GVAV JO13-1 gaat met een 0-2 overwinning op Dronten JO13-1 de winterstop in

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e divisie D

10 december 2016 11:00

Schreurs, H.

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

03-12-2016 - De laatste en inmiddels belangrijke wedstrijd voor de winterstop is door onze jongens in een terechte 0-2 overwinning geëindigd. Op het Burgemeester Dekker Sportpark wist Jayden zowel in de eerste als in de tweede helft het net te vinden.

Door deze overwinning schurken wij weer tegen de top5 aan en kunnen we met een positief gevoel de kerstperiode en het nieuwe jaar gaan vieren. Trainer Willem is al helemaal bezig met het verder finetunen van de GVAV-machine die in de tweede seizoenshelft van zich zal doen spreken!

VOORAF
Net als eerdere tegenstanders SV Urk en Flevo Boys komt ook tegenstander van vandaag ASV Dronten uit Flevoland. Met maar liefst 129 kilometer afstand vanuit Groningen is het voor onze jongens veruit de verste uitwedstrijd van het seizoen. Het vlaggenschip is afgelopen seizoen naar de Senioren Hoofdklasse gepromoveerd en de (selectie-) jeugdteams spelen op de JO15-1 na allemaal in de landelijke divisies. Seizoen 2016-2017 lijkt echter geen topseizoen voor de groen-witten uit Dronten; het eerste elftal en de landelijke jeugdteams staan allemaal op of in de buurt van degradatieplaatsen. De grootte van de club, het prachtige sportpark en de manier waarop er door de club naar buiten wordt getreden op een wedstrijddag doen vermoeden dat dit slechts een tijdelijk dalletje betreft en er snel weer omhoog gekeken kan worden. Wat uiteraard genoemd mag worden is een wel heel bekend exponent van de Dronter jeugdopleiding: Hakim Ziyech maakte als D-pupil in 2004 de overstap naar SC Heerenveen.

ASV Dronten JO13-1 kent een zwaar seizoen in de 2e divisie D. Waar wij onze mindere uitslagen weten af te wisselen met overwinningen, staat ASV Dronten te vaak met lege handen bij het laatste fluitsignaal. Een (zeker voor hen) sailliant detail is dat de behaalde punten bijna volledig werden behaald in de derby's tegen SV Urk (gelijkspel) en Flevo Boys (2-1 overwinning). De goede warming-up en het prima veldspel in grote delen van de wedstrijd lieten ook zien dat ASV Dronten zeker nog punten zal gaan halen dit seizoen.

GVAV JO13-1 snakt naar de winterstop. Een zeer goed begin van het seizoen weet maar geen vervolg te krijgen in de competitie, jeugdcup en oefenwedstrijden. Verschillende formaties zijn de revue gepasseerd, er wordt heel hard getraind, in delen van wedstrijden wordt er gewoon heel goed gevoetbald maar er blijven te weinig punten aan de strijkstok kleven. Afgelopen woensdag werd er met ruime cijfers gewonnen van Be Quick 1887 JO13-1 in de Indoor Soccer Cup en dat is wellicht wel precies wat onze jongens nodig hebben om het weer te kunnen herhalen: Succes.
Na een korte afwezigheid vanwege een blessure meldde Mardo zich vandaag ook weer bij de selectie. Helaas is Jhaz al de gehele week gevloerd door de griep en mist hij de wedstrijd van vandaag.

1e HELFT
Op een echte (koude en natte) herfstdag fluit scheidsrechter Schreurs om 11u 's ochtends om de wedstrijd voor het eerst aan te vangen. De boodschap van onze jongens is direct duidelijk: Wij willen winnen en we hebben hier gezonde vechtlust voor over. Alain is hier als jongste van het stel een mooi voorbeeld van. Hij wil alle duels winnen, heeft een over-mijn-lijk mentaliteit en weet hiermee ook zijn medespelers aan te steken om vol voor de bal te gaan vanaf minuut één. Als we na een goede Dronter aanval van links in de counter via Alain bij Jayden uitkomen, kan laatstgenoemde één-op-één op de keeper af. Onze normaal zo trefzekere spits kiest helaas net te snel eieren voor zijn geld en schiet tegen de keeper aan.
Van de vijfde tot en met de vijftiende minuut is het vooral een steekspel op het middenveld. ASV Dronten komt voetballend wat makkelijker voorin maar vindt daar het zeer sterke duo Jeroen en Victor geflankeerd door eerstejaars Aaron en Rowen en GVAV is fysiek sterk maar wat onstuimiger op het middenveld maar heeft daarentegen met Ian, Jayden en Nigel wel een hele gevaarlijke voorhoede voor hen staan. Tot echte kansen leidt het niet aan beide kanten.
In de 18e minuut laat Ian zien niet alleen sterk te zijn in zijn eigen acties maar lanceert hij vanuit de draai Jayden voor de tweede maal richting de keeper. Geleerd van het eerste moment wacht Jayden tot de keeper uitkomt en stift hij genadeloos de openingsgoal over hem heen: 0-1 GVAV JO13-1! Een paar minuten later danst Nigel langs zijn man maar komt hij net niet goed voor de goal uit waardoor de hoek te moeilijk blijkt om de keeper twee keer in kort tijdsbestek te verschalken. De acties van Dronten blijven beperkt tot buiten ons zestienmeter gebied waar Jeroen zijn duels relatief makkelijk wint en Victor met zijn inmiddels bekende tackle bal (en soms tegenstander) naar de zijlijn dirigeert. Vlak voor rust lijken we comfortabel te kunnen rusten maar de lob van Jayden wordt net vanuit buitenspelpositie gestart waardoor de scheidsrechter niets anders kan doen dan affluiten voor dit tweede hoogstandje.

2e HELFT
Verdeeld over de tweede helft komen Romano, Chavier en Mardo het team versterken. Na eerst een gevaarlijke vrije trap te hebben voorgegeven weet Alain in de vijfde minuut met een lange en splijtende pass Aaron te vinden die de bal in één keer neerlegt op Jayden. Jaydens schot wordt maar net geblokt door de meegesnelde verdediger van Dronten JO13-1. In de daaropvolgende minuten zijn het onze tegenstanders die nog wel even wakker zullen liggen van een tweetal 'hachelijke' momenten. Eerst valt een scrimmage voor de voeten van Jeroen die het leer naar voren ramt en een paar minuten later valt een vrije trap via de voeten van Helge weer het vijfmetergebied in maar is Victor er als de kippen bij om erger te voorkomen.
Na deze kans doet GVAV de deur definitief dicht. Een vrije trap wordt door de ASV Dronten JO13-1 keeper wel tegengehouden maar niet goed genoeg weggewerkt waarna Jayden wel weet wat hij met zo'n kans moet doen: 0-2 GVAV JO13-1! Na deze tweede treffer blijft GVAV de bovenliggende partij maar staat is de eindpass steeds net niet goed genoeg en staat het vizier ook niet op scherp. Zo schiet Chavier na een zeer goede vooractie voorlangs en weet Ian zijn tegenstander wel vaak te kijk te zetten maar mist de vervolgactie net de precisie om een derde doelpunt op het scorebord te zetten.

Een terechte overwinning en met een positief gevoel de winterstop in!

Wij willen tegenstander ASV Dronten bedanken voor hun gastvrijheid en de felle doch faire wedstrijd, scheidsrechter Schreure bedanken voor het goede fluiten, vader Bouwman bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het rijden en aanmoedigen van onze jongens.

Pas over zeven weken zal de volgende competitiewedstrijd zich weer aandienen; tegenstander van de openingswedstrijd Quick '20 komt dan ook de tweede seizoenshelft aftrappen. Ditmaal op Sportpark Kardinge waar wij uiteraard iedereen weer van harte verwelkomen om onze jongens aan te moedigen!

ASV DRONTEN JO13-1 – GVAV JO13-1    0-2 (0-1)
Scoreverloop: 18. Jayden 0-1, 43. Jayden 0-2
Toeschouwers: 35.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Aaron (44. Chavier), Jeroen, Victor, Rowen (49. Mardo), Tygene, Alain, Bob, Nigel (30. Romano), Jayden (53. Nigel), Ian