GVAV JO13-1 verliest met 0-3 van concurrent SV Urk JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e divisie D

3 december 2016 11:00

Schotting, F.J.C.

Opstelling

03-12-2016 - De belangrijke competitiewedstrijd tegen SV Urk JO13-1 is in een nieuwe nederlaag geëindigd. Door twee standaardsituaties en een goed uitgespeelde aanval wonnen onze tegenstanders uit het pittoreske visserdorp Urk met 0-3.

Na een zeer goede eerste competitiemaand (september) is het sindsdien toch echt minder aan het gaan bij onze blauwhemden. Een overwinning volgende week bij en tegen ASV Dronten JO13-1 gaat belangrijk worden om niet op een degradatieplaats de winterstop in te gaan.

VOORAF
Op de dag dat Machester City en Chelsea de degens met elkaar kruisen en FC Barcelona Real Madrid ontvangt, spelen GVAV JO13-1 en SV Urk JO13-1 ook een belangrijke wedstrijd in de tweede divisie D.
SV Urk is een bekende amateurvereniging in Nederland. Het eerste elftal speelt in de Hoofdklasse en alle selectie jeugdelftallen spelen in de landelijke divisies. SV Urk JO13-1 heeft na een matige start (onder andere nul punten in de eerste drie wedstrijden) in de laatste weken de weg naar boven gevonden. Zo werden recent Drachtster Boys JO13-1, Frisia JO13-1 en FC Groningen JO13-2 aan de zegekar gebonden en kwam FC Emmen JO13-2 met de schrik vrij door een punt over te houden aan de wedstrijd tegen SV Urk JO13-1. Fysiek doch fair spel wordt niet gemeden en voorin staan een paar snelle en vaardige jongens om de tegenstander de stuipen op het lijf te jagen.

GVAV JO13-1 zit helaas al te lang in een mindere fase. Sinds eind september werd alleen de competitiewedstrijd bij Flevo Boys JO13-1 met het minimale verschil van 0-1 gewonnen en gingen de laatste competitie- en Jeugdcupwedstrijden tegen respectievelijk FC Groningen JO13-2 en ACV JO13-1 verloren. Ook wordt er sinds oktober te weinig gescoord; na de gelijkgespeelde uitwedstrijd tegen SV Schalkhaar JO13-1 werd er nog maar zes keer gescoord in acht wedstrijden in de competitie, oefenwedstrijd en Jeugdcup. Voor het eerst in tijden hebben we ook met een blessuregeval te maken: Verdediger, eerstejaars en zeer goed spelende Mardo heeft een hamstringblessure opgelopen tegen ACV en kan vandaag niet meespelen.

Sinds twee weken kan GVAV JO13-1 ook gevolgd worden via Twitter. Onder de naam @GVAVJO13_1 worden de laatste updates de wereld in getweet.

1e HELFT
De weergoden zijn ons goed gezind wanneer scheidsrechter Schotting voor 't eerst op zijn fluit blaast; met zeven graden en een prachtig zonnetje is het heerlijk om te voetballen en te kijken. Tegenstander SV Urk JO13-1 lijkt contenter met het weer dan wij en weet in de eerste paar minuten duidelijk te maken waarom zij de laatste wedstrijden de punten aaneenrijgen. In de tweede minuut wordt een schot van hun linksbuiten geblokt, in de derde minuut krijgen zij een corner en na een mooie actie wordt hun buitenspeler onrechtmatig tegen de grond gewerkt en kan de scheidsrechter niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen. Gedecideerd wordt de bal in de hoek geschoten en Helge kansloos gelaten: 0-1 SV URK JO13-1. Ook wij laten ons gelden in de eerste tien minuten, maar zonder dat dit tot een doelpunt leidt. Eerst een mooie pass van Jayden op Chav waarbij de laatste man van SV Urk met een tackle kan voorkomen dat we één op één weten te komen. Niet veel later een mooie actie over links waarbij de lage voorzet van Rowen bij Bob terecht komt die op zijn beurt voor een tikje opzij kiest in plaats van uithalen.
SV Urk JO13-1 heeft een duidelijk systeem: Er wordt goed druk gezet achterin, er is veel fysiek over het hele veld en er wordt echt voor elkaar gewerkt. Bij balbezit wordt er snel gekozen voor de lange bal om gebruik te maken van de snelheid van de voorhoedespelers.
In de twintigste minuut weet Jayden een goede kopbal van Urk uit een corner nog van de doellijn te halen maar vijf minuten later is SV Urk wel weer trefzeker. Een vrije trap op 'randje zestien' wordt feilloos langs muur en Helge tegen de touwen geschoten: 0-2 SV URK JO13-1. Twee goed uitgevoerde standaardsituaties zorgen hiermee ook voor de 0-2 ruststand.

2e HELFT
De tweede helft begint hoopvol. Onze jongens zetten tegenstander SV Urk JO13-1 goed onder druk en al binnen twee minuten probeert Bob met een steekpass invaller Ian te bereiken. Deze bal gaat net te hard waardoor de keeper sneller bij de bal is dan Ian. In de vijfde minuut van de tweede helft geeft SV Urk onze jongens de genadeklap. Een zeer snel en mooi uitgevoerde counter is ons te machtig. De lange bal komt bij de rechtsbuiten uit. Hij vindt de spits in de 'zestien' en de spits vindt de linksbuiten vrij voor de goal. Bekeken schiet de linksbuiten de bal in de verre hoek en hiermee de derde Urker goal van de dag: 0-3 SV URK JO13-1.
Alain en Aaron komen erin voor Bob en Rowen waarmee het spelbeeld niet veel verandert. GVAV wil graag voetballen maar kan vandaag geen vuist maken tegen SV Urk. Over en weer zijn er nog een paar vrije trappen die precisie missen en beide ploegen krijgen nog één grote kans: Ian komt één op één met de keeper maar raakt de bal net niet lekker genoeg en ook SV Urk is nog één keer gevaarlijk maar zonder een vierde maal de trekker met succes over te halen.

Wellicht is de 0-3 een uitslag hoger dan het spelbeeld recht toe deed maar SV Urk is absoluut de terechte winnaar van vandaag en hiermee laten zij ook zeker zien op weg te zijn naar het linkerrijtje. Voor ons is de gifbeker helaas nog niet leeg en moeten we alle zeilen bijzetten om weer punten te vergaren.

Wij willen tegenstander SV Urk feliciteren met hun goede wedstrijd en overwinning, scheidsrechter Schotting bedanken voor het fluiten, vaders Casier en Agter bedanken voor het goede vlaggen en de supporters voor het (positief blijven) aanmoedigen van onze jongens.

Aanstaande zaterdag is er wederom een belangrijke wedstrijd; ditmaal uit tegen rode lantaarndrager ASV Dronten JO13-1. Het linkerrijtje kunnen we voor even in de ijskast zetten en een winst (en hiermee drie punten) gaat zelfs belangrijk worden om niet onder de degradatiestreep te komen.

GVAV JO13-1 – SV URK JO13-1    0-3 (0-2)
Scoreverloop: 3. SV Urk 0-1, 25. SV Urk 0-2, 35. SV Urk 0-3
Toeschouwers: 54.
Opstelling GVAV JO13-1: Helge, Nigel, Victor, Romano, Jeroen, Jayden, Tygene, Bob (37. Alain), Rowen (37. Aaron), Chavier (30. Ian), Jhaz (51. Chavier)
Gele kaart: 43. Alain