GVAV JO13-1 verliest ook returnwedstrijd (0-2) van ACV JO13-1

ACV O.13

28 november 2016 18:30

Caspers, P.

Opstelling

28-11-2016 - In een maand waarin helaas vooral nederlagen te verwerken vielen, was ook ACV te sterk voor onze blauwhemden. Zowel in de eerste als in de tweede helft deden onze Asser gasten wat wij nalieten; eenmaal scoren.

Als excuus mag worden aangereikt dat de fysiek wat lichtere eerstejaars hele wedstrijden spelen in de Jeugdcup maar ook het - over twee wedstrijden gemeten - sterke voetbal van ACV is debet aan de nul punten in twee wedstrijden.

VOORAF
Deze wedstrijd betekent definitief dat de Jeugdcup over de helft is en haar ontknoping nadert. In zowel poule Oost als poule West zijn de BVO's FC Groningen (Oost) en SC Heerenveen (West) op koers voor de finale maar zijn de amateurverenigingen nog zeker niet uitgeschakeld. Voor ACV en GVAV was het vandaag dan wel zaak om punten te pakken en zo zicht te houden op de bovenste posities.

ACV JO13-1 heeft precies twee weken geleden al laten zien goed te kunnen voetballen en over de combinatie techniek, tactiek en fysiek te beschikken. Deze eerste wedstrijd tegen GVAV JO13-1 eindigde in een spannende 3-2 overwinning voor ACV JO13-1.

GVAV JO13-1 heeft op haar beurt hele goede wedstrijden afgewisseld met mindere wedstrijden. Soms terecht op de broek gekregen (vooral tegen de tweedejaars BVO's van FC Emmen, Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden) en soms ook net niet gelukkig genoeg zoals tegen top 2e divisionisten ATC '65 en afgelopen weekend nog FC Groningen JO13-2. Maar zonder dalen ook geen pieken en vol goede moed wordt er getraind, kijken we uit naar de komende wedstrijden tegen Urk en Dronten en gaan we richting de tweede helft van het seizoen.

1e HELFT
Onder het mom van "beter een goede buur dan een verre vriend" mochten we op het hoofdveld van Oosterparkers deze Jeugdcup wedstrijd spelen. Spelen op echt gras is daarbij het voordeel en door de start van de winter een ietwat hard en hobbelig veld het nadeel.
Net als in de wedstrijd van twee weken geleden liet ACV zien dat zij graag met verzorgd voetbal de tegenstander het moeilijk willen maken. Het fysiek, de snelheid en goede passen van hun voorstopper, het tactisch vernuft van de vrouwelijke nummer 8 en het vastzetten bij doeltrappen van Helge waren daarbij zeker weer drie wapens waarmee zij in de eerste helft onze jongens het vuur aan de schenen legden. Kansen werden er daarentegen niet echt gecreëerd waardoor het voor onze jongens ook niet een verloren zaak hoefde te zijn.
Op onze beurt was het in de eerste helft te veel net-niet. De steekpass van Ian op Aaron en vice versa waren allebei net-niet goed genoeg, de opbouw was goedbedoeld maar ook steeds net-niet zuiver genoeg en vanuit het vijfmans middenveld de aanval vinden lukte ook steeds net-niet.
Niet geheel onverwacht was het een dood spelmoment in de elfde minuut dat voor het enige doelpunt in de eerste helft zou zorgen. Een vrije trap van ACV leek als goede voorzet bedoeld maar werd doordat de bal over vriend en vijand heen zeilde, gepromoveerd tot de openingstreffer: 0-1 ACV JO13-1.

2e HELFT
GVAV JO13-1 begint de tweede helft met veel meer furie in de schoenen. ACV wordt meer onder druk gezet en iedereen maakt meters voor elkaar. Het is duidelijk dat trainer Willem het één en ander heeft gezegd in de kleedkamer.
Door het felle begin, is er ook meer ruimte om te voetballen en dit wordt van achteruit en op 't middenveld ook meer gedaan. De weg naar de spitsen vinden blijft ook in de tweede helft moeilijk waardoor het spelbeeld wellicht wat rooskleuriger wordt maar het kansenboekje weinig extra geturfde streepjes kent. Ook de ingevallen Jayden weet tot twee keer toe net niet de opgestoomde Rowen te bereiken.
Waar ACV ook in de tweede helft periodes kent waarin zij de bovenliggende partij zijn, weten ze het onze Helge ook niet meer echt moeilijk te maken. Een mooie save van Helge na een dito corner houdt de Assenaren in eerste instantie van een tweede doelpunt maar een aantal minuten later ligt de bal er toch voor de tweede keer bij ons in. Een schot van afstand lijkt mooi te worden gekeerd door Helge en was op een kunstgrasveld ook zeker in de handen terecht gekomen. Echter besloot de beetje hobbelige ondergrond compleet anders en stuiterde de bal hoog over Helge het doel in: 0-2 ACV JO13-1.
Voordat de club- en KNVB-scheidsrechter Patrick Caspers voor 't laatst kon fluiten, besloten de lichtmasten dat het mooi was geweest. Hiermee bepaalden zij de eindstand op 0-2 voor onze tegenstanders en is het voor nu weer even onze wonden likken.. en verder!

Het verschil was vandaag niet zo groot maar ACV is voor de tweede maal de terechte winnaar. Wij moeten er zaterdag staan als Urk op bezoek komt.

Wij willen Oosterparkers bedanken voor het gebruik maken van hun hoofdveld, uiteraard ACV feliciteren met hun goede wedstrijd en overwinning, GVAV- en KNVB-scheidsrechter Patrick Caspers bedanken voor het goede fluiten, meneer Parlayen bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het aanmoedigen van onze jongens in deze kou.

Aanstaande zaterdag is er een belangrijke wedstrijd thuis tegen Urk. Hierin kunnen we laten zien voor het linkerrijtje te willen gaan!

GVAV JO13-1 – ACV JO13-1    0-2 (0-1)
Scoreverloop: 11. ACV 0-1, 46. ACV 0-2
Toeschouwers: 38.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Nigel (43. Jayden), Victor (30. Jeroen), Mardo (30. Romano), Alain, Jhaz (43. Tygene), Chavier, Bob, Rowen, Ian, Aaron