GVAV JO13-1 verliest eerste (oefen-)wedstrijd van 2017 met 1-0 bij HFC '15

1 - 0

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

14 januari 2017 9:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

14-01-2017 - De eerste wedstrijd van 2017 is in een weinig spannende wedstrijd met 1-0 verloren. Waar eerder in het seizoen twee keer werd gewonnen van een derdedivisionist was ditmaal een één klasse lager spelend HFC '15 met minieme cijfers te sterk voor onze jongens.

Binnen twee minuten scoorde HFC '15 de enige goal van de wedstrijd en vervolgens waren het vooral de verdedigende linies die aan beide kanten hun werk naar behoren uitoefenden. Uiteraard heeft deze wedstrijd wel bijgedragen om er over twee weken in de competitie tegen Quick '20 o.13 weer te staan!

Welkom bij HFC '15

VOORAF
Tegenstander HFC '15 is een fusie van - al veel langer bestaande - Hoogkerker verenigingen in een nieuw en goed passend jasje. Zaterdagclub CSVH, zondagvereniging VV Hoogkerk en combinatie jeugdvereniging SJO De Held hebben halverweg 2015 de handen ineen geslagen en een nieuwe zeer hoopgevende club opgericht.
Het JO13-1 team van HFC '15 is het hoogstspelend team van de club. In de sterke derde divisie presteren zij naar behoren; zesmaal werd er gewonnen, eenmaal werd er gelijkgespeeld en ook zesmaal werd er verloren (6-1-6). De laatste drie wedstrijden voor de winterstop werden allemaal gewonnen!

Onze jongens zijn 2016 ook goed geëindigd met onder andere overwinningen op ASV Dronten, SV Bedum en ZFC Zuidlaren. Afgelopen weekend werd een klein toernooi met Bedum en Grootegast door het slechte weer helaas afgelast waardoor de wedstrijd van vandaag letterlijk en figuurlijk het ijs moest gaan breken in 2017. Over twee weken wordt de competitie hervat tegen Quick '20 waar we de allereerste wedstrijd van het seizoen met 0-1 wonnen.

Vandaag misten we door vakantie en/of griep Aaron, Alain en Helge. Als vervanger voor keeper Helge hadden we vandaag een ander talent tussen de palen staan: Daan Meijer stond als een leeuw het GVAV doel te verdedigen.

1e HELFT
Op een zeer vroege en koude ochtend wil je vooral goed uit de startblokken komen en zo geschiedde. Echter niet voor onze maar voor hun jongens. Eerst wordt een goede voorzet over rechts over geschoten door hun spits en na onoplettendheid van ons bij een vrije trap van HFC '15 JO13-1 kunnen onze tegenstanders wederom over de zijkant doorkomen, de bal voorgeven, op doel schieten én de rebound binnen tikken: 1-0 HFC '15 JO13-1. Zoals wel vaker dit seizoen geen alertheid bij het begin en hierdoor een vroege achterstand.
Na deze vroege tegentreffer zijn het gelukkig weer de blauwhemden die de wedstrijd voetballend naar zich toetrekken. Het is goed te zien dat er afspraken zijn gemaakt en dat er voetballend voor een oplossing moet worden gezorgd. Geen lange ballen maar spel over de grond. Onder leiding van Romano (en uiteraard capitano Victor) staat de achterhoede weer als een huis en heeft keeper Daan weinig te doen.
Voorin is de wil aanwezig om kansen te creëren maar mist de stootkracht om de fysiek maar ook voetballend sterke verdediging van HFC '15 JO13-1 te verschalken. Ian heeft bij twee schoten het vizier net niet scherp genoeg, Jayden schiet net naast en een aantal keren is slordigheid de reden dat een goede aanval niet tot een kans leidt. GVAV is de eerste helft beter maar gaat wel met een 1-0 (achter-)stand rusten.

2e HELFT
Met Jeroen en Nigel binnen de lijnen voor Mardo en Tygene hervatten we de wedstrijd. De tweede helft is veel meer gelijkopgaand dan de eerste helft zonder dat beide ploegen meer dan speldenprikjes kunnen uitdelen. Een zeer goede pass van Romano op Jayden wordt door laatstgenoemde niet gericht genoeg geschoten waardoor de keeper van HFC '15 JO13-1 redding kan brengen.
Mardo en Tygene komen een kwartier voor tijd weer het veld in en vervangen Rowen en Bob. Ook de laatste vijftien minuten is er de juiste intentie (vertrouwen) maar niet altijd de juiste keuze (betrouwbaar) waardoor HFC '15 uiteindelijk redelijk makkelijk op de been blijft in de tweede helft.

Zeker geen slechte wedstrijd maar ook zeker niet genoeg om ploegen in een lagere divisie van ons af te schudden. Behalve dat wij beter hadden kunnen voetballen, is het uiteraard ook tegenstander HFC '15 die de credits verdient; fysiek goede ploeg met de juiste wil om te voetballen. Moeten we zeker nog een keer tegen oefenen!

Trainer Willem zag weer genoeg sterke en verbeterpunten om verder op te bouwen. Voor een eerste wedstrijd van het jaar (en vooral een aantal weken zonder echte training) stond de verdediging zeer sterk, zaten de koppen positief erop en werd er bij vlagen prima gevoetbald. Wel is er de kanttekening dat het niveau weer omhoog moet om er in de competitie straks weer te staan.

Wij willen uiteraard HFC '15 feliciteren met hun overwinning en bedanken voor hun gastvrijheid en de leuke wedstrijd, vader Bouwman bedanken voor het goede vlaggen, de verschillende ouders bedanken voor het rijden op het toch wel vroege tijdstip en de HFC '15 scheidsrechter voor het goede fluiten.

Volgende week spelen we nog een oefenwedstrijd; nummer twee uit de derde divisie Hoogezand zal dan de tegenstander zijn van onze blauwhemden.

HFC '15 JO13-1 – GVAV JO13-1    1-0 (0-0)
Scoreverloop: 2. HFC '15 1-0
Toeschouwers: 27.
Opstelling GVAV JO13-1: Daan, Mardo (30. Jeroen), Victor, Romano, Rowen (45. Mardo), Tygene (30. Nigel), Jhaz, Bob (45. Tygene), Chavier, Jayden, Ian