GVAV JO13-1 verslaat topploeg ATC '65 JO13-1 in een fantastische wedstrijd met liefst 0-5!

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

04-02-2017 - Na de onnodige nederlaag tegen Quick '20 JO13-1 afgelopen weekend, was er vandaag wel reden tot juichen. Nummer drie en topploeg ATC '65 werd op eigen veld van de mat geveegd door een getergd en fantastisch spelend GVAV JO13-1.

Onder toeziend oog van een trotse trainer Willem en met maar liefst vijf eerstejaars in de basis scoorden Rowen en Ian in de eerste helft en Jayden, Bob en wederom Ian in de tweede helft. Door deze goede wedstrijd en drie punten kunnen we vol goede moed de volgende wedstrijden tegemoet zien.

VOORAF
In de 'tweede speelhelft' kunnen we kijken hoe GVAV JO13-1 en de tegenstander zich hebben ontwikkeld na hun eerste onderlinge wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen ATC '65 was een ware thriller waarin onze jongens drie keer op voorsprong kwamen maar ATC '65 net zo vaak de gelijkmaker op 't scorebord zette.

WEDSTRIJDVERSLAG 1e WEDSTRIJD GVAV JO13-1 - ATC '65 JO13-1   3 - 3    (10-09-2016)

De eerste wedstrijd tegen ATC '65 was de sterkste wedstrijd van onze jongens van dit seizoen. Met goed voetbal werden vele kansen gecreëerd en werd er ook drie keer gescoord. Echter lieten onze tegenstanders zien met minder kansen zeer bekwaam om te gaan en zo scoorden zij tot driemaal toe de gelijkmaker, waarvan de laatste in de slotminuut van de wedstrijd.

ATC '65 is na de eerste seizoenshelft 'geëvalueerd' en bestempeld als de beste amateurvereniging uit de competitie. Een goed voetballende ploeg met waarschijnlijk de beste spits uit de competitie. Daarnaast een ploeg die hard voor elkaar wil werken en het voordeel heeft van de ploeg in vorm te zijn. Met een hele keurige derde plaats zijn zij dit seizoen 'best of the rest' achter het geweld van Go Ahead Eagles JO13-1 en Cambuur Leeuwarden JO13-1.

Onze jongens wisselen dit seizoen goede wedstrijden met minder goede wedstrijden af en zelfs goede helften met veel mindere helften. Afgelopen week werd een zeer sterke eerste helft tegen Quick '20 opgevolgd door een veel mindere en hiermee ook een 1-2 nederlaag. Maar het voetbal na de winterstop biedt veel houvast en de verwachting is ook dat dit goede voetbal in de tweede seizoenshelft wordt vertaald naar overwinningen, punten en zelfs een linkerrijtje eindrangschikking! Zie ook de maandupdates voor uitgebreidere informatie over de wedstrijden en statistieken van de eerste maanden dit seizoen. Trainer Willem is ook tevreden over veel van de ontwikkelingen van onze jongens, het totale teamplaatje en veel (fases van de) wedstrijden.

1e HELFT
Vanaf het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat er twee ploegen op het veld staan die maar één ding voor ogen hebben: De bovenliggende partij zijn, goed voetballen en de drie punten pakken. ATC '65 JO13-1 zet direct druk op onze jongens en er zijn veel duels over het hele veld. In de eerste minuut kan Jeroen vanaf de zijlijn aanleggen voor een vrije trap en is het de keeper van ATC '65 die in twee instanties de hoge en lastige bal onder controle heeft.
Via goed voetbal komt GVAV JO13-1 tot een aantal corners die Alain gevaarlijk voor het doel draait en waar Ian tot tweemaal toe net niet goed zijn hoofd tegen aan kan zetten. Wij komen zelf goed weg wanneer de gevaarlijke ATC '65 spits net vanuit buitenspelpositie richting Helge snelt en gelukkig wordt teruggefloten.
In de tiende minuut volgt een prachtige actie over links met als hoofdrolspelers Jayden en man-van-de-eerste-helft Rowen. Dartelend komt laatstgenoemde de zestienmeter in en vindt Ian die in eerste instantie naar de grond wordt gewerkt, geen penalty krijgt, vervolgens de bal met de hand lijkt mee te nemen en uithaalt op de goal. Via de kluts komt de bal voor de voeten van Rowen die verwoestend de openingstreffer binnen schiet: 0-1 GVAV JO13-1!! In deze fase zijn onze jongens ook absoluut de bovenliggende partij.
Van de 18e tot en met de 28e minuut laat ATC '65 JO13-1 zien waarom zij boven alle andere amateurploegen staan dit seizoen. Met goed en krachtig voetballen dringen zij onze jongens terug en zijn er verschillende hachelijke situaties voor de goal van Helge. Aaron, Victor, Jeroen en Mardo moeten alle vier een keer ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen en schoten van ATC '65 uit de tweede lijn missen gelukkig precisie.
Vlak voor rust weten wij weer onder de druk uit te komen en zetten wij juist druk op ATC '65. De zeer goed spelende Chavier ontfutselt zijn directe tegenstander de bal en speelt de eveneens druk zettende Ian in de voeten. Uit de draai schiet Ian de bal in de korte hoek: 0-2 GVAV JO13-1!!
Als Helge in de laatste minuut voor rust ook nog de grootste ATC '65 kans naast zijn goal tikt, kunnen wij met een 0-2 ruststand de kleedkamers opzoeken.

2e HELFT
Met de zwakke tweede helft van afgelopen week in 't achterhoofd weten onze jongens dat er deze keer uit een ander vaatje moet worden getapt in Hengelo. En hoe!! Met Romano, Bob en Chaz verspreid invallend over de tweede helft zien we een tweede helft die nog lang zal nadreunen in Hengelo: Vol passie wordt de tegenstander het mes dertig minuten lang op de keel gezet. Van voren naar achteren en van achteren naar voren. Niemand verstopt zich voor zijn taken en bij balbezit van ATC '65 wordt er massaal druk gezet en bij balbezit van GVAV JO13-1 wordt er snel rondgespeeld en vooruit gedacht. In de eerste minuut van de tweede helft is het al raak. Een vrije trap van specialist Jeroen stuitert in hun 'zestien' tegen de handen van de verdediger waarop de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wijst. Topscoorder Jayden ontfermt zich over de bal en schiet het leer onberispelijk in de hoek: 0-3 GVAV JO13-1!! In de derde minuut van de tweede helft komt Rowen alleen op de keeper af en via de keeper belandt de bal tegen de paal en in de zevende minuut mogen Ian en Rowen allebei een keer uithalen voor de vierde treffer; twee keer net mis. Een minuut later schiet Rowen na een mooie pass van Tygene vlak voorlangs en weer een minuut later komt Ian alleen op de keeper af en probeert hij met een stift de keeper te verschalken; weer net mis. Als Romano de enige kans van ATC '65 in de tweede helft met een goede tackle ongedaan maakt, zijn wij weer aan de beurt om het doel van ATC '65 op te zoeken. Eerst wordt een mooie één-twee tussen Ian en Bob incl. doelpunt van Bob wegens buitenspel nog afgefloten maar luttele minuten later ligt de bal er weer in. Na fantastisch druk zetten van Jhaz incl. balonderschepping vindt hij Ian die met een prachtbeweging Bob alleen voor de keeper zet. Bob zoekt de verre hoek en tekent hiermee dan eindelijk voor de vierde goal van de middag: 0-4 GVAV JO13-1!! Als een paar minuten later Jayden a la Jhaz na goed druk zetten de bal afpakt en direct Ian vrijzet, volgt de laatste goal van de middag. Ian omspeelt de keeper, lijkt te ver naar de zijkant te dribbelen maar weet via een mooie lob toch nog één keer het net achter de teneergeslagen keeper te bewegen: 0-5 GVAV JO13-1!!

Op een periode van tien minuten na in de eerste helft waren onze jongens vandaag heer en meester tegen een zeer sterke tegenstander. Geen tegendoelpunt tegen de amateurploeg met veruit de meeste doelpunten in de competitie, kameraadschap over het hele veld, mooie aanvallen en vijf prachtige doelpunten. Wat wil je als supporter van GVAV JO13-1 nog meer? Nou, dat we dit ook de komende weken tegen Drachtster Boys, LAC Frisia, Flevo Boys en Schalkhaar mogen aanschouwen!

Wij willen tegenstander ATC '65 JO13-1 uiteraard bedanken voor hun gastvrijheid en de wedstrijd, scheidsrechter van der Hooft bedanken voor het goede fluiten, vader Parlayan bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het rijden naar Hengelo (138 km!) en aanmoedigen van onze jongens.

Aanstaande zaterdag is er wederom een leuke wedstrijd waarin wij wat recht te zetten hebben uit de heenwedstrijd: GVAV JO13-1 - Drachtster Boys JO13-1. De eerste wedstrijd Drachtster Boys JO13-1 - GVAV JO13-1 werd door onze Friese vrienden terecht met 3-0 gewonnen. Wij nodigen uiteraard iedereen uit om onze jongens aan te moedigen in deze thuiswedstrijd. We vangen op zaterdag 11 februari om 1100u aan!

ATC '65 JO13-1 – GVAV JO13-1    0-5 (0-2)
Scoreverloop: 10. Rowen 1-0, 28. Ian 0-2, 38. Jayden (pen.) 0-3, 50. Bob 0-4, 53. Ian 0-5
Toeschouwers: 39.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Aaron (35. Romano), Victor, Jeroen, Mardo, Tygene, Alain (43. Jhaz), Jayden, Rowen (40. Bob), Ian, Chavier