GVAV JO13-1 wint wederom oefenwedstrijd (0-1) van SV Bedum JO13-1

0 - 1

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

17 december 2016 9:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

17-12-2016 - Net als in de laatste wedstrijd tegen ASV Dronten JO13-1 wisten onze jongens ook in de één-na-laatste (oefen-)wedstrijd voor de winterstop tegen SV Bedum JO13-1 de zogeheten 'nul' te houden en zelf wel te scoren.

Waar tegenstander SV Bedum in de eerste helft meer balbezit had, waren het onze jongens die in de tweede helft lieten zien waarom zij een divisie hoger spelen. Vlak voor tijd beloonde Ian deze bovenliggendheid met de winnende treffer.

VOORAF
SV Bedum is geen onbekende meer voor onze jongens. In de Indoor Soccer Cup verloor één van onze teams anderhalve week geleden nog van één van hun teams en in het begin van het seizoen oefenden wij ook nog op een zonnige zomeravond tegen de paarshemden uit Bedum. In deze wedstrijd waarin aan beide kanten een aantal basisspelers misten wonnen wij met 1-2 van SV Bedum JO13-1.

Waar tijdens de eerste onderlinge oefenwedstrijd nog maar één competitiewedstrijd was gespeeld, kunnen we nu veel beter zeggen hoe de teams bezig zijn in het lopende seizoen. Tegenstander SV Bedum heeft een prima seizoen en staat momenteel knap derde in de 3e divisie. Een kanttekening is de vorm van november en december; Winsum werd nog wel verslagen maar tegen de vier andere ploegen uit de top-vijf vv Heerenveen, Hoogezand, Olde Veste en Heerenveense Boys werd helaas verloren of gelijkgespeeld. vv Heerenveen lijkt het kampioenschap inmiddels niet meer uit handen te kunnen geven met een voorsprong van inmiddels 13 punten.

Onze jongens hebben ook een goede start geen goed vervolg kunnen geven in de competitie. Onze oktober- en novembermaand kenden teveel (nipte) nederlagen tegen directe concurrenten waardoor een vooraf ingeschatte top-vijf positie (nog) niet behaald is. Door de overwinning tegen rode lantaarndrager ASV Dronten van afgelopen weekend is de achterstand op nummer vijf FC Emmen wel teruggelopen naar twee punten.
Nadat vorige week Jhaz al de griep te pakken had, is het deze week de beurt voor Alain. Hij bleek vandaag ook niet fit genoeg om de oefenwedstrijd mee te kunnen pikken.

1e HELFT
Het is direct duidelijk waarom SV Bedum JO13-1 dit seizoen goed presteert. Niet alleen beschikken zij over een fysiek goede ploeg, ook spelen zij verzorgd voetbal; positioneel staan zij goed en ballen worden strak en over de grond van speler naar speler verplaatst. In de eerste helft heeft tegenstander SV Bedum JO13-1 ook meer de bal dan wij, zonder dat ze echt gevaarlijk worden. Dit komt ook deels door de nieuwe GVAV formatie met vier verdedigers. Jeroen laat zich meer en meer als een echte leider gelden; hij coacht zijn medespelers op een hele positieve manier, wint zelf praktisch alle duels en zorgt voor heel veel rust in de opbouw van achteruit. Waar normaliter Victor naast Jeroen staat, is het vandaag alleskunner Romano die de linkercentrale positie voor zijn rekening neemt. Dit op een foutloze manier. Rustig aan de bal, sterk in de duels en loepzuivere passing zijn vandaag drie kenmerken die netjes kunnen worden afgestreept door Romano.
Omdat SV Bedum het verzorgde voetbal en balbezit niet kan vertalen naar kansen is de eerste echte kans voor onze blauwhemden. Eerst wordt de vrije trap van Jeroen nog tegengehouden, daarna wordt de daaropvolgende hoekschop nog goed weggewerkt maar het is het schot van Rowen een minuut later dat de meegereisde vroege vogels wakker maakt. De lat buigt maar barst niet en ook de rebound kopbal van Jayden gaat net over.
Een mooie dubbele één-twee vlak voor het rustsignaal van de eerstejaars Mardo en Rowen krijgt helaas niet de voorzet die de dubbele één-twee verdient en in de laatste minuut heeft het schot van Jayden niet genoeg power om de sterke Bedummer keeper te verschalken.

2e HELFT
Met Victor, Nigel en Ian als invallers in de tweede helft is het duidelijk dat GVAV in de tweede helft niet alleen achterin de poorten dicht wil houden maar ze voorin ook wil openbreken. Ian en Nigel vliegen met hun puntgave techniek langs hun tegenstanders en zijn zodoende een ware plaag voor de Bedummer defensie. Ondanks dat sommige wedstrijden en het aantal punten ander doen vermoeden, heeft GVAV JO13-1 een heel compleet team. Van de keeper via de drie linies naar de wissels: Wij hebben gewoon een hele goede selectie die ook goed met elkaar wil en kan samenwerken.
Achterin geven we in de tweede helft niets weg en voorin hebben we een aantal kansen. Ondanks een sterkere tweede dan eerste helft is de grootste kans voor SV Bedum wel in de tweede helft: SV Bedum JO13-1 wordt met wat geluk voor ons door de verder zeer goed fluitende scheidsrechter afgefloten door een eerder gemaakte overtreding waar 'voordeel' meer op zijn plaats en gunstiger was geweest voor onze tegenstanders. Het lijkt er zodoende op dat we tevreden moeten zijn met een prima wedstrijd en een gelijkspel tegen een prima tegenstander. Echter is het de man van de tweede helft die anders besluit. Na een helft vol goede acties en dito voorzetten/samenspel, is Ian twee minuten voor tijd de meest attente speler wanneer een vrije trap (met het nodige geluk) wordt verlengd door de knie van Jayden. Met de stoïcijnse uitstraling die we van Ian gewend zijn, weet hij de buitenkans direct te promoveren tot het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1 GVAV JO13-1! Niet veel later fluit de scheidsrechter voor 't laatst en winnen wij voor de tweede keer op rij en houden we voor de tweede keer op rij de 'nul'. Na de winst van vorige week op Dronten, de overwinning van vandaag op SV Bedum en de laatste wedstrijd volgende week tegen ZFC Zuidlaren kunnen we niet met een goed maar met een heel goed gevoel de winterstop in gaan.

Trainer Willem straalde ondanks het vroege opstaan op de zaterdag van oor tot oor en was ook tevreden over de volwassenheid van zijn nog jeugdige spelers. Hij koos er vandaag voor om de warming-up door de jongens zelf in te vullen en heeft de gehele wedstrijd - zij het als inspirerend trainer met moeite - niet zijn jongens gecoacht.

Trainer Willem trots

Wij willen uiteraard SV Bedum bedanken voor hun gastvrijheid en de leuke wedstrijd, onze jongens feliciteren met de overwinning, ouders Bouwman en Schrage bedanken voor het goede vlaggen, de verschillende ouders bedanken voor het rijden op het toch wel vroege tijdstip en de scheidsrechter voor het goede fluiten.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2016. Op Sportpark Kardinge verwelkomen wij om 1100u 's ochtends Hoofdklasser ZFC Zuidlaren JO13-1.

SV BEDUM JO13-1 – GVAV JO13-1    0-1 (0-0)
Scoreverloop: 58. Ian 0-1
Toeschouwers: 35.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Aaron, Jeroen, Romano, Mardo, Tygene (30. Victor), Jhaz (50. Tygene), Bob (50. Chav), Chavier (30. Nigel), Jayden (30. Ian), Rowen (50. Jayden)