GVAV JO13-1 verliest slordige wedstrijd met 1-0 van FC Groningen JO13-2

26 november 2016 10:30

Scheidsrechter

Dekker, G.

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

15-10-2016 - GVAV JO13-1 heeft op het hoofdveld van vv Wildervank het onderspit gedolven tegen de eerstejaars van FC Groningen. In een vooral slordige wedstrijd van onze blauwhemden was de openingstreffer in de 15e minuut genoeg om de drie punten aan de plaatselijke profclub te gunnen.

In de tweede helft werden er meer mouwen opgestroopt en waren Tygene en Aaron heel dicht bij de gelijkmaker maar was een punt pakken gezien het spelbeeld ook wel iets te veel van het goede geweest.

VOORAF
FC Groningen is natuurlijk de club waar veel van onze jongens, ouders en supporters al sinds jaar en dag fan van zijn. Het groen-witte hart brengt veel van ons in 't weekend naar het Noordlease Stadion en wedstrijden tegen de jeugdteams van FC Groningen worden als de hoogtepunten van het seizoen beschouwd. Daarnaast is het natuurlijk bij iedereen bekend dat FC Groningen ooit (1971) ontstaan/opgericht is vanuit onze club GVAV.

De jeugdopleiding van FC Groningen is er één met een mooie staat van dienst. Waar in 't (verre) verleden al de broers Koeman en Arjen Robben doorbraken, zijn ook de broertjes Bacuna voorbeelden van het succesvol opleiden van voetbaltalent. In de huidige jeugdopleiding zijn er ook weer verschillende spelers geselecteerd voor de (jeugd) Nederlands Elftallen.

FC Groningen JO13-2 was vorig seizoen tot de laatste wedstrijd kanshebber voor de titel in de 2e divisie maar ziet dit seizoen profclubs Cambuur Leeuwarden en Go Ahead Eagles redelijk uitlopen. Daar staat tegenover dat er een paar mooie wedstrijden al zijn gespeeld en zeker in de laatste periode ook goede uitslagen in de competitie, jeugdcup en beker zijn behaald.

Onze jongens eindigen de laatste tijd vaak aan de verkeerde kant van de score en hebben een hele reeks wedstrijden tegen profclubs (FC Emmen JO13-2, Go Ahead Eagles JO13-1, Cambuur Leeuwarden JO13-1 en FC Emmen JO13-1) met nederlagen moeten bekopen. Na FC Groningen volgen er weer vele wedstrijden tegen de amateurclubs waar we dit seizoen in de competitie een goede balans tegen kunnen overhandigen.

De wedstrijd wordt vandaag gespeeld op het hoofdveld van vv Wildervank. Dit is één van de lokaties waar de FC Groningen-voetbalschool trainingen geeft en selectiewedstrijden organiseert. Naast deze goedlopende samenwerking heeft Wildervank ook een prachtig hoofdveld waar nog op echt gras gevoetbald kan worden.

1e HELFT
De eerste helft is geen hele sterke helft. GVAV JO13-1 speelt slordig en zit niet bovenop de tegenstander; sterker, wij laten tegenstander FC Groningen JO13-2 rustig opbouwen en komen pas vanaf 'onze' helft in actie. Bij balbezit is het allemaal een beetje slordig zodat we ook vaak niet lang kunnen genieten van de bal en door middel van een lange bal de laatste strohalm proberen te grijpen.
Tegenstander FC Groningen JO13-2 speelt verzorgder voetbal en komt in de 2e minuut ook al tot de eerste schietpoging. Hun nummer 10 'drukt af' maar zonder problemen voor ons. Niet veel later redt Helge bekwaam op een vrije trap en na tien minuten is er nog een klein wapenfeit van de FC wanneer zij van een meter of twintig Helge proberen te verrassen. Allemaal zonder succes en eigenlijk gewoon weinig kansen voor beider doelen. Een geniepige steekpass van Ian op Nigel wordt door de grensrechter en scheidsrechter - overigens terecht - afgevlagd en -gefloten.
In de vijftiende minuut is de eerste echte kans meteen raak. Een mooie pass van de FC Groningen rechtshalf eindigt bij hun linksbuiten die na de aanname direct op de verre hoek afvuurt: 1-0 FC GRONINGEN JO13-2. Een goed schot maar eigenlijk een doelpunt uit het niets! Wij zetten er helaas niet veel tegenover totdat een gevaarlijke vrije trap van Jeroen via de kluts bij Tygene in de voeten belandt: Net als alle supporters schrikt Tygene van deze enorme kans en wellicht iets te snel schiet hij het leer tegen de FC Groningen keeper aan. Na nog wat kleine speldenprikjes van vooral tegenstander FC Groningen fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

2e HELFT
In de tweede helft lijkt het de jongens duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt dient te worden om punten over te houden aan deze wedstrijd. Er moet meer strijd in, er moet meer zorgvuldigheid in en er moet weer meer geloof in dat wij gewoon een hele goede ploeg zijn. Niet alles maar zeker een aantal van deze facetten zijn zichtbaar in de tweede helft. Nadat we eerst de FC Groningen spits de bal in de voeten spelen en een behoorlijke mogelijkheid tot kans bieden, zijn wij aan de beurt. De zeer sterk ingevallen Rowen jaagt de groen-witte tegenstanders op en ziet zijn strijd beloond met een verkregen corner. Deze wordt door Victor gekopt maar de bal vindt helaas een tegenstander op haar weg alvorens zij de doellijn kan passeren. Onze topscoorder Jayden komt ook veel meer voor in de tweede helft en probeert met mooie ballen onze zijkanten en spitsen te vinden.
Er wordt meer druk gezet en strijd geleverd door onze jongens en FC Groningen heeft het zichtbaar moeilijker om zich staande te houden en de voorsprong te verdedigen. Tien minuten voor tijd snelt invaller Chav langs zijn man en zoekt hij de eveneens ingevallen Aaron. Zij het via de kluts maar de bal eindigt precies voor de voeten van Aaron maar net als Tygene in de eerste helft weet ook Aaron de levensgrote kans niet te verzilveren en vindt hij de keeper op zijn weg. Ook de rebound gaat er niet in. Komt FC Groningen niet meer voor in 't spel? Minder, maar nog steeds zie je bij onze tegenstanders waarom zij door de scouts van FC Groningen zijn opgevallen en aangetrokken. Twee vrije trappen gaan rakelings langs ons doel.
Als scheidsrechter Dekker affluit, zie je de opluchting op de gezichten bij de (FC) Groningers en beseffen wij dat we te laat zijn begonnen met het moeilijk maken van de tegenstander. Maar we moeten ook eerlijk zijn; over de gehele wedstrijd mag je concluderen dat FC Groningen JO13-2 terecht met een nipte overwinning van het veld stapt.

Wij willen vv Wildervank bedanken voor de gastvrijheid, uiteraard tegenstander FC Groningen JO13-2 feliciteren met de overwinning, scheidsrechter Dekker bedanken voor het fluiten, meneer Bouwman bedanken voor het goede vlaggen en de aanwezige supporters voor het rijden naar Wildervank en aanmoedigen van onze jongens!

Aanstaande zaterdag volgt er een hele belangrijke competitiewedstrijd tegen sv Urk. Zij wonnen vandaag knap van Drachtster Boys en staan (met een wedstrijd meer gespeeld) op gelijke hoogte met onze mannen.

FC GRONINGEN JO13-2 – GVAV JO13-1          1 – 0 (1 – 0)
Scoreverloop: 15. FC Groningen 1-0,
Toeschouwers: 52.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Victor, Tygene, Mardo, Romano, Jeroen, Jayden, Jhaz (47. Chavier), Alain (40. Bob), Nigel (47. Aaron), Ian (40. Rowen)