drachtster Boys was er één maar ook de tweede helft in een aantal van de oefenwedstrijden mag genoemd worden. Dit ligt zeker niet aan de wissels maar mijns inziens meer aan het vergeten te blijven voetballen van het gehele team. Ook deze wedstrijd was hier weer een voorbeeld van.
Een paar minuten na een mooi genomen vrije trap van Rowen komt GVAV voor 't eerst echt in de problemen. De verder zeer goed keepende Rick uit de JO13-3 probeert de spits uit te spelen en schiet wat ongelukkig het leer tegen de schenen van de spits aan. De bal rolt tergend langzaam over onze doellijn waardoor de tegengoal een feit is: 5-1 Achilles 1894 JO13-1. Er volgen nog wat kansen voor o.a. Bob, Jeroen en Chav maar het is wachten tot de laatste minuut voor het hoogtepunt van de avond. Een goed en hard geschoten voorzet van Aaron wordt op onnavolgbare wijze gecontroleerd door alleskunner Tygene die vervolgens de Achilles 1894 keeper kansloos laat met een schot in het dak van het doel: 6-1 GVAV JO13-1!!

Wederom een goede uitslag waardoor er in zeven dagen (maandag - zaterdag - maandag) drie keer is gespeeld, drie keer is gewonnen en er in totaal negentien keer is gescoord en slechts twee tegendoelpunten zijn toegestaan. Indrukwekkende cijfers! Kanttekening is dat er van de negentien doelpunten, veertien doelpunten in de eerste helft zijn gescoord en slechts vijf in de tweede helft.

Wij willen uiteraard Achilles 1894 JO13-1 bedanken voor de oefenwedstrijd en veel succes wensen in de rest van het seizoen, meneer Casier bedanken voor het goede vlaggen, clubman Henk Gorter voor het goede fluiten en het voor een oefenwedstrijd hoge aantal supporters voor het aanmoedigen.

Wellicht is het wat veel gevraagd maar we willen uiteraard iedereen welkom heten om onze JO13-1 a.s. zaterdag om 1030u 's ochtends uit te nodigen bij Schalkhaar (Deventer). Wederom een belangrijke wedstrijd voor onze jongens!

GVAV JO13-1 – ACHILLES 1894 JO13-1   6-1 (5-0)

Scoreverloop: 4. Jayden 1-0. 9. Rowen 2-0. 17. Jayden 3-0. 19. Aaron 4-0. 30. Mardo 5-0. 39. Achilles 1894 JO13-1 5-1. 60. Tygene 6-1
Toeschouwers: 44
Opstelling GVAV JO13-1: Rick (JO13-3), Aaron, Romano (40. Victor), Mardo, Jhaz, Ian (40. Tygene), Nigel, Jayden (40. Jeroen), Rowen, Chavier, Bob